ממשיכה במסורת התרבות החודשית, והחודש ביקרתי בהצגה חדשה שעלתה בתאטרון גשר – "אליס". ביקרתי לא פעם בהצגות בתאטרון גשר שידוע בהפקות הנועזות, המחתרתיות ואיכותיות שלו שאת כולם אהבתי. כמובן שגדלתי על הספר "אליס בארץ הפלאות" של לואיס קרול, אך לא מדובר כאן בהצגת ילדים.
ההצגה בנויה מ-3 מערכות כשבכל אחת מוצגת אליס רב גונית ושונה – פעם כילדה, פעם כנערה, ופעם שלישית – כאשה. חלק ממנה לקוח מהספר, חלק ממנה מורכב מחיפוש אחרי קווי דמותה של אליס מתוך הספרות על הסופר השנוי במחלוקת, וחלק ממנה הוא פירוש של מחזאי המוכשר רועי חן, החלק אחר – זו אליס אחרת, ייחודית ובעלת אופי ובעיקר מעקה גדולה, אהבה נכזבת, חלומות שהתנפצו במבחן המציאות ולעולם לא יזכו להתגשם, געגוע רב שלא מוצא מפלט, תעתוע נפשי ופיזי, צעקה של הנפש המרוטה.
צילום התמונה – דניאל קמינסקי
זו לא הצגה פשוטה עם סיפור חד קווי, ברור וסוף פתור וסגור. מדובר יותר מסע רגשי פסיכולוגי לתוך עולמה של אשה שעוברת תהפוכות רגשיות בעקבות טראומת ילדות. ההצגה מראה את הטרגדיה של בחירות שנעשות ככדור שלג תחת העומס הרגשי של הטראומה. אין לזה פתרון. אפשר רק לחוות את הכאב ולהתחבר דרך ההצגה לכאב האישי, לטראומות קטנות שהשפיעו על נפשו של כל אחד מאיתנו ולנסות למצוא את הקטרזיס ואת האור בקצה.
צילום התמונה – דניאל קמינסקי
המשחק החזק ווירטואוזי של כל השחקנים גורם לעיניים להיות מרותקות למתרחש על הבמה, וללב ומחשבות לנדוד בין מעמקי הנפש שלך ולבין זו של אליס במגוון רבדים ורגשות שמתעוררות ומתחלפים זה בזה. ההצגה מלווה במופע מולטימדיה אורקולי תלת מימדי שמכניס לעומק החוויה ומוסיקה מדהימה שעוזרים לכל החושים להתחבר יחד ולחוות את מגוון הרגשות.
עם כל הכאב ותחושת המעקה שההצגה מצליחה להציף, מדובר בהצגה שנונה שמתובלת היטב בציטטות מדויקות מתוך הספר "אליס בארץ הפלאיות", חידות ומשחקי מילים ומשפטים מעוררי חיוך ופרצי צחוק שנשמעו לא מעט באולם במהלך ההצגה. לסיכום, הצגה לא פשוטה וקלה לעיכול אך זה בדיוק הקסם ב"אליס": הוא גורמת לחשוב ולחוות ספקטרום רחב של רגשות ולעבור מסע פסיכולוגי, רגשי וחושי ייחודי. בהחלט הייתי צופה בה שוב.
מפגש השחקנים עם הבלוגרים ואנשי התקשורת בתום ההצגה. מחזאי רועי בר, הבמאי יחזקאל לזרוב. השחקנים הראשיים – אליס אישה: אפרת בן-צור, אליס נערה: נטע שפיגלמן, אליס ילדה: בר שדה, הפרש הלבן: דורון תבורי. תודה רבה לכל הצוות על הנדיבות בהקדשת הזמן לשיח, הפירושים שהעניקו, רגעי הצחוק והתובנות שקיבולנו במהלך המפגש לאחר הצפייה
בתמונה: עם במאי יחזקאל לזרוב, ושחקניות הראשיות – השחקנים הראשיים – אליס אישה: אפרת בן-צור (ראשונה מימין), אליס נערה: נטע שפיגלמן (שניה מימין), אליס ילדה: בר שדה (שלישית מימין)
עם שחקניות המדהימות
בברכה ובאהבה, שלכם
ג’ני קפלן
מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY
KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen
TRX, HIIT
אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס שנתיים ברציפות
אימוני כושר אישיים וקבוצתיים/ יעוץ וליווי אישי / סדנאות בהכוונה לתזונה נכונה ובניית תפריטים והקניית כלים אישיים להצלחה בתחום התזונה, ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור הכושר הגופני.
לתיאום האימונים וסדנאות ניתן ליצור קשר בטלפון: 0544238824
מאמנת בכירה ומרצה בכנסים, סדנאות והשתלמויות בתחום הכושר, תזונה ואורח חיים בריא
*מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב
*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
*בעלת בלוג הכושר וערוץ הכושר WOW YOUR BODY
האימון הקבוצתי שיהפוך אתכם לחזקים, חטובים ובכושר – פוסט חדש
***כתבות מהתקשורת:
רבע שעה והייתם פה – פרויקט הכושר במיוחד אחרי החגים ב TIME OUT
מגיעים לקיץ עם קוביות בבטן – כתבה ב TIME OUT מאמנת הכושר של אתר מאקו מבקרת באימון PRIMAL MOVE ספורטאית השבוע באתר שוונג עם ראיון אישי עם ג’ני – האם זה שווה לחכות גורילה ולשרוף 400 קלוריות? ספרינט לצלחת – כתבה ב TIME OUT – מה אוכלים לפני מרתון ***למי שרוצה לדעת עוד על עניין התזונה הנכונה – בעזרת 10 כללים פשוטים ותפריט מגוון ובריא תוכלו לשפר את הכושר ולהרגיש אנרגטים. כל מה שצריך לדעת על התזונה שתשדרג לכם את האימון, וגם מתכונים בריאים שכדאי להכיר, בפוסט “תזונה ממרוצה” יומן אוכל אישי – איך להיות שבעה, אנרגטית וחטובה, להינות מהאוכל ולא להתעסק בזה כל היום *** מגוון כתבות שתוכלו להיעזר בהן כדי לרדת במשקל, לשפר את הרגלי אכילה,מתכונים בריאים וטעימים ואימונים מצולמים בהדרכתי המלאה שיעזרו לכם לשמור על הגוף ובריאות, ולרדת במשקל, להיכנס לכושר, לחטב את הגוף ולהרגיש שפע וטעם: כל הדרכים שלא עזרו לי לרדת ממידה 42 – פוסט חדש! טרנד הכושר של השנה – מראה שרירי ומחוטב איך עשיתי את הסוויץ’ – שינוי החשיבה בתזונה וכושראיך להיכנס לכושר בהדרגה – תזונה, מוטיבציה, תכנית אימון חודשית, בראיון בערוץ 10
מי אמר קר? נבחרת של אימוני כושר שיחממו ויחטבו אתכם יותר טוב מחמין