הפלוס בפתיתים – כבר לא רק תוספת

ארוחת ערב שכל הילדים אוהבים (וגם המבוגרים)

הגדולה חזרה מבית הספר ועידכנה אותי, שהזמינה אליה 5 חברות שיבואו אחרי הצהריים. ידעתי שתהיה לנו ארוחת ערב רבת משתתפים. כשיש הרבה ילדים בשטח אני הולכת על בטוח. מכינה מאכלים, שכל הילדים אוהבים. הפעם בחרתי בפתיתים. מחבילת פתיתים אחת הכנתי גם פשטידה וגם סלט ואפילו נשארו עוד פתיתים לארוחת הצהריים שלמחרת. הריחות הנפלאים שעטפו את הבית גרמו גם לנו הגדולים לטרוף את הפשטידה. מזל שההכנה קלה, מהירה ופשוטה, אז אפשר בקלות להכין עוד ועוד.

פשטידת פתיתים

מצרכים :
3/4 חבילת פתיתים (השתמשתי בפתיתים פלוס חיטה מלאה, כדי לקבל אפקט "זברה" (2 צבעים חום-לבן) אבל אפשר להשתמש בכל סוג פתיתים)

2 קופסאות קוטג'
3 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה :
1. מרתיחים מים בסיר (כמו לבישול פסטה). כשהמים רותחים מוסיפים מעט מלח ואת הפתיתים.
2. מבשלים עד לריכוך הפתיתים (לפי מספר הדקות שכתוב ע"ג האריזה). בתום הבישול מסננים את הפתיתים המבושלים.
3. בינתיים מערבבים את הגבינות עם הביצים והתבלינים.

4. מוסיפים את הפתיתים המבושלים לתערובת הגבינות, מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.

5. אופים 45 דקות עד הזהבה.

סלט עגבניות, אבוקדו, גבינה ופתיתים

מצרכים :
8 כפות פתיתים מבושלים (אם בשלתם פתיתים פלוס חיטה מלאה, יהיו לכם 2 צבעים של פתיתים בסלט)
600 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים / קוביות (אפשר להחליף ב-5 עגבניות רגילות חתוכות לקוביות)
אבוקדו שלם חתוך לקוביות
150 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות
2 כפות זיתים פרוסים או חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה :

1. מכניסים לקערה את כל המצרכים ומערבבים.

עוד פתיתים

גלילות שניצל אפויות עם פתיתים