המאכל הלאומי אצל בן זוגי מבית אביו, היה שניצל, כול יום למעט יום שבת. מה לעשות שהוא התחתן איתי, ואני הכי לא שטנצית. כול יום אוכל אחר, טעם אחר, צבע שונה, העיקר לגוון לחדש, לרענן ולהפתיע. לאט
לאט, עם השנים, למד לאכול גם סשימי, וקארי, דג מרוקאי ואפילו חריף, האופקים הקולינריים התרחבו, אבל תמיד התגעגע לשניצל.
בהתחלה, זה תמיד היה: אין על השניצל של אמא שלי ! שהיה כמובן מטוגן עם פירורי לחם.
האמת? גם אני בהתחלה טיגנתי, ככול שלמדתי יותר, הפסקתי לטגן, והתחלתי לאפות. הפירורים המוזהבים התחלפו, בפירורים תוצרת עצמית. ואז התחילו המחמאות להגיע, החברים של הילדים היו באים להתארח לפי מה יש לאכול לארוחת צהריים, ביום שהיו שניצלים, מספר החברים שבאו היה רב.
בסוף הגיע המחמאה הכי הכי: אין על השניצלים שלך!
אז מה יש בהם בשניצלים האלה שהם כ"כ מיוחדים:
מה צריכים?
200גר' פתיתי קורנפלקס ללא סוכר
2 ביצים
מלח פלפל
300 גר' פילה עוף
שמן זית
שפריצר
לגדולים אני מכינה גם שניצלים מכרובית וקישואים, ברוטב לימון, שום ופטרוזיליה
איך מכינים?
טוחנים במעבד מזון את פתיתי הקורנפלקס לפירורים גסים, מתבלים במלח, פלפל
מעבירים לשקית ניילון עבה, טובלים כול שניצל בביצה, מעבירים לשקית הפירורים, מנערים קלות, מהדקים את הפירורים לשניצל.
מוציאים מהשקית, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
משפריצים מעט שמן זית ואופים בטמפ 250 מעלות ל 10 דקות.
באותו אופן מכינים גם את הירקות.
רוטב לימון ושום לשניצלים:
מיץ מ 2 לימונים
2 שיני שום קצוצות דורות
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם