השמש שזורחת בצלחת – מתכון למאפה שמש עם גבינות וזיתים

מתכון להכנת מאפה שמש עם גבינות וזיתים
המאפה נראה אמנם מסובך להכנה, אבל אחרי שקוראים את ההוראות , מבינים שזה פתרון מהיר  לאורחים בלתי צפויים או לערב חג השבעות כשלחוצים בזמן ורוצים להספיק להכין עוד מנה, מה גם שהתוצאה ממש מרשימה,  טעימה, קוצרת מחמאות ומעוררת תיאבון – השמש שזורחת בצלחת.
מפאת קוצר זמן, השתמשתי בבצק פריך מוכן של מעדנות. אפשר להחליף את הבצק הפריך בבצק עלים עם חמאה.

20140603_113524

להכנת המאפה השתמשתי בתבנית אפיה, עגולה עם חורים המיועדת להכנת פיצות ומאפים. למי שאין, אפשר להשתמש בכל תבנית אפייה אחרת שיש בבית.
אז קדימה לעבודה…
חומרים:
1 חבילה בצק פריך או בצק עלים עם חמאה מוכן של מעדנות
30 גרם חמאה מומסת
1 ביצה טרופה עם קמצוץ מלח
שומשום לבן/ שומשום שחור/ קצח
חומרים למלית:
5-6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 כפות זיתי קלמטה ללא חרצנים (אפשר להחליף בזיתים אחרים שאוהבים)
150 גרם פתיתי גבינת מוצרלה של תנובה- השף הלבן
1 קופסת קרם גבינת שמנת בניחוח טוסקנה
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
קמצוץ פלפל שחור
הוראות הכנה למלית:
בקערה מערבבים יחד בעדינות את כל חומרי המלית.
הוראות הכנה לבצק:

  • מפשירים את הבצק על-פי ההוראות שעל האריזה.
  • חותכים 2 עיגולי בצק באותו הגודל, בעזרת כלי עגול (אפשר להיעזר בתבנית לעוגה) בקוטר של 26 ס"מ.
  • מניחים עיגול אחד של הבצק בתבנית, ומברישים בחמאה מומסת.
  • מסמנים במרכז הבצק, בעזרת כוס או קערית הפוכה, עיגול נוסף בקוטר של 6-8 ס"מ.
  • במרכז העיגול המסומן, מניחים רבע מכמות המלית , ואת השאר מסדרים בערמה מסביב לעיגול שבמרכז הבצק, כשמקפידים להשאיר רווח של לפחות 5 ס"מ, בין העיגול הקטן שבמרכז ובין סוף הבצק לתחילת המלית.

20140603_095550

העזרו בצילום להנחת המלית בצורה הנכונה לקבלת תוצאות מירביות

  • להניח את עיגול הבצק השני בעדינות על המלית ולהדק קלות.
  • להחזיר את הכלי שבו השתמשנו לסימון מרכז המאפה, ולחתוך מסביבו רצועות. תחילה לחצאים, אחר כך לרבעים וכך עד שמקבלים 12 רצועות.
  • מסובבים חצי סיבוב כל רצועה, מסדרים ומהדקים בצדדים. (ההעזרו בצילום).
  • מברישים את המאפה בביצה הטרופה. מי שרוצה ניתן לפזר שומשום לבן או שחור, קצח וכו'.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד להזהבה.

20140603_104306

בהצלחה, וחג שבועות טעים ושמח.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא