הקיפאלך של סבתא דבורה

בחורה עם מחשב נייד

unnamed[5]

עוגיות הסהרונים של סבתא דבורה זכורות לי כעוגיות הכי טעימות שאכלתי. כשאמי הייתה מכינה אותם היה צריך להחביא אותם ממני כי אף פעם לא הסתפקתי בעוגייה אחת. תמיד זה היה רק עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת.

לפני שבועיים התארחנו אצל קרובי משפחה ונזכרנו בקיפלך של ילדותנו. געגוע לעוגיות קל לספק ואולי כך להתגעגע פחות לאלה שאינם עוד. אז החלטתי להכין קיפלך. חיפשתי את המתכון ומצאתי במחברת בת ארבעים שנה. אני חושבת שהצלחתי לא רע ומשתפת אתכם במתכון.

מצרכים

לבצק

31/2 כוסות קמח

2 חלמונים

חבילה מרגינה רכה

50 ג' שמרים מומסים בכוס מים פושרים עם כף סוכר.

למילוי

 150 ג' בוטנים טחונים (אפשר גם אגוזים, אבל רציתי לשחזר את המתכון בדיוק)

חצי צנצנת ריבה,

8 כפות סוכר

כוס צימוקים.

אופן ההכנה

ללוש את הבצק היטב, לקרוץ לכדורים קטנים ולרדד כל כדור לעיגול. למלא כל עיגול בכפית מילוי, לגלגל לצורת סהרון ולטבול בחלבון ולאחר מכן במעט סוכר. להניח בתבנית. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהסהרונים מזהיבים.

בתיאבון.

unnamed[2] (7)

unnamed[3] (2)

unnamed[4] (2)

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.