קציצות עם אפונה

קציצות בתוספת אפונת גינה עדינה, משלבים את הפיקנטיות של הרוטב עם המתיקות של האפונה טעם צבע וריח שקשה לתאר במילים

קיימים הרבה סוגים של קציצות עם מגוון גדול של רטבים אבל הקציצות האלה אחרות. הן מלאות בטעמים מלאות בארומה והטעם מושלם. הקציצות נולדו כשריח הדגים החריפים שאני מכינה מילא את הבית והילדים (שלא אוהבים דגים) היו מתלוננים למה אני מכינה דגים והם לא יכולים לאכול. הקציצות בתוספת אפונת גינה עדינה, משלבים את הפיקנטיות של הרוטב עם המתיקות של האפונה. השילוב בין שניהם פשוט מוצלח. כשהכנתי את הדגים יוסי ישן. כשקם מהשינה בא למטבח ואמר שבזמן שישן כל הזמן הריח את ריחן של הקציצות. תענוג. את הקציצות ניתן לאכול עם לחם כי הרוטב סמיך או עם אורז/פירה. ועכשיו, למה קציצות הזוהרים? כי אלו הקציצות של משפחת זוהר 🙂

לקציצות:

750 גרם בשר בקר טחון

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

חצי צרור כוסברה + בצל גדול + 5 שיני שום כתושים יחד במג'ימיקס

1 כף אבקת מרק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כפיות מלח

לערבב היטב את כל הרכיבים. ללוש 2-3 דקות עד שהכול יתאחד. ליצור קציצות ולטגן אותם בשמן עד שיזהיבו משני הצדדים.

לרוטב ולהכנה:

בסיר גדול שטוח לשים: 1.5 חבילות כוסברה קצוצה (חבילות של סופר), רצועות משני פלפלים אדומים (אני שמתי קלויים ומקולפים אם יש עדיף), 7 שיני שום שלמים, 1 פלפל חריף שטוף (אני לא פותחת אותו כדי שלא יהיה חריף מידי למי שאוהב חריף יותר לפתוח את הפלפל), 4 כפות שמן.

לבשל הכל על אש קטנה עם סיר מכוסה 5 דקות. לאחר מכן להוסיף קופסת שימורים של עגבניות שרי קלופות עם מיץ (או 15 עגבניות שרי טריות) וכוס מים רותחים.

להוסיף 2 כפות אבקת מרק, 1/2 כף מלח, 1 כפית כורכום, 2 כפות פפריקה אדומה ולבשל עד רתיחה. לאחר הרתיחה להוסיף את הקציצות לסיר. לבשל 1/4 שעה תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם (לא לערבב).

לפזר מעל הכל 500 גרם אפונת גינה עדינה (של סנפרוסט). לא לערבב, האפונה לאט לאט תשקע. לנער את הסיר מידי פעם ולבשל על אש קטנה 40 דקות. הריח בבית…..

אחרי 40 דקות, לקצוץ עוד 1/2 חבילת כוסברה לפזר למעלה מעל הכל. לא לערבב. אחרי 10 דקות לכבות את הגז.

טעים, טעים, טעים!!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!