הסלט שלי ושל כהן, שומר הירקות….

אני וירקות זה לא סיפור אהבה.

מרבית שנותיי אהבתי בעיקר מלפפונים ירוקים, ועד היום יש רשימה ארוכה של ירקות שאיני אוכלת אפילו לא טועמת.
יחד עם זאת בשנתיים האחרונות עברתי שינוי, והתחלתי לטעום, לנסות ובזהירות, לשלב במאכלים שונים.
אני מניחה שזו  פונקציה של גיל, שלב שבו מבינים שהגעת לגיל, שצריך להעז יותר, שמחליטים לנסות ו… מקסימום זה מצליח, במקרה הזה, טעים!

וכך, החלטתי שעל אף המגבלות אני אצלח את המשימה השבועית  – סלט.

בחרתי מרכיב אחד – כרובית,  ונסעתי לסופר הקרוב לביתי לבחור את הירקות הנוספים שיצטרפו לחגיגה. מיד כשנכנסתי קיבל את פניי שומר הירקות, שפגש  בי ובעידן בשבוע שעבר, במשימת תפוח האדמה.

מבט אחד, ומיד הוא ניגש אליי ואמר:  זו את מהפרסומת…:-) הוא התכוון כמובן לעידן שטיפס על תפוחי האדמה, ואני ישר צילמתי, ובמבט נבוך הסברתי וסיפרתי על משימת תפוחי האדמה.

"אז מה מתבשל במטבח השבוע?"  הוא שאל, וכך סיפרתי על הכרובית שבחרתי, וביחד חשבנו על הרכיבים הנוספים, שאת חלקם אני אוהבת וחלקם לא…אבל כפי שכבר אמרתי, החלטתי לנסות. אני חושבת שהצלחתי.

ולשומר הירקות הבטחתי שאחזור גם בשבוע הבא.

דרך אגב הוא אמר, שמי כהן, שם פרטי, לא שם משפחה. 

אז קבלו את הסלט שיש בו  ירקות, שמן זית, צנוברים , תבלינים והרבה הרבה יחס ותשומת לב לאנשים שפוגשים בדרך. 

מרכיבים:

1 כרובית קטנה

2 גזרים

לימון

1 ראש של שומר

סלרי

חצי שן שום של דורות

חופן צנוברים

שמן זית

מלח, פלפל שחור

סלט 1

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, משרים במים עם מלח לכמה דקות. לאחר מכן במחבת עם טיפה של שמן זית וחצי שן שום של דורות מקפיצים במחבת.
קולפים את הגזרים, ולאחר מכן ממשיכים לקלוף אותם עם הקולפן וכך יוצרים רצועות של גזר, ארוכות ודקות.
מוסיפים לזה:
רצועות דקות של שומר, חיתוכי סלרי ועלים מופרדים, אחד אחד.
פרוסות דקות של לימון, אני חצי את העיגולים, גם הם דקים דקים, שלא תיווצר מרירות מהקליפה.

את הכל מכניסים לקערה, מתבלים עם מלח ופלפל, מזלפים שמן זית, סוחטים מעל לימון, ומפזרים את הצנוברים.

סלט 2

בתאבון!