הקאפקייקס של בתיה

קאפקייקס שוקולד עם סיפור מהיכן הגיעו….כל כך קלים להכנה, כל כך טעימים וכל כך יפהפיים

מרימה טלפון ללינדה. לינדה, תגידי..יש לי הרבה מתכונים של קאפקייקס, יש לך אחד שהוא הכי הכי? ליהל שלי יש יומהולדת ואני חייבת משהו ממש מיוחד… בטח, בטח שיש לי ויש לי גם סיפור עליהם.

כשהיינו ילדים בקרית שמונה, באחד הימים היו קטיושות על העיר. היינו אצל דודה שלי. רצנו מהר למקלטים ושם צפינו בטלויזיה. בדיוק שודרה התוכנית של בתיה עוזיאל. באמצע התוכנית, היא עצרה ואמרה שהיא רוצה להקדיש לילדי קרית שמונה מתכון של קאפקייס שוקולד ונתנה את המתכון. דודה שלי, כתבה את המתכון ומאז אני מכינה את הקאפקייקס האלה. כבר עשרות שנים. אני לא זוכרת מתכונים בעל פה, אבל זה האחד שאני לא אשכח לעולם. הוא נצרב.

לינדה חברה יקרה, שלא נדע עוד ימים של מלחמות ומקלטים, אבל כן הרבה ימים של קאפקייקס מתוקים וטובים 🙂

זהלמצרכים (15 קאפקייס)

1 חמאה

1 כוס מים

3/4 כוס אבקת שוקולית

3 ביצים שלמות

1 שמנת חמוצה

2 כוסות קמח תופח

2 כוסות סוכר

פקק רום

להכנה:

1. בסיר קטן לשים את החמאה, המים והשוקולית ולהמיס הכל יחד. לצנן.

2. להוסיף את הביצים והשמנת החמוצה ולערבב היטב, להוסיף את הרום (בעזרת מטרפה רצוי).

3. להוסיף את הסוכר והקמח ולערבב יחד רק עד איחוד. (ערבוב יתר פוגם באיכות המאפה)

4. ממלאים את תבניות הקאפקייקס עד ל- 3/4 גובה.

DSC_0072

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהם מוכנים. לקרר אותם היטב.

לציפוי:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

להקציף הכל יחד ולעטר את הקאפקייקס ככל העולה על רוחכם… בתאבון ולמי שיש יומהולדת מזל טוב 🙂

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב