מרק ח'מוד מצרי

שילוב הטעמים והמרכיבים פשוט גאוני ולא בכדי הוא גונב את ההצגה תמיד בכל ארוחה

את המרק הזה פגשתי לראשונה לפני שנים, אצל הסבתא המצרית של מי שהפך לימים להיות הגרוש שלי. מהטעימה הראשונה התאהבתי קשות. שילוב הטעמים והמרכיבים פשוט גאוני ולא בכדי הוא גונב את ההצגה תמיד בכל ארוחה בו אני מגישה אותו. פשוט מנה אליפות.

אלבום פרטי
אלבום פרטי

מרק ח'מוד:

המצרכים:

3 כפות שמן
2 לימונים בינונים
1 בצל
צרור עלי מנגולד עם הגבעול
צרור עלי נענע
400 ג' תחתיות ארטישוק קפוא (מופשר)
כ- 16 כיסוני בשר הודו/ עוף קטנים (ניתן לרכוש במחלקות הקפואים, מוכנים לבישול)
חצי כפית מלח
כפית שטוחה של סוכר
3 כפות אבקת מרק
1 כפית כורכום

אופן ההכנה:

בתוך סיר מרק 2 ליטר, מחממים מעט את השמן,
מוסיפים את רבעי הבצל ומקפיצים כ-3 דק' .
קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים יחד כ-2 דק'.
קוצצים גס את עלי הנענע ומוסיפים , מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דק'.
סוחטים את הלימונים, מוסיפים לסיר ומערבבים למשך 2 דק' נוספות.
ממלאים את הסיר מים עד לכ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אבקת המרק , הכורכום המלח והסוכר ובוחשים.
חוצים את תחתיות הארטישוק ומוסיפים פנימה.
מבשלים הכל יחד כחצי שעה.
מתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים את כיסוני הבשר ומבשלים עוד כ-15 דק'.

* את כיסוני הבשר ניתן להחליף בקציצות בשר הודו/ עוף קטנות.
* למרק טיבעוני- כל השלבים ללא הוספת הקציצות או הכיסונים. המרק מאוד טעים ועשיר גם בלעדיהן.

מרק ח'מוד. אלבום פרטי
מרק ח'מוד. אלבום פרטי
רחלי פיזיק
יועצת ומלווה עסקית, עוזרת לבעלי עסקים וחברות להכיר ביכולות שלהם ולהגדיל את המכירות וההכנסות. מפתחת שיטת Mental Sale- כי העסק שלנו הוא קודם כל אנחנו. אישה, אמא, נשואה לשעבר, חולמת, מגשימה, אוהבת לאהוב, אוהבת את החיים. יודעת. כשלא יודעת- שואלת, לומדת מבינה. נהנית מכל רגע. משתדלת... :-)