הפוגה

בחורה עם מחשב נייד

כשיש לי הפוגה בעבודה (או שאני יוצרת לעצמי אחת כזאת) אני אוהבת לבשל צהריים לילדים שחוזרים מביה"ס בצהריים, כך שהם (המפונקים שלי) למדו שיש כל יום אוכל טרי לפי מה שהם אוהבים בדר"כ. אממה, פה מתחילה הבעיה. מיכל- לא אוכלת בשר וירקות אהה וגם פסטה ארוכה (שיגעון), יונתן חייב אורז עם כל דבר ויהל משתדל להידבק כל פעם בשיגעון של מיכל או יונתן כך שיש לי בעיה יומיומית מה אכין היום. בדר"כ יש לי במקרר שפע של ירקות במגוון גדול של סוגים, לא חסר כלום במזווה כך שצריך רק להפעיל את הדמיון.

היום אכין שווארמה מפרגיות ואורז סוג של פאייה או אוש פלאו (כמובן) ולמיכל? מיכל כרגיל תכין לעצמה טוסט כי היא בגיל המרד, גיל ההתבגרות וזה מה שהיא רוצה לאכול כל היום.

ולעבודה:

רצועות הודו

צנוברים

תבלינים (כורכום, פפריקה, מלח, פלפל)

פשוט מאוד, מתבלים את הרצועות ומערבבים עם צנוברים. מטגנים הכל עד שמוכן (איזה ריח..)

לאורז:

1 בצל מגורד על פומפייה

2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

1/2 כוס אפונה סנפרוסט

בסיר שטוח (בכלל רוב הסירים שלי שטוחים אוהבת לבשל בסיר שטוח) מטגנים בצל עד שקיפות מוסיפים את הגזר ומטגנים את שניהם עוד 5 דקות. מוסיפים את האורז וכפית כורכום

מטגנים עוד 2 דקות הכל יחד. מוסיפים 4 כוסות ציר מרק עוף (כשאני מכינה מרק עוף/מרק לקוסקוס ונשאר לי מרק, אני מסננת אותו ומקפיאה – יופי של ציר!)

ומבשלים עם כיסוי עוד כעשרים דקות או עד שהאורז מוכן.