הפתעות מתוקות מבצק שמרים

לשים במיקסר את כל החומרים ומכינים כדורי הפתעה עם פירות קיץ, שוקולד, חלבה ומרשמלו

DSC_5197

אני אוהבת את פירות הקיץ. מבחינתי צריך רק לשטוף ולאכול, אבל החלטתי לפנק את המשפחה בארוחת שישי עם קינוח של הפתעות – כדורי הפתעה במגוון מילויים מתוקים. רק כשנותנים ביס מגלים את ההפתעה שבפנים. שילבתי פירות קיץ, שוקולד, חלבה ומרשמלו. הכדורים נחטפו מהר. כל אחד רצה לגלות עוד ועוד הפתעות מתוקות.
למרות שמדובר בבצק שמרים ההכנה קלה ופשוטה. השמרים כבר בתוך הקמח, נשאר רק לערבב במיקסר את כל החומרים, לחכות להתפחה ולהכין את כדורי ההפתעה.
promo_short

הפתעות מתוקות מבצק שמרים

מצרכים לבצק :
1/2 ק"ג קמח שמרים עם 50% חיטה מלאה של אוסם
1/4 כוס שמן רגיל
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 ו-1/4 כוסות מי ברז
אפשרויות למילוי :
קוביות שוקולד במגוון טעמים – שוקולד עדשים, שוקולד לבן עוגיות, שוקולד עם סוכריות קופצות, שוקולד מריר, שוקולד חלב
קוביות פירות העונה – משמש, נקטרינה, אפרסק, אגס
קוביות חלבה
קוביות מרשמלו

IMG_3361

למריחה על כדורי הבצק :
3 חלמונים טרופים
אופן ההכנה :
1. שמים בקערת המערבל את המצרכים לבצק.
2. לשים את הבצק בקערת המערבל 10-12 דקות עד שהבצק רך. (אם הוא מעט נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים, אם הוא רך מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח)
3. מכסים את קערת המערבל במגבת ומניחים לתפוח כשעה וחצי.
4. לאחר התפיחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח (בקמח רגיל) ולשים עד הוצאת כל בועות האוויר כ-5 דקות.

5. מניחים בקעריות את המילויים המתוקים שרוצים להכניס לכדורי הבצק.

6. מרפדים 2 תבניות של התנור בנייר אפיה, מקמחים את הידיים וקורצים חתיכת בצק קטנה (אם הבצק דביק בגלגול, אפשר לקמח קצת את הידיים ולגלגל בקלות).
7. משטחים על כף היד את חתיכת הבצק, שמים בתוכו את קוביית המילוי (שוקולד / פרי / מרשמלו / חלבה) וסוגרים את הבצק על הקוביה עד יצירת כדור ומניחים בתבנית.
8. ממשיכים באותה דרך עד סיום הבצק. חשוב להקפיד על מרחק של כ-2 ס"מ בין הכדורים, כדי שלא ידבקו זה לזה אחרי התפיחה.
9. מורחים על כדורי הבצק את החלמונים הטרופים ומחכים להתפחה עוד 10-15 דקות.
10. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות עד שהכדורים זהובים.
11. ממתינים שיתקרר וטורפים.