המקום המושלם לט"ו באב – תל יצחק

השמועה מספרת שאם לא התאהבנו אחד בשנייה עד עכשיו זה המקום שבו קורה המג'יק.
מעוצב כגן קסום, חלומי ורומנטי כאילו נלקח מאחת האגדות או הטירות הגדולות,עוד רגע מתחילים הצילומים לשובר קופות הרומנטי של השנה

 IMG_4184

 טו באב בפתח, וכולן מחפשות המלצות, לינקים למסעדות מוצלחות חדשות ושונות כאלה שיוכלו לתרץ לבעל/לבן זוג למה שווה לצאת בכל מהומת טו באב.  שמועות ריחפו כבר לא מעט זמן על מסעדת תל יצחק. אבל הרעיון שאני צריכה להניע את הרכב מחוץ לתל אביב תמיד עצר אותי. לאחר התלבטות קצרה ביני לבין עצמי, כתובת הוקלדה בוייז 20 דקות, מעדכנת את הדייט אנחנו יוצאים מתל אביב. הוא נבהל – למה?

השמועה מספרת שאם לא התאהבנו אחד בשנייה עד עכשיו זה המקום שבו קורה המג'יק. הוא שותק לא מוסיף מילה הרי הוויכוח יהיה מיותר אני החלטתי. שמלה לבנה, עקב גבוה, הפלייליסט ברכב התחיל, הוא שואל אותי על מעללי היום. משפט ועוד חצי הגענו. אין בעיות חנייה ומזל שלא הספקתי לקשקש יותר מידי..הייתי במצב רוטן.

מסעדת תל יצחק .

המקום מוקפד ומעוצב כגן קסום, חלומי ורומנטי כאילו נלקח מאחת האגדות או הטירות הגדולות בשוויץ או צרפת ועוד רגע מתחילים הצילומים לשובר קופות הרומנטי של השנה. מבחינתי וגם מבחינת הדייט שעימי, הגדרנו  אותו כמקום המושלם לדייט.

IMG_4093

 נשימה ארוכה לריאות, ובשנייה אחת השתררה על פני שלווה ורוגע, חיוך מאוזן לאוזן התיישב גם על הדייט שלי הציניות נעלמה הלב נפתח.

מתמוגגים מהקסם והיופי, הדציבלים שלנו נרגעים, אנחנו מרחפים אל השולחן שהוזמן מראש. המלצרית האדיבה שואלת אם אנחנו בעניין של יין או קוקטיילים, הוא מביט אליי מחכה לאישור, הוא הבין קוקטיילים.

קוקטיילים זה ה – IN החדש ועם הטוויסט הנכון הוא מלווה אותך לכל אורך הארוחה, פירותי עדין מתקתק זה הכיוון, סומכים עלייך – המלצרית מחייכת ואומרת מעולה.

 הקוקטייל שלי הי PISTACHIO FIGG – ג'ין בומביי ספייר, לימון, פיסטוק, שקדים ומי וורדים, שהוגש לי עם פרח באלגנטיות ובסטייל.

IMG_4103

ולדייט שלי GREEN FIGG – ג'ין בומביי ספייר, לילט בלאן, מלפפונים אלדלברי, לימון וסודה.

IMG_4105

הקוקטייל שלי הוגש בכוס גבוהה ורחבה, שלו בנמוכה, התענגנו על הקוקטיילים המרעננים שמתכתבים מעולה עם מזג האוויר הישראלי. מתיקות ופרשיות עדינה  ולפני ארוחה משובחת. החלטנו שאין שלי שלו,זמן שיריניג…

IMG_4132

המלצת המלצרית הייתה מעולה, והחלטנו שאנו ממשיכים לתחקר אותה ומתייעצים עימה.

לשולחן הגיעה פוקצה טרייה וחמה עם מטבלי סלסלה עגבניות טריות, סחוג ירוק, טחינה וגולת הכותרת חמאת פרמז'ן.

מנות ראשונות

קרפצ'יו אנטיאס, קרם פרש, איולי יוזו עם פירורי לחם שרוף, צ'ילי ירוק , במיה, טרגון טרי, שאלוט וזרעי עגבניה. – המנה הייתה שמחה עם צבעי הקיץ, הטעמים חריפות עדינה לצד חמצמץ והם השלימו אחת את השנייה.

IMG_4126

למען האיזון בשולחן לקחנו גם את הקרפצ'יו פילה בקר – ופה הייתה הפתעה משובחת במיוחד! כן אני שומעת את גלגלי הראש שלכם עובדים. כמה פתעה יכולה להיות בקרפצ'יו בקר.

IMG_4118

תתפלאו מעבר לכך שאיכות הבשר חייבת להיות משובחת, כולם מכירים את המנה הרגילה שעוטפת את הצלחת ומעליה פרמזן! לא עוד! רוטב של ציר עוף וחמאה, עם קרמבל רוזמרין, טבעות של בצלצלי שאלוט נגיעות קרם פרש וגולת הכותרת גלידת פרמזן לבנה וקלאסית – והטעמים: אימאלה ואבאלה יחד! זה כל כך אנין, טעים ומשובך לחיך – הדייט שלי הבחין איך אט, אט משכתי את הצלחת ובאלגנטיות הפכתי אותה לאישית שלי..לא רציתי לחלוק ולא רציתי שזה ייגמר.

