המעמולים של סבתא אסתר – הנכס במשפחתי!

בחורה עם מחשב נייד

המעמולים של סבתא אסתר ידועים ומוכרים לכל הסובבים אותנו. כשהחורף מגיע וריח התה עולה באפי אני מיד מבקשת שתעמול ותכין לנו את המעמולים הנפלאים שלה.

היא לא מתעצלת ומיד יום אחרי מגיע לביתי משלוח עם קופסא ענקית מלאה פנינים. פנינים לבנים וריחניים, מתוקים ומתפוררים של מעמולים עם טעם של עוד. כל כך הרבה פעמים לקחתי את המתכון, כל כך הרבה פעמים הכנו אותו יחד, חייבת לגלות גם לכם את הסוד של סבתא אסתר – חמותי היקרה.

המעמולים של סבתא אסתר

למצרכים:

2 מחמאה (או חמאה)

1 ק"ג סולת

1/2 כוס שמן

2 חמאה (400 גרם)

1 ק"ג קמח

2 שקיות אבקת אפיה

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

תמצית וניל (למי שיש אני אוהבת לשים ונילין)

6 טיפות מי זאהר

כ-1 כוס מים

להכנה:

להמיס את 2 המחמאה במיקרוגל ולערבב עם הסולת. מניחים את התערובת ללילה במקרר.

יום למחרת לוקחים מהתערובת 2 כוסות את השאר משאירים לפעמים