המעשנה של אורי

אורי

ערב שגרתי אחד לפני כמה שבועות יושבת ומזפזפת בשלט.
הנייד מצייץ להודעה.
נו פותחים .
מישהו כתב לי – הייתי רוצה להזמינך לביתי לארוחת בשרים אפשר?
אההה? תהיתי מי הוא ומי נתן לו הנייד שלי .
מאז אנחנו כבר חברים ואני שמחה שכך.
אורי ואני
אורי יאיר בחור שלמדועבד במסעדות ידועות כמו מסה
והיום במו ומו ברחובות כאיש של בשר .
אבא של אורי היה קצב וממנו הוא למד להשתמש בסכין הענק שלו והוא מספר כי לא היו בבית סכינים קטנות ולכן נאלץ ללמוד להשתמש בכאלו.
ויודעים מה? כבת של קצב אני יודעת להעריך את מי שיודע להשתמש בסכין קצבים ואורי הוא אחד כזה.
יש לו ידע רב בבשר ואיך מטפלים בו .
לכל חלק יש את צורת הטפול ואורי מכבד כל טכניקה כראוי לה .
הוא גם חולק בצניעות אופיינית לו מידע וידע .
הוא לא סיפר אבל אירגן ערב ושיתף בו את דני ג'יבלי מיקב דני שעליו עוד יסופר ושהביא עמו יינות איכות ברמה להשתתף בחינגת הבשרים .
יקב דני לבלוג
יקב דני 1
יקב דני 2
לקינוח השתתפה גם שלי בכר שהביאה איתה משב רוח רענן עם הקינוחים המופלאים שלה שלא היו מתוקים מדי והיו רעננים ואיכותיים ברמות .
על השולחן הונחו מספר קטן של סלטים לניקוי החיך ואחד מהם אהבתי במיוחד וביקשתי מאורי את מתכון הרוטב והרכבתו של הסלט ואורי נידב בשמחה .
חסה רומית- לבבות
בצל סגול לפרוס לסלייסים דקים
אגס סלייסים דקים
שומר סלייסיק דקים

לרוטב:
חרדל צהוב כפית וחצי
מלח דק לפי הטעם
מיץ מלימון וחצי
3 כפות שמן סויה
מייפל טהור 2 כפות

להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולטחון עד קבלת מרקם חלק.

לערבב את הירקות הקערה ולמזוג את הרוטב רגע לפני הגשה. לערבב בעדינות ולהגיש
הסלט של אורי
החילונו עם עוף ששרה בבריין נפלא והוכנס למעשנה של אורי במרפסת לשעות מספר מתובל בתבלין סודי ושטעמו כצפיחית בדבש .
הבשר נפל מעצמותיו וחזה העוף שבדרך כלל יבש היה עסיסי כמו סופגניה רכה ובטעם של עוד .קל לכבד עברנו חלקי בשר שכל אחד קיבל טיפול מיוחד וישן שעות רבות עם הגחלים המיוחדות שאורי הביא
וגרם לריח המיוחד שבכל אחד מהחלקים .
העוף של אורי
העוף חתוך
החזה עוף
דני ג'בלי על היין חילק כוסות יין מוסקט יבש מעולה שהריח כמו סל פירות טריים משגע.
האוירה התחממה עם היינות והאנשים הנפלאים והאהובים שהיו איתי בערב זה .
היתה כאן משפחה גדולה שהתענגה על כל ביס .
בהמשך היה בריסקט"כמו באמריקה",
בריסקט
חזה בקר שלם שעושן 13 שעות בחבית יין ישנה, ותובל רק במלח פלפל.
הנתח הכי מוכר בדליס' בניו יורק, קיבל טיפול של אורי, ויצא יפיפה עם טבעת עישון בהיקף שהיא סימן היכר .
לבריסקט שני חלקים וצריך לדעת לפרוס וכל הקונה מאורי יקבל הסבר כדי לאכול פרוסה רכה ולא סיבי בשר .
הידיים של אורי והבריסקט
בריסקט לתפארת

עם הבריסקט שתינו יין מיוחד אותו הביא דני, בלנד של מרלו פטי ורדו ומוסקט שהורכב ביקב שלו, יקב קטן ומשפחתי בביתו בראשל"צ, והמנוהל ע"י דני ג'יבלי ומשפחתו.
דני איש צנוע ונעים הליכות סיפר על יצור היינות והרכבם והוסיף בשקט שאשתו המקסימה והחייכנית שהיתה עמנו היא זו שלמעשה אחראית לכל מה שקורה ביקב…

חזה הבקר מעושן בחביות היין למשך 13 שעות ניתן להזמנה ועולה 240 ₪
בקבוק יין כמו שדגמנו עולה – 80 ש"ח לצרכן

מנה נוספת היתה שורט ריב מבלק אנגוס אוסטרלי שאחוזי השומן שלו נמוכים יחסית.
אורי מכין אותו מצלעות 5-8 שהם חלק שמן פחות ומלא בשר מעולה .שאר הצלעות מכילות יותר שומן ומרקמן שונה.
אורי מעשן את הנתח בעצי פקאן 9 שעות וריחו וטעמי הבשר הם בלתי נשכחים
שורט ריב שלם
שורט ריב בחתיכות

.שורט
שורטי

מחיר הבשר יעלה 160 ש"ח לקילוגרם.מחיר ששווה כל ביס .

