הקריירה שלךְ – הדרך הנכונה/ סאלי הלגסן ומרשל גולדסמית

את רוצה לדעת איך לשבור את 12 ההרגלים שמונעים ממך את המשרה שאת רוצה, את הקידום או את ההעלאה בשכר ? אם ענית בחיוב על השאלה, פוסט זה חובה עבורך :-)

הקריירה שלך

איפה את נמצאת עכשיו, בעבודתך ובקריירה שלך? האם המקום שאת נמצאת בו הולם את קשת כישורייך ומעניק לך תחושת סיפוק? האם מעריכים אותך לא רק על תורמתך, אלא גם על הפוטנציאל הגלום בך? והאם את מרגישה שעבודתך מוליכה אותך למקום שתוכלי להגשים בו את שאיפותיך ולאפשר לך לחולל בעולם את השינוי שאת רוצה לחולל?
הזכות להגדיר מהי הצלחה בשבילך ולהגדיר מהי התקדמות בשבילך שמורה לך בלבד.

את מוכנה לקראת הצעד הבא בקריירה אבל לא יודעת מה מעכב בעדך? האם את מרגישה תקועה?
מדריך זה מיועד לנשים המעוניינות לעשות את הצעד הבא בקריירה שלהן.

תקיעות עלולה להיראות נסיבתית, תוצאה של מצבך או אשמתו של מישהו חזק ממך, או מישהו שיש לו עמדת כוח לעומתך. התפיסה הזאת יכולה לשקף מידה של אמת. אבל כדאי גם לחשוב על הדרכים שבהן אולי את תוקעת את עצמך. אחרי הכול, התגובות שלך עוזרות לעצב את נסיבות חייך. וההתנהגויות שלך מעצבות את האופן שבו אחרים מגיבים אלייך. משום כך חשוב כל כך לדעת לזהות את ההתנהגויות האלה.

כדי להשתחרר מהתקיעות, להרפות מהתנהגות שכבר אינה משרתת אותנו, אנחנו צריכים קודם כל להבין שמדובר בהרגל. עלינו להביא את ההרגל הזה לקדמת התודעה שלנו כדי שנוכל להתחיל לתרגל תגובות חדשות ולראות אם הן מביאות לתוצאות אחרות.
התהליך עלול להיות מביך ואפילו מסוכן. אנחנו עלולים להרגיש שאנחנו פגיעים, מטופשים וחשופים. אבל ראינו שהתהליך הזה עובד. וכשהוא עובד, הוא משחרר בנו אנרגיה וביטחון עצמי. והאנרגיה הזאת מקלה עלינו להתמיד במאמץ.
הניסיון לשנות התנהגות כלשהי שעומדת בדרכנו יצליח רק אם נבין את האמונות שעומדות בבסיסה. אמנות יוצרות את המסגרת שמעצבת את מעשינו. הן מספקות הצדקות להתנהגותנו ומציעות לנו סיבות מדוע לא להשתנות.

לנשים יש מערכת שונה של אמונות יסוד. האמונות האלו טמונות בלב ההתנגדות שלהן לשינוי ומספקות הצדקות להתנהגויות שמעכבות אותן. האמונות השכיחות הן:
1. שאפתנות היא דבר רע.
2. להיות אדם טוב פירושו לא לאכזב אחרים.
3. נשים צריכות תמיד לשמש מודל לחיקוי לנשים אחרות.

לנשים ישנן גם התנהגויות המונעות מהן את השינוי והקידום:
א. נשים נוטות לחרוץ משפט- למתוח ביקורת פירושו להרגיש צורך לכפות את עמדתנו על אחרים, כאילו תפקידם להגשים את ציפיותינו שלנו.
ב. להתחיל משפטים ב"לא", "אבל" או "בכל אופן".
ג. להשמיע תירוצים- הבעיה בתירוצים היא שהם לא עוזרים לנו למצב את עצמנו כמנהיגות, כנשים שאחרים יכולים לשאת אליהן את עיניהם ולתת בהן אמון. שימוש קבוע בתירוצים מציג אותנו כנשים פזורות דעת, או כאלה שחוששות לקחת אחריות על מעשיהן. אמירה פשוטה בנוסח "אני מתנצלת" תהיה תמיד יעילה יותר.
ד. צורך מופרז להיות "אני".

סאלי הלגסן ומרשל גולדסמית נוכחו לדעת כי אותם הרגלים שעזרו לנשים בתחילת הקריירה עשויים לחבל בדרכן בהמשכה. בפשטות, מה שהביא אותך עד כאן לא יביא אותך בהכרח למעלה, ואת עלולה להבין את מגבלותייך רק כשכבר יהיה מאוחר מדי.
הם מזהים שנים-עשר הרגלים שמכשילים נשים בדרכן לקידום, ומסבירים למה מה שתרם להן בעבר עלול דווקא לחבל בהצלחתן בעתיד.

ההרגלים הם:
1. קושי לתבוע בעלות על הישגים
2. ציפייה מאחרים שיבחינו לבדם בתרומתנו ויתגמלו אותנו עליה
3. הערכת יתר של המומחיות
4. הסתפקות ביצירת קשרים במקום מינוף קשרים
5. הימנעות מכריתת בריתות כבר בהתחלה
6. הצבת העבודה לפני הקריירה
7. מלכודת המושלמות
8. הריצוי הכפוי
9. צמצום
10. יותר מדי
11. העלאת גירה
12. הרדאר שמסיח את דעתנו

מוזמנים לקרוא על הרגלים אלו בהרחבה בספר ועל איך להשתנות לטובה.
"הקריירה שלך – הדרך הנכונה" הוא קריאת חובה לכל אישה שמעוניינת להתקדם לשלב הבא.

מאחלת לכן קריאה מהנה ומועילה!

XOXO

אחת שיודעת 😉

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)