הסופגניה המנצחת

תיתי הסופגניה הפרטית שלי (זו שתפחה לי בבטן 9 חודשים) הגיעה לגיל שהתחילה להבין מה טוב .  אמא אני רוצה סוגניות!!!! היום אחרי שנ"צ שלי ושלה (ואני הולכת לשלם על השנ"צ הזה ביוקר עד 23:00 לפחות היא תפרק את  הבית).  למזלי הטוב יש לי שני חברים טובים שעוזרים לי לעמוד במשימה , שמרית (היא זו שדואגת לבצק לתפוח ולהיות משופר יותר) ומיקי (כן כן הקונדיטור הידוע מיקי שמו) שהוציא ליין לעזרי אפיה בשיתוף ארקוסטיל (מי צריך סופגניות נוזלות משמן?).

1723720_10152876669766280_6757714137538189119_n

נכנסו שתינו למטבח ופצחנו בפעולה (מכחישה כל קשר לשמלה המנומרת…. לא אני קניתי לה והיא משוגעת עליה),  שיתוף הפעולה בנינו היה הרמוני אני הייתי השף והיא הסו-שפיתיתי. יצא לנו בצק אליפות, התענגתי מכל שנית עבודה בו.

 

1920276_10152876669936280_488200320510665704_n

10849727_10152876669846280_1872979167861470543_n

 

אז גם אתם בטח רוצים את המתכון המנצח לסופגניות אפויות /מטוגנות – קחו!!!!!!

לבצק:

חצי ק"ג קמח לבן

חצי שקית שמרית (חברה שלי)

חצי שקית משפר אפיה של שמרית

1 ביצה

רבע כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כפית קליפת לימון מגורדת

1/2 כפית מלח

כוס חלב פושר

100 גרם חמאה רכה

10858604_10152876670021280_3616225498420913261_n

 

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים למעט המלח החלב והחמאה ומערבלים בוו לישה 3 דקות על מהירות נמוכה . מוסיפים את החמאה והחלב ולשים עוד כ-  6 דקות מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקותיים. בקערה משומנת מניחים את הבצק ומכסים. מתפיחים עד לבטן של חודש תשיעי (כשעה) , מרדדים לריבוע בעובי 1.5 ס"מ קורצים לעיגולים ומניחים ע"ג נייר אפיה ומתפיחים כ-40 דקות.

אם בוחרים לאפות : מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ – 15 דקות עד להזהבה . אם בוחרים לטגן – בשמן עמוק חם מטגנים כשתי דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.

הגענו לחלק האומנותי ….. ממלאים בקרם פטיסייר, ממרח לוטוס, ריבה, קרם וניל או בכל מילוי העולה על רוחכם. מצפים בגנאש רוזמרי,  טופי , שוקולד חלב, שוקולד מריר, מעטרים בסוכריות קופצות, מרשמלו, ובכלל מה שבא .

האמת , זו הפעם הראשונה שאני מכינה סופגניות אפויות ובמבחן התוצאה סופגניות אפויות טעימות, אווריריות, מתוקות ופחות משמינות – מומלץ!!

 אז יאללה לתקוע וחג חנוכה (וחנוקה) שמח 🙂

1488101_10152876696516280_8071486934159521794_n