הסלט של לימי

בחורה עם מחשב נייד

כחלק מתהליך התבגרותי וההשפעה החזקה של הסרט האלמותי "שיער" קמתי יום אחד בבוקר והחלטתי שמתאימה לי אופנת השרוואלים, החצאיות ההודיות, החולצות הקרועות, שבעה עגילים בתנוך האוזן ומלא מלא שרשראות עמוסות בפעמונים וכשהייתי חולפת במקומות אי אפשר היה לפספס אותי – צלצלתי לכל עבר כמו עיזה רועה באחו ומאז ועד היום גם כאשר עברו 23 שנים גיזל בן שכבתי קרא ועדיין קורא לי עז …. האמת??? עם סגולות חלב העיזים מתאים לי! גם עתיר ברכיבי תזונה חיוניים , בעל סגולות לחיזוק המערכת החיסונית ולריפוי אפטות (מפוסטר כן? לא ישירות מהעיזה!) .

16926_10153482112066280_2760900155803226449_n

 

הוזמנתי ע"י מועצת החלב לסדנת סטיילינג וצלחות  עם קרן ברק ממיטב גבינות העיזים של מדינתנו הקטנה אבל צערי נבצר ממני להגיע , אבל כשמדובר בגבינות בכלל ובגבינות עיזים בפרט אני בפנים !! משוגעת (תרתי משמע) על גבינות , אז גם אני טמנתי את ידי בצלחת והכנתי לי סלט רענן ופריך עם גבינת פרומעז מטוגנת – אליפות!!!!מכיוון שבאותו היום עשיתי משלוח מיוחד לחברה שלי לימי החלטתי לקרוא לו הסלט של לימי.

IMG_20150729_193032

הסלט של לימי : 

10  עלי חסת אייסברג שטופים, יבשים וקרועים

חצי חבילת עלי בייבי שטופים ויבשים

חצי חבילת נבטי צנונית

2 מלפפונים ירוקים פרוסים לעיגולים

5-7 צנוניות פרוסות

7 עגגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים

1 גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות בעובי ס"מ

ביצה טרופה במעט מלח ופלפל

פירורי לחם לציפוי

מעט שמן לטיגון

מלח + פלפל שחור גרוס

לרוטב :

רבע כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון סחוט

מלח +פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה (קשה מאוד!!!) : 

בקערה מערבבים את החסה, עלי הבייבי ואת שאר הירקות , מחממים שמן במחבת וטובלים את הגבינה בביצה ומצפים בפירורי הלחם – מטגנים על אש בינונית עד להזהבה . מערבבים את החומרים לרוטב – מעבירים את הסלט לצלחת הגשה יפה , מזלפים מהרוטב ומניחים את פרוסות הפרומעז.

IMG_20150729_193125

 

בתאבון