הקציצות המושלמות שלא תרצו להפסיק לאכול, טבעוניות וקלות להכנה

הקציצות המושלמות שלא תרצו להפסיק לאכול
הקציצות של אמא שלי
קציצות ברוטב עגבניות של אמא שלי, כאלו שטובלים בהם פרוסת לחם עבה ונהנים

 

הקציצות ברוטב עגבניות שאמא שלי הייתה מכינה, מחייבות פרוסת לחם שחורה ואחידה ובעיקר לא פרוסה מראש כי חשוב לפרוס אותה עבה עבה !

 

כשהייתי קטנה אמא שלי היתה מצמידה אותי אליה קרוב לסירים, כדי שאנוק את הריחות, האמת היא שאהבתי להסתובב צמודה לסינר, בעיקר בימי רביעי וחמישי שהיו מוקדשים להכנות לקראת השבת.

 

אחד התבשילים האהובים עלי, מלבד הממולאים הנפלאים שלה, היו הקציצות ברוטב העגבניות. החיבה לרוטב העגבניות שהייתה מכינה בסבלנות, מלווה אותי עד היום. משהו מתנגן, קצת מתוק קצת חמוץ עם טיפת חריפות מעקצצת על קצה הלשון, משהו שתמיד יחזיר אותי אליה.

 

ההצלחה שגרפתי בלטבען את הקציצות הטעימות האלו לימדו אותי דבר חשוב על הדרך. .הטעמים שלה ישארו אתי תמיד, לא משנה מה אכין.

 

אני משתפת אתכם במתכון המושלם, תהנו חברים, אל תשכחו לקנות לחם שחור אחיד ולא פרוס (האמת היא שגם הלבן שווה וגם חלה מתוקה הולך טוב ), כי זה מחייב פרוסות עבות במיוחד לטבול ולהינות ! כל השאר מניחה שיש לכם בבית.

 

עוד דבר קטןטן – במקור הייתי אמורה להשתמש בפטרוזיליה, אך גיליתי שהשתמשתי בכוסברה וזה יצא מושלם. מאמינה שפטרוזיליה תעשה עבודה נפלאה עוד יותר (בפעם הבאה לא אשכח לעדכן או אם תרצו, עדכנו אותי )

 

מתכון לסיר עם בערך 30 קציצות :

 

מה צריך ?
לקציצות :

 

5 כוסות עדשים חומים מונבטים (או לאחר לפחות 5 שעות השריה) שימו לב הכוונה לכוס לאחר השרייה ולא לכוס "יבשים"

 

אפשר גם עדשים שחורים / חומים מושרים / מה שיש – מומלץ הנבטה קצרה (אני נוהגת להנביט קטניות שונות ולשמור במקפיא, כך שרק צריך לשלוף – ראו את הפוסט שהעלתי על כך בדף שלי)

 

5-4 כפות טחינה גלמית, רצוי מלאה ואורגנית
2 כוסות כוסברה (אפשר פטרוזיליה)
חופן עלי סלרי (ללא גבעול)
3-4 בצלים גדולים מטוגנים מוזהבים
ראש שום (כ – 20 שיני שום) חלקם פרוסים, חלקם כתושים
4 כפות פשתן טחון או נבט חיטה (אפשר גם פירורי לחם)
1/4 כוס שמן זית
1 קישוא חתוך לקוביות
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
3 כפות עגבניות חתוכות לקוביות (אני משתמשת בקופסה מוכנה)
+
תבלינים – חצי כפית קארי חריף (לאוהבי הקארי אפשר גם קארי לא חריף), כפית כורכום, מלח פלפל גרוס לפי הטעם, מעט פפריקה מתוקה.

 

בעיקר – הכל ניתן להחליף בהכל ממה שיש בבית.

 

הקציצות המושלמות שלא תרצו להפסיק לאכול
הקציצות המושלמות שלא תרצו להפסיק לאכול

 

 

טוחנים הכל במיקסר, טועמים, מניחים למנוחה 20 דקות במקרר .בינתיים עוברים להכנת הרוטב

 

בסיר נפרד מכינים את הרוטב שהוא הבסיס למנה הנפלאה הזו :
מצרכים לרוטב :

 

3-4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (או קופסת עגבניות אורגניות חתוכות)
2 בצלים חתוכים לקוביות דקיקות
ראש שום (10 שיני שום פרוסים ו 10 שיני שום כתושים)
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר קנים
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
מים
שמן זית
תבלינים – מלח, פלפל לפי הטעם, פפריקה מתוקה

 

מחממים בסיר נפרד מעט שמן זית, מוסיפים 10 שיני שום פרוסים.

 

מוסיפים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את העגבניות החתוכות לדקה נוספת של טיגון.
מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים 10 שיני שום כתושים, את רסק העגבניות, 1 כף סוכר קנים, אבקת סודה לשתייה.

 

חוזרים לטגן את הקציצות –
מכינים קציצות עם כף ישירות אל מחבת חם, ומטגנים במעט שמן זית.

 

המלצה – מטגנים קציצה אחת, בודקים שהיא יציבה ומתקנים תיבול אם צריך ורק לאחר מכן ממשיכים בטיגון כל הקציצות.

 

מחברים –

 

מעבירים את הקציצות המטוגנות אל הסיר. אני מכניסה אותם במעגל, כך שהרוטב מתרכז אל מרכז הסיר וניתן למשוך עם מצקת קטנה ולצקת שוב מעל הקציצות.

 

 

איך תכינו ארוחה בצ'יק, פשוט לשלוף קטניות מונבטות מהמקפיא ?
איך תכינו ארוחה בצ'יק, פשוט לשלוף קטניות מונבטות מהמקפיא ?
בתיאבון, אהבה, שמחה, ריחות טובים, שלווה ורוגע

 

ואם תרצו לכתוב לי איך יצא אני אהיה יותר ממאושרת.

 

דנה ☘

 

רוצים עוד דברים טובים ? מזינים ? קלים ?
רוצים לדעת איך הגוף שלי למד לאזן את עצמו ולהגיע למשקל הנכון, לתיאבון הנכון ולשמחה ?
בקרו את דף הבית שלי בפייסבוק שזה פה –

 

Dana Bar Teva
הבחירות מה אנחנו , אצלנו בבית, נאכל, נרקח ונשתמש - הם החלומות האמיתיים שלי על הטבע - אדמה ים שמים בעיקר היום