מכוון שהייתי בעייתית עם מנת הקרפצ'יו היינו צריכים לאזן את השולחן עם עוד מנת בשר.

ספריבס טלה – 180גרם של צלעות טלה על מצע של ניוקי ברוטב ברביקיו עם טעם עשיר של תבלינים זרעי כוסברה וזרעי כמון.

הוא הסתכל עלי במבט של : "תיזהרי גם אני פה", אני הסתכלתי עליו ואמרתי בקול: ….טוב נו ..קח אחד. אופס זה יצא לי בקול? והתחלנו לצחוק – כקרניבורית מושבעת ואדוקה קשה להפתיע אותי עם בשר  אני מבינה ויודעת בדיוק את הצלייה הנכונה ואת התבלין שמתאים לכל נתח, והמנה הזאת – היא חוויה גסטרונומית לא רק למיטיבי הלסת.

IMG_4135

 אנחנו חוזרים אל הקוקטיילים אתנחתא מהבליסה והלעיסה, הפסקת סיגריה קצת פטפוטי חולין על הא ודא, דייט האווירה מושלמת ורומנטית. ועד כה התפזרה רוחי כשהאוכל הונח על השולחן.

מעניין איך הוא חווה את העניין הקרניבורית אולי אני צריכה להתייחס יותר.  איך האוכל עד כה טעים לך? הוא נוהם בשקט ומסמן לי כי הוא באמצע ביס. סוף כל סוף הסרתי את ידי מהצלחת. אני מחייכת אליו בחצי מבוכה, הוא מסיים ללעוס ומוסיף "האמת שזה שינוי מרענן מכל אלה שאוכלות סלט, אבל היי אפשר עוד פיסה קטנה של הבשר". עד כה מסתמן שהוא מכיל את הקרניבורית ומבין עניין. המלצרית בדרכה אלינו מחויכת עם מגש עמוס ואני חייכתי אליה בחזרה.

מנות עיקריות

פילה סלומון ללא העור עטוף באבקת פטריות שחורות על קרם שום עדין בטעם אלוהי. מלווה תבשיל פטריות ותרד תורכי במיה עם רוטב חמאת יין לבן שמנת ובצלצלי שאלוט המנה נראית מושלם – העטיפה של הדג טעימה. שילוב הדג  עם קרם שום והתבשיל פרשי ונעים הרגשתי לרגע שאני בחופשת ירח הדבש שלי על המזח במיקונוס.

IMG_4163

סינטה נברסקה על קרם פרש, תירס גילי בחמאה, שמנת ושום סלט רוקט כוסברה ובצל וינגרייט עם פלפל שיפקה. הוא הסתכל ופער את עיניו, אני מבטיחה להיות יותר נחמדה ואם תחלוק איתי משלך,  אתן לך משלי…את כבר לקחת משלי..הוא שם לב לכל דבר… מידת הצלייה הייתה מדויקת הוא היה רך ונימוח והתאים עם התירס גילי שהזכיר לי פולנטה משובחת. שילוב הרוקט והכוסברה עם הבשר העניק לה פרשיות ועדינות.

IMG_4173

המוזיקה ברקע מתנגנת לה בדציבלים הנכונים לנהל שיחה אבל מהשולחן שלנו לא שומעים פטפוטים רק נהימות של עונג ותענוג.

 זמן הקינוח!

יש לך מקום לקינוח הוא שואל?, ברור יש לי קיבה נפרדת עבור זה, הוא מחייך את בהחלט מגדירה את המושג רעבה תמיד.

IMG_4179

פבלובה סיישל

קולי מנגו מפרי טרי, מעל מונח לאחר כבוד מטבע של מרנג, מעל קרם פטסייר אננס, וחתיכות אננס מסקרפונה וגלידת פרולה אננס. שכבות המגן האחרונות שנשארו עלי התמוגגו.הארוחה, הקינוח הביצוע היה נטול רבב ועשוי לעילא ועילא, אני לא זוכרת מתי ישבתי לארוחה כל כך ארוכה והוצאתי כל כך מעט מילים מהפה. היכולת לגרום לי לשתוק מצריכה הרבה ועדיין בכל אוצר המילים הנרחב והגדול שלי אני עדיין מחפשת את המילה המדויקת שתגדיר מחדש  הביצוע נטול רבב ועשוי לעילא ועילא. בחירת קינוח אחרי ארוחה מלאה בשרים דגים חייבת להיות בהתאם לארוחה. הפבלובה סיישל הוא קינוח פירותי שילוב של פרשיות חמצמץ עם מתיקות עדינה שמשאירה טעם של עוד…ולא פוגעת בטעמים המשובחים של הארוחה.

פעם אחת בממלכה לא רחוקה 20 דקות מתל אביב הנקראת תל יצחק, הגיעה בחורה רעבה תמיד והתאהבה לא בנסיך, בגן מלא פנטזיות של טעמים משובחים.

בלסה, לעסה והתמוגגה מכל רגע 

רעבה תמיד, 

נטע-לי כץ 

רעבה תמיד - נטע-לי כץ
מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.