הקציצות הירוקות שלי

כשהבת שלי היתה קטנה, היא היתה מסדרת את הבובות שלה לפי הוותק שלהן.

מי שהתקבלה ראשונה היתה ראשונה בשורה, אחר כך השניה, השלישית, וכן הלאה.

כשניקיתי לה את החדר ובחפזוני, סידרתי הפוך את הבובות, היא היתה פורצת בבכי ואומרת "לא ככה, לא ככה" הופכת את כל השורה המסודרת שיצרתי, ומסדרת לה את השורה הקבועה שלה.104

תמיד נדהמתי שהיא זוכרת בדיוק מי עומדת לפני מי או אחרי מי.

והיו לה ה ר ב ה  בובות.

מצחיק.

הירקות הישנים שלי

ככה אני עושה כשאני חוזרת עם הירקות הטריים מהשוק.

מוצאת את עצמי עושה סדר, את הירקות ה"ישנים" מזיזה לראש השורה (במקרר) ואת ה"חדשים" בסוף.

"מה שהכי אידיוטי", מצאתי את עצמי חושבת פעם "אני בעצם משתמשת תמיד  בירקות ה"ישנים".

הפעם, הגעתי מהשוק עם ערימות של ירק טרי, זוהרת מטל הבוקר ורענןנהכמו כוכבת קולנוע אחרי שנת יופי.

019

הרמתי את כל ה"ישנים" והודעתי להם חגיגית שחוקי המשחק השתנו.

וכך נולדו הקציצות הירוקות שלי.

טעימות, עסיסיות, קלילות.

058

מצויינות לבצפר, בפיתה, בבגט, לארוחת ערב קלילה, פיקניקים, לים וסתם לארוחה קלה.

איזה כיף לתחוב לקטנטן את הקציצה ליד, הוא לועס אותה ולא מבין אפילו איזו כמות אנרגיה מטורפת יש בכל שפע הירוקים ושיבולת השועל.

לכבודכם גם חישבתי ומצאתי שכל קציצה כזו מכילה בסך הכל   50 קלוריות.

הייתם מאמינים?

אז יאללה בואו נצא לדרך

מה

חצי ק"ג חזה עוף טחון (כדאי חופש כזה בלי אנטיביוטיקה)

1/2 חבילה פטרוזיליה גדולה

1/2 חבילה כוסברה גדולה

1/2 חבילת נענע גדולה

1/2 חבילת בצל ירוק גדולה

1/2 בצל אדום בינוני קלוף

2 שיני שום גדולות קלופות

מלח, פלפל, רבע כפית בהרט, מעט צ'ילי

ביצה.

2 כפות פירורי לחם

4 כפות גדושות שיבולת שועל.

2 כפות ממרח לימון כבוש.

לטיגון 6 כפות שמן זית.

קצת קצת שמן לטיגון, בדיוק ככה

איך

שוטפת את הירק היטב (בקערה מלאה מים שלוש פעמים). מסננת  וגוזרת במספריים לרצועות גסות.

חותכת את הבצל האדום לשלושה חלקים

את השום לשני חלקים גסים

זורקת למג'ימיקס, 1,2,3,4,5, – מקבלת רסק ירוק זוהר.

מוסיפה אותו לחזה העוף הטחון, מוסיפה את יתר המרכיבים (מלבד שמן זית) , לשה היטב ומניחה בצד ל-5 דקות.

בזמן הזה, ,שיבולת השועל ופירורי הלחם סופחים את כל הלחות ומגבשים את העיסה לאחידה וכיפית.

העיסה ירוקה ירוקה ירוקה

בס"כ מתקבלות 30 קציצות ואני מטגנת אותן בשלוש פעמים.  בכל פעם אני מוסיפה 2 כפות שמן זית . זהו.

מחממת מחבת טפלון ומוזגת 2 כפות שמן זית.

מקבבת 30 קציצות בערך (נעזרת במעט מים בקערה בצד כדי שהעיסה לא תידבק ליד) פוחסת מעט את הקציצה ומכניסה בזהירות למחבת שהעמדתי קודם על הלהבה הכי גדולה בחום בינוני.

מטגנת 2-3 דקות מכל צד והופכת כשהקציצה שחומה.

נהדרת , חמה, קרה, בלי רוטב , עם רוטב .

בקיצור חגיגה.

מי שממש מתנגדת לטיגון :

לחמם תנור ל-180 מעלות. בתבנית עם נייר אפייה משומן , להוסיף את הקציצות הפחוסות לאחר ש"ליטפתי" אותן במעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש, בערך 15 דקות.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי "חפירות" בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 101