אני משוגעת על בצקים. לחם בפרט.
תנו לי לחם, קצת חמאה ואני המאושרת עלי אדמות.
לחמים, מאפים חמים, מתוקים,מלוחים,סנדוויצ'ים,פוקאצ'ות,ברוסטקות, פיצות.
גם לחמים ממולאים ממלאים אותי בתענוג גדול.
כזו היא האמפנדה הספרדית. היא ממלאת את התשוקה למאפה חם,טרי,פיקנטי,משביע.
מתאימה לארוחת ערב עם סלט ליד, מנה ראשונה לארוחה מעניינת,שאריות לעבודה.
נ ה ד ר ת.
מקור השם בא מהפועל הספרדי EMPANAR שמשמעותו לכסות בבצק.
אנחנו מכירים את האמפנד'ס הדרום אמריקאי, ממולא בבשר טחון, צמוקים וזיתים ומטוגן בשמן עמוק,יאמממייי. זו טעימה לא פחות.
אז מה היה לנו שם ?
לבצק
(בצק שמרים ומי שמפחד יכול להשתמש בבצק עלים ).
2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ושליש כוסות מים פושרים
25 גרם שמרים טריים או שתי כפיות שמרים יבשים
איך?
ללוש את כל החומרים לבצק אחיד עגול ונעים למגע. את המלח להוסיף בשלב האחרון של הלישה. להתפיח .
למילוי
3 גמבות בצבעים שונים חתוכות לקוביות בינוניות 2X2 ס"מ בערך.
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי).
2 קבנוסים/4נקניקיות חתוכות לעיגולים .
מלח,פלפל,פפריקה מעושנת (אם אין אז רגילה)
פטרוזילה קצוצה
1/8 כפית גרגרי מלח גס.
ביצה טרופה
איך?
טגן את הבצל למשך 3-4 דקות בשמן זית, להוסיף את השום לטגן עוד 1-2 דקות ,להוסיף את הגמבות ואת הקבנוסים/נקניקיות
ולהמשיך לטגן עוד כ-5-6 דקות. לפלפל להמליח ולהוסיף פפריקה ופטרוזילה. להוריד מהאש. לצנן מעט.
ותאכל'ס
לחמם את התנור לחום בינוני של 180 מעלות בערך.
לרדד את הבצק למלבן בגודל של כ-40X20 ס"מ.
לפזר על מחצית הבצק את המילוי ולקפל עם המחצית השנייה.
לצבוט את הקצוות הפתוחים על מנת למנוע התרוממות הבצק באפיה ו/או בריחת מילוי.
למרוח ביצה טרופה ופזר מעל גרגרי מלח גס
לאפות בתנור מחומם מראש כ-25 דקות ועד שמשחים.
אפשרי בהחלט
לפני שסוגרים את הבצק, לפזר על כל התערובת המטוגנת גבינה כמו מוצרלה,קשקבל או אפילו צהובה מגורר. טעים ……