אתם בטח זוכרים שברבים ממתכוני העוגות שלי מופיעה תערובת תבלינים קבועה שכוללת קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט והל. לא הרבה אחרי שעברתי לרמת גן, התבלינאי שלי מרחוב הרצל (רביב, ולחנות קוראים "בית התבלין") הכין לי תערובת. מכיוון שהיא היתה בת כמעט 200 גרם ובכל פעם השתמשתי מקסימום בכפית אחת, היא עוד לא נגמרה, אבל היה חשש גדול שאחרי שהיא תיגמר לא אוכל לשחזר אותה, כי לא זכרתי את הכמויות המדויקות.
אבל כשעברתי דירה התגלה אוצר: פתק שבו נרשמו הכמויות המקוריות. להלן הן לפניכם כדי שתוכלו להשתמש וכן שישאר לכך תיעוד לנצח.
50 אחוז קינמון
25 אחוז פלפל אנגלי
12.5 אחוז הל
12.5 אחוז אגוז מוסקט
וקמצוץ ציפורן (לא חובה)
למרות שעכשיו כשאני חושבת על זה, אפשר לשנות קצת את היחסים ולהפוך את זה ל-20 פלפל אנגלי, 15 הל ו-15 מוסקט. לשיקולכם.
אגב, השבוע גיליתי שיש תערובת תבלינים שנקראת pumpkin spice, ושיש בה ג'ינג'ר במקום הל. ואני אומרת – למה במקום אם אפשר בנוסף?
בתערובת הנ"ל אפשר להשתמש בכל מתכון שעושים בו שימוש בקינמון: עוגת גזר, עוגת בננות, עוגת תפוחים, עוגת דבש וכיוצא באלה.
תהנו.