עם הזמן למדתי להכיר את חיפה העיר המיוחדת ואת האנשים המקסימים והמיוחדים שגרים בה והתאהבתי בה ומאז יש לי עבורה פינה גדולה מאוד וחמה .
ולכן שהודיעו לי מסלונה שיוצאים לחגוג יום הולדת עם השף דניאל כץ בחיפה לא היססתי לרגע ומיד אישרתי את השתתפותי, לא תיארתי לי עד כמה אני עומדת להנות מהחוויה הקולינרית והתרבותית.
דניאל כץ איש מקסים שף מוערך ומוכשר מזה הרבה מאוד שנים, דניאל איש מיוחד עם סיפור חיים מרתק במיוחד ולא פחות מכך יודע לבשל ואוהב לפנק את האורחים שלו ואת זה מרגישים מצויין שמתארחים אצלו.
דניאל התחיל כשף במלונות ומסעדות ועם השנים בקצב שלו הוא מצא את עצמו בוחר ובורר את מקומות העבודה שלא התאימו לו עד שהחליט לעשות מה שהוא באמת אוהב: לארח אנשים באופן אישי.
קונספט הארוחה אצל דניאל הוא שולחן אחד ארוך, אנשים מגוונים חלקם מכירים חלקם לא אך כולם אוהבי אוכל חברה ושיחה טובה.
במטבח ביתי צנוע וקטן הוא מכין ארוחת מלכים של ממש,לאורך כל הארוחה המנות לא מפסיקות לצאת מהמטבח.
כבר בדרך כשעלינו לדירה הריחות היו מדהימים ועוררו את כל בלוטות הריח והטעם, התחלנו את הערב בהרבה סיפוריים היכרויות ויין טוב,
השולחן היה ערוך בצניעות ובטעם טוב, על השולחן כבר חיכו לנו מנות ראשונות מאוד מגרות ,
קרפצ׳יו סלק וטחינת פקאן | צילום:יעל טייץ
היו שם ממרחים מיוחדים הרגשתי שיש לי ולדניאל נקודות ממשק כי אחד הדברים שדניאל אוהב לעשות כשהו מבשל זה להמציא מנות , כך גם אני אני במטבח זורמת ממציאה ומשלבת.
כך נוצרו הממרחים של דניאל ממרח גזר קרמל ונענע, ממרח הטחינה פקאן , קרפצ׳יו סלק טחינה חציל עם שיערות חלבה מעדן אמיתי,
חציל עם שיערות חלבה | צילום:יעל טייץ
גבינות תוצרת בית אחת יותר טעימה מחברתה, סלטים שדניאל זוכר ומשחזר מבית סבתו אותם הוא מאלתר אך ורק מהזיכרון כי בהיותו דיסלקט דיסגרף ועוד כמה דברים הוא מעולם לא רשם אותם .
גבינות תוצרת בית | צילום : יעל טייץ
וכמובן היו שם מגוון סוגי לחמים אחד מהמם מיוחד מאוד שאסור לכם לפספס לחם סולת ותבלינים – דניאל לקח את עוגת הסולת המתוקה והפך אותה למעדן אחר לגמרי לחם תבלינים ! חובה!!!
לחמים עבודת יד | צילום : יעל טייץ
כרובית בטחינה | צילום:יעל טייץ
אחרי שהתלהבנו מכל השפע הזה והתענגנו על כל ביס הבנו שאנחנו עוד ממש בתחילת הארוחה
הגישו לנו את המרק! מרק עדשים ועגבניות יווני מלא תבלינים וטעים טעים , בזן שנהננו מטעמו העשיר דניאל סיפר לנו את הסיפור שעומד מאחורי המרק המיוחד הזה.
מרק עדשים ועגבניות יווני| צילום:יעל טייץ
מיד בסיום המרק הגיעו לשולחן בזו אחר זו המנות העיקריות המעולות – מאפה פילו הודי במילוי אפומה ותפו”א, פילה אמנון בקוקוס ולימון, פולנטה עגבניות מיובשות ופטריות שיטאקי, דלעת ערמונים עם קינואה וסלק ואם חשבנו שכאן זה ניגמר דניאל הוציא עוד מנה מיוחדת של כל זה לא כנאפה פטריות ופלפלים.
פילה אמנון בקוקוס ולימון | צילום: יעל טייץ
דלעת ערמונים עם קינואה וסלק . | צילום : יעל טייץ
זה השלב שאמרתי לחברותי לנסיע שהדרך חזרה למרכז תהיה הרבה יותר מהירה כי האוטו שלי יסע הרבה יותר מהר בירידה מחיפה כי המשקל ידחוף אותו קדימה …
ליד השולחן חבורה של אנשים מחוייכים שלגמו כמה כוסות יין ( אני רק אחת! אם שותים לא נוהגים!) ואז שדניאל שאל אם אנחנו ערוכים למנות אחרונות, ברור שכולנו אמרנו כן. כי לא אומרים לא לקינוח .
באגף הקינוחים דניאל פינק אותנו בשטרודל גבינות וצימוקים (טעים טעים טעים!!) ובריוש שמרים משובח במיוחד.
איתם הגיע תה צמחים ומבחר ריבות מכמובן מעשי ידעיו של דניאל.
את החלק הזה אני לא כל כך מצליחה לשחזר כי הייתי מלאה ומדושנת אך הצלחנו לקום מהשולחן ניפרדנו מכל האורחות והאורחים המקסימים ואז דניאל המקסים הגיע עם מגש ומתנה קטנה לכל אחת ואחד מאיתנו – ריבה ביתית מתוקה ואישית!
דניאל כץ שף שלא מפסיק לפנק | צילום: יעל טייץ
חוויה קולינרית מומלצת במיוחדמ.
מחיר לסועד 200-250 ש”ח.
יש מינימום ל 10 אנשים, ומקסימום 30 אנשים.
טלפון להזמנות: 054-8076301 דניאל.
אז כן יש הפתעות נעימות מאוד בעיר המיוחדת הזו
חיפה, חיפה
עיר עם תחתית
הו הו הו
חיפה, חיפה
עיר עם עתיד
הו הו הו
חיפה, חיפה
עיר אמיתית
הו הו הו
תיזכרו אהבה לא תציל את העולם אבל היא תעשה אותו מקום טוב יותר לחיות בו!
יעל טייץ
Chic&Comfy