בתמונה: שר התיירות של אנדלוסיה, פרנסיסקו חביאר הרננדז ושגריר ספרד בישראל,
פרננדו קדררה.ושרית יוכפז
השר האזורי לענייני תיירות של חבל אנדלוסיה, פרנסיסקו חביאר הרננדז, שהגיע לארץ בראש משלחת בכירים כדי לעודד את התיירות לחבל אנדלוסיה ולקדם את קשרי התיירות עם מדינת ישראל –
הצהיר אתמול במסיבת עיתונאים בתל אביב על הידוק שיתוף הפעולה עם משרד התיירות הישראלי לקידום התיירות. שיתוף הפעולה מתוכנן כבר ליריד "פיטור" הקרוב בספרד בינואר 2017.
במסיבת העיתונאים השתתף שגריר ספרד בישראל, פרננדו קדררה וקונסול התיירות של ספרד, קרלוס הרננדז גרסיא.
משרד התיירות של אנדלוסיה מייחס חשיבות רבה לתיירים מישראל שלרבים מהם שורשים במקום. בשל כך החל לאחרונה קמפיין לעידוד התיירות מישראל תחת הסלוגן –
Andalucía Your Roots , אנדלוסיה – מסע מופלא חזרה למקור ולשורשים. זהו מסע תרבותי והיסטורי בחזרה לשורשים של חבל אנדלוסיה ונועד לחבר בין מדינות ותרבויות. הפרויקט יחבר בין הקהילות היהודיות באנדלוסיה. השר חביאר הרננדז הוסיף ואמר כי חברת סאן דור תפעיל טיסה ישירה לגרנדה החל מה-25 למאי 2016 עד ה-26 לאוקטובר 2016 עם 2 טיסות שבועיות בימים ראשון וחמישי.
אנדלוסיה – החבל הדרומי של ספרד – מהווה את אחד האזורים המרתקים בחצי האי האיברי. לאנדלוסיה היסטוריה עשירה במיוחד וקיימים בה מוקדי עניין מרתקים, הקשורים לשלושת הדתות המונותיאיסטיות הגדולות. יש בה ערים ועיירות יפהפיות, מזג-אוויר נפלא וחופים אטרקטיביים, וכן שמורות-טבע וצמחיה עשירה. אנדלוסיה היא גם מולדת הפלמנקו, הגיטרה ומלחמות השוורים והיא יצרנית מובילה של שמן-זית. חבל הארץ האנדלוסי נחשב למרתק ולאקזוטי ביותר בספרד. על פני אזור לא גדול מרוכזים כמה מפלאי תבל המדהימים ביותר: ארמון אלהמברה בגרנדה, שמהווה את גולת הכותרת של האדריכלות המוסלמית בספרד; המסגד הגדול )המזקיטה) של קורדובה, החצרות המטופחות והעבר היהודי; מבצר אלקאזאר המדהים ביופיו בסביליה (עיר הבירה של החבל), ההרים והכפרים הלבנים ובראשם רונדה היפה ועוד. לא רחוק מאלה יש אתרי טבע מרשימים כחופי קוסטה דל סול, מהמפורסמים שבאתרי הנופש באירופה, ובה העיירה מרבלה שטופת השמש ומצר גיברלטר הבריטי, המפריד בין הים התיכון והאוקיאנוס האטלנטי.
התיירים מישראל נוחתים בדרך כלל במדריד וממשיכים משם במסע המופלא לחבל אנדלוסיה. ממוצע הימים לביקור בחבל אנדלוסיה הוא 7 ימים. 28 מיליון תיירים מבקרים מדי שנה באנדלוסיה, מתוכם כ-50 אחוז זרים.
שר התיירות של אנדלוסיה, פרנסיסקו חביאר הרננדז, שגריר ספרד בישראל, פרננדו קדררה וקונסול התיירות של ספרד, קרלוס הרננדז גרסיא. (צילום: באדיבות משרד התיירות של אנדלוסיה).
השר האנדלוסי עם להקת הפלמנקו (צילום: חגית שלו).
שר התיירות של אנדלוסיה, פרנסיסקו חביאר הרננדז (ימין) ושגריר ספרד בישראל, פרננדו קדררה. (צילום: חגית שלו).
גולן יוסיפון,יועץ תקשורת למשרד התיירות של חבל אנדלוסיה.
מאת: שרית יוכפז-כתבת בסלונה