הרגע המשפחתי שלנו

יש שעה כזו בצהרים, בה אני ובנותיי נפגשות. מספרות ומשתפות מה עבר עלינו ומה עוד לפנינו. הזמן המשותף חשוב במיוחד, הוא גורם לנו להוריד את הרגל מהגז ולהתמקד בענייני המשפחה והלב. הפעם החלטנו לבשל יחד

20200219_175834-01 - מוקטן

לפני כמה ימים הצעתי לדניאלה ואלי לצלם אותנו יחד מבשלות משהו מיוחד. הן כל כך שמחו והתרגשו, בעיקר כי יצרנו לנו זמן משותף.

כשהגיע המשלוח המדהים מדורות, גילינו כל כך הרבה טעמים ואפשרויות, ובחרנו לנו מתכון שכולנו אוהבות – תפוחי אדמה צלויים בטעמים נפלאים.

כמה כיף וחשוב לשמור על הרגעים המשפחתיים האלו, שאנחנו בקלות יוצרים לעצמנו.

עם כל טירוף לוחות הזמנים, החוגים, ההסעות והלימודים. חשוב לנו כל כך גם רגע משפחתי.

 morandorot

מיד כשתפוחי האדמה יצאו מהתנור, חשבנו כולנו שהחל מהיום נקרא לתוספת הזו "תפוחי אדמה מושלמים".

הם בהחלט כבשו את ליבנו ומטבחנו. הרווחנו זמן משפחתי עם תוספת טעימה וקלה כל כך להכנה.

מהיום, פעם בשבוע לפחות נכין לנו ארוחה יחד, שלושתנו יחד. עם השותפים שכבשו אותנו, דורות.

 IMG-20200219-WA0027-01 - מוקטן

תפוחי אדמה דרוסים (מתוך חוברת המתכונים של דורות)

המצרכים:

1.5 קילו תפוחי אדמה קטנים

4 טבליות עשבי תיבול איטלקי דורות

2 טבליות שום דורות

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מוציאים קוביות עשבי תיבול איטלקי דרות וקוביות שום דורות לקערה ומניחים בצד.

מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח, מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לבעבוע קל (בישול באש גבוהה מידי יפרק את תפוחי האדמה).

מבשלים כ-20 דקות, בודקים עם קיסם או סכין. תפוחי האדמה צריכים להיות כמעט מוכנים לאכילה.

מחממים תנור ל-230 מעלות (ללא טורבו).

מסננים את תפוחי האדמה, מניחים אחד אחד על קרש חיתוך, מועכים עם מועך פירה ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה.

מערבבים את שמן הזית עם עשבי התיבול והשום ומפזרים עם כף או מברשת מעל תפוחי האדמה המעוכים.

זורים מלח ופלפל מעל תפוחי האדמה.

צולים בחלק העליון של התנור עד שתפוחי האדמה משחימים (כ-30 דקות).

הכנו לכן גם סרטון מאחר הצהריים הנפלא שהיה לנו

[youtube wYhiwBaAQ9Y nolink]

 

 20200219_174714-01 - מוקטן

מורן דהן
מעצבת Home-styling, בעלת המותג משפחה מנגרת, מקימת קהילת INSPIRM השראה, עיצוב וסטייל.