העסק שלי ואני

הכל התחיל במושבה יבנאל, בה נולדתי, התחנכתי וגדלתי, עד גיל צבא.
בה גם קיבלתי, השראה לכל חיי, לגידול ילדיי, לאהבת המולדת והאדם

גאווה של אבא, צילמה אימא

העסק שלי ואני זו תכנית אהבה 24/7

זה הלוגו שלי, שצייר חבר אהוב, דודו דהאן, ואם תסתכלו טוב, יש לי קדרה לערבב (הסבר בהמשך)

התחיל באבא אחד חמוד, שאהב את כל מה שעשיתי והכנתי, והאמין בי בכל ליבו הרחב.

ובאימא אחת, שכל הזמן רק רצתה שאצא לה מהמטבח, מבין הרגליים ובכל זאת, התעקשתי והכנתי, בעיקר כשלא הייתה בבית!

אבא, אסף, אוסק'ה, היה חקלאי גדול, שגידל ירקות, פירות, חיטה וכבשים, אהב את המדינה בכל רמ"ח איבריו, את האדמה שהניבה את תוצרתה, את ריח הטל של הבוקר, את הגשם שירד ואת בנותיו, אהב עד מאוד.

אבא בודק נביטה בשדה, אימא צילמה
אבא בודק נביטה בשדה, אימא צילמה

 

 

גאווה של אבא, צילמה אימא
גאווה של אבא, צילמה אימא

בילדותי, כשהגיע החורף, כל חורף, בגשם הראשון, החקלאים חגגו, רגע עצרו, וחגגו.

הוריי היו פותחים את ביתם, החקלאים היו מביאים את תוצרתם, כגון: בשר, ירקות, פירות, תבשילים, יין ושתייה, שרנו שירי חורף, והיה ממש משתה, משתה חורף.

היו מגיעים כולם, מבוגרים וילדים, כולם שרו בקולי קולות, אכלו, צחקו ושתו.

והגשם ירד

והשמחה הייתה גדולה

בתוך כל ההמולה הזו, היה חקלאי אחד, יהודה ביידץ, שהיה מכין תבשיל כבש, במיוחד לארוע, תוך כדי המשתה, הוא היה מתחיל מוקדם בבוקר, חותך, קוצץ, מטגן ומתבל, והיינו מניחים את התבשיל, על הפתילייה, לבישול ארוך וממושך, כך שהיה ריח ששיגע את כולם, אבל לאכול אותו, היה אפשר רק אחה"צ, אז נשארו כל היום, עד הערב, והשמחה היתה גדולה, והיה כיף גדול, גם לנו, הילדים.

תבשיל שוק טלה, שהכנתי לזכר הימים ההם, צילום עצמי
תבשיל שוק טלה, שהכנתי לזכר הימים ההם, צילום עצמי

אז משם הכל התחיל, האהבה שלי לאנשים, לאוכל ולארוח.

האהבה שלי להעניק ולתת ובעיקר לחבר.

לחבר בין אנשים, לשדך.

לחבר אדם לעצמו, לגופו, לסביבתו, למשפחתו ולחבריו.

כל זה קשור לעסק המיוחד שלי, בו אני מלמדת, מארחת ומחברת.

אז אני, עידית קוסטיצקי טישל, המכונה בפי חבריי "מלכת המטבח", אימא לעמרי, נמרוד ואיתמר, נשואה באושר לרונן, אוטוטו בת 50, ועדיין מתנהגת כמו בת 5.
מנהלת עסק רחב, של סדנאות בישול ואפייה, ארוחות שף סביב השולחן ומאמנת נוער ומבוגרים, בבישול ואפייה

ואוהבת 24/7

אגב, כל חורף, לאחר הגשם הראשון, אני מקיימת סדנת וארוחת קדרות, לזכר הימים ההם ואבא שלי המתוק והאהוב.

פייסבוק: https://www.facebook.com/kitchensqueenIditKostizkyTishel/

אתר:https://ideat.co.il/

אינסטוש: https://www.instagram.com/kitchenqueen.idit/

***ורק לשם הבהרה, אימא ואבא שלי בכלל לא אהבו לבשל! 🙂

 

זו הסדנה החורפית שלי, מההשראה הכי גדולה שלי…מוזמנים להצטרף, ב 5/12 בשעה 17:00 https://ideat.co.il/…/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%91…