סגנון: דלית רוסו | צילום: דן לב
סלט חסה חגיגי
בכל חג אני מנסה להפתיע את האורחים עם סלט חסה שיש בו איזשהו טוויסט אחר. הפעם הלכתי על סלט אלגנטי שגונב לכולם את ההצגה בשולחן החג: חסות סלנובה חתוכות לרבעים, שקדים קלויים פריכים ותאנים צלויות ועסיסיות.
החומרים ל-10-8 מנות:
5 תאנים בשלות ומוצקות, חתוכות לרבעים
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים, פרוסים
4 חסות סלנובה, חתוכות לרבעים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה דבש
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
צולים את התאנים: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את התאנים בתבנית כשצדן החתוך כלפי מעלה.
אופים בתנור החם במשך 15-12 דקות עד שהתאנים זהובות.
בינתיים קולים את השקדים: מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית. קולים בה את השקדים במשך כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהם זהובים.
מאחדים הכול ומגישים: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. יוצקים על רבעי החסה, מניחים תאנים ומפזרים מעל שקדים.
גיוונים:
* מחליפים את חסות הסלנובה בחסות עגולות.
* מחליפים את התאנים בכוס גרגירי רימון.
.
עוף במילוי קוסקוס, תפוחי עץ וחמוציות
אני הכי אוהבת מנות עיקריות שמגיעות עם התוספת, כמו במקרה הזה של עוף במילוי קוסקוס מתקתק, שקצת מזכיר את מלית ההודו בחג ההודיה. עוד יתרון למנה של עוף שלם: כל סועד לוקח את הנתח האהוב עליו – וכולם מרוצים.
החומרים ל-10-8 מנות:
2 עופות במשקל 2 ק"ג כל אחד
1/3 כוס רכז רימונים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
למלית:
1 כוס קוסקוס גס, מהיר הכנה
1 כוס מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 תפוח עץ פינק ליידי, חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1/2 כוס חמוציות מיובשות, קצוצות גס
2 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מוציאים את העופות מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערה את הקוסקוס, יוצקים עליו את המים הרותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים למשך 15 דקות.
מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים. טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.
ממלאים את העופות וצולים: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שוטפים את העופות במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
ממלאים את העופות במלית וקושרים את הרגליים בחוט שפגאט.
מורחים את העופות ברכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומניחים בתבנית.
צולים בתנור החם 40 דקות, הופכים וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעופות זהובים ומוכנים.
גיוון: מחליפים את החמוציות בצימוקים.
.
"שי-לי מבשלת: חגי תשרי" / שי-לי ליפא, הוצאת ידיעות ספרים, 96 עמ'