עם הנתח המשגע הזה נמזגה כוס שלישית ממש כמו בפסח, בלנד של שיראז פטי ורדו מוסקט מרלו 2016
שאת טעמו הכי אהבתי וגם ביקשתי ממנו עוד .
מחיר היין 80 ש"ח לבקבוק לצרכן. .

הנתח הבא אונטריב, מנה שיוצאת שלמה כנתח מהמעשנה ואז במחי יד .ידו של אורי במקרה הנל היא מתפרקת ללרסיסי בשר עסיסיים ,רכים ומושלמים כשהיא אחרי עישון של 12 שעות על עצי אלון.

אחרי הפירוק אורי השקה את הרסיסים המופלאים הללו רוטב מיוחד וביתי,
אתה תוחב לפיך מרסיסי החלום הזה ומתענג עם היין הבא
אונטר
אונטריב מפורק

דני שלנו היה שם למזוג כוס רביעית, והפעם כוס של יין שזכה בפרסים- בלנד עשוי מרלו פטי ורדו ומוסקט,
יין זה זכה לאחרונה במדלית כסף ואני זכיתי ללגיבה בטעם של עוד .

אונטריב עגל אנגוס מעושן 13 שעות עם הרוטב הביתי לצידו, יעלה לכם 240 ש"ח
בקבוק הייו יעלה 80 ש"ח

לסיום הגיעה הפתעה בדמות לחי וזנב שור שעושנו ובושלו ברוטב.
לזה הכין אורי פולנטה רכה ומנחמת.אורי הניח מהבשר על הפולנטה ואת הכל קישט בגרמולטה כראוי למנה מיוחדת .
ראש וזנב

ראש עד זנב,מנה של זנב שור ולחי בקר מעושנים בעצי אלון עם בירה ובצל מתוק, 13 שעות, תעלה לכם 240 ש"ח למזמינים הגרים באזור הניתן לחלוקה.

המחירים הם ל-1 ק"ג בשר מוכן. אורי מקבל הזמנות עד יום שלישי מפני שצריך לעבד את הבשר.

הטלפון של אורי להזמנות 052-8227618 עד יום שלישי.

שהמעשנה פועלת משישי אחה"צ עד ראשון בערב לטובת תושבי גוש דן והשפלה,
עם הזמנת מינימום אפשר בחלוקה, או באיסוף עצמי משבת בבוקר עד ראשון בערב בביתו של אורי בראשל"צ.

כמו שכתבתי היתה הפתעה בדמותה של שלי לקינוח.

הידועה כ-MY FRUITS, מגשי פירות וקינוחים.
שלי המתוקה "פתחה שולחן"
היא פרשה עליו מפה שחורה ומיוחדת שעליה ציירה את הקינוחים.ממש כך!!!
על הרקע שחור הנ"ל צויירו בשוקולד לבן וקרם פטיסייר שבילים למיני קינוחים שלה.
שלי
שולחן הקינוחים
קינוחים של שלי

קסטה לוטוס כמו בילדות – קסטה קטנה ממולאה גלידת קרם פטיסיאר רכה
קרמבו אוראו-לקרם נטחנו עוגיות אוריאו
קרם ברולה אמיתי שבו התאהבתי . הוא היה מתוק אך במעט ונתן לסוכר שמעליו להתפצח ולתת מתיקות נפלאה .
עוגת גבינה אפויה עם רוטב מתותים טריים.עוגת ילדות מופלאה .
בגלל חנוכה היו סופגניות ביתיתיות וקטנטנות במלית קרם פטיסייר
עם רוטב מנגו ופירורי שטרוייזל מעל
את הבראוניז הגדרתי כשחיתות קטנטנה שעוצמים עין ונאנחים

והיה גם פאי לימוןחמצמץ ועדין שצופה בקרם שמנת לא ממותק.
היו גם כוסיות קטנות של קרם עדין שצופה ברוטב פירות טרופיים ועל כזו כוסית התענגתי

בין לבין פוזרו פירות טריים כמו אננס ותותים חצויים .

כל הקינוחים היו כל כך איכותיים שי שלי לא הטביעה אותם בסוכר אלה נתנה לרכיבים הטובים לככב בלי לגרום לכובד.
עם הקינוחים דני שלנו הביא בקבוק יין מוסקט .
יין קינוח משגע בטעמו שמחירו לצרכן 80 ש"ח ואני אישית מתכוונת להזמין לי כמה כאלו .

המעשנה של אורי
יקב דני
My Fruits

המעשנה של אורי – אורי יאיר האיש שלכם להזמנות – 0528227618
יקב דני – ניתן לקנות יינות ישירות ביקב – רח' האילתית 15 ראשל"צ.
My Fruits – שלי בכר קינוחים

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.