הפסקת 10: כריכי בית ספר שילדים אוהבים

אין זמן טוב מהחזרה ללימודים כדי לרענן את רשימת הסנדוויצ'ים לבית הספר. הנה 2 אופציות טעימות ומזינות, מאמא למודת נסיון

בחורה עם מחשב נייד

איך הופכים סנדוויץ' טעים וקורץ לילדי בית הספר (צילום: מיכה טני)

 

האגדה מספרת על הלורד סנדויץ' מהמאה ה-18, שהיה מהמר כפייתי ולא רצה להפסיק את משחקי הקלפים שלו לטובת ארוחת צהריים, וביקש ממשרתו שיכרוך לו את הפולקע בפרוסת לחם ובכך המציא את הכריך הראשון. מקורות היהדות מדברים על הלל הזקן, שהיה כורך פסח, מצה ומרור, ואנחנו יודעים כבר לאן זה מוביל.

אני חושבת שאלה אגדות יפות לקולוניאליסטים ולדתיים אבל שבעצם הסיפור על הכריך הראשון הוא אחר. הכל התחיל הרבה שנים קודם, ביחד עם המצאת הממרח קישואים בטעם כבד. אמא אחת בחרן העתיקה (הצד הפחות אופנתי של העיר) רצתה שהילד שלה יקח לפה משהו קטן לפני תחילת הלימודים, וכדי להסתיר את הממרח, שהיה כבר אז בצבע של חול וחול, היא עטפה אותו בלחם ומכרה לו את המוצר כעוגה.

כך או כך, אין ויכוח על העובדה שכדי לעזור למוח להתפתח ולגדול, בעיקר במהלך יום הלימודים, יש צורך בארוחה מזינה, וכריך הוא פיתרון נוח מאין כמוהו. החוכמה היא לעשות אותו טעים וקורץ לילדי בית הספר. לכבוד תחילת שנת הלימודים, הכנתי לכם שני כריכים מושקעים, מזינים, טעימים וצבעוניים, לילדים שעולים לכיתה א' וגם לגדולים.

לכריכים שאציג בפניכם היום השתמשתי בלחם פשוט מלא של מאפיית אנג'ל. הלחם הזה מצד אחד עשוי מקמח מלא ומכיל המון סיבים תזונתיים ומצד שני לא מרתיע ילדים, בזכות המרקם החלק נטול הגרעינים והתוספות האחרות. הצבע שלו מזכיר כמעט לחם אחיד רגיל, כמו שילדים אוהבים, והוא לא מאוד כהה כמו לחמים מלאים אחרים.

כריך יווני שילדים אוהבים (צילום: מיכה טני)

כריך יווני שילדים אוהבים

 המצרכים

2 פרוסות לחם פשוט מלא

2-3 פרוסות גבינה בולגרית מעודנת (אני אוהבת משק צוריאל, אתם תעשו עם מה שהילדים שלכם אוהבים)

2 עגבניות שרי

3-4 זיתי קלמטה מגולענים

 

אופן ההכנה

בין שתי פרוסות הלחם מניחים אחד על השני את פרוסות הגבינה הבולגרית המעודנת (כי ילדים חוששים לפעמים מטעמים חזקים), עגבניות שרי פרוסות (בלי המיץ והגרעינים, שלא יצא קווצ'י), כמה זיתי קלמטה (בלי הגלעין, כמובן), הנה – כריך קצת שונה שגם ילדים יאהבו.

כריך אנגלי ללקק את האצבעות 0צילום:מיכה טני)

 

כריך אנגלי ללקק את האצבעות

 המצרכים

2 פרוסות לחם פשוט מלא

מלפפון פרוס לאורך לפרוסות דקיקות (עם הקליפה)

2 ביצים קשות

חתיכת פלפל אדום מתוק

מיונז

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

קוצצים פלפל אדום מתוק לפיסות קטנות, אפשר במעבד מזון או בסלייסר.

מוסיפים את הביצים הקשות ומרסקים יחד (או שמגררים אותן לחוד על פומפיה).

מוסיפים כפית או שתיים של מיונז ומתבלים במלח ופלפל (ממרח הביצים הזה יספיק לשניים או שלושה כריכים).

מורחים על הלחם שכבה עבה של סלט ביצים ומעליה פרוסות מלפפון. סוגרים בעדינות ומשתדלים לא לחסל לפני ארוחת עשר.

גברת הבלים
אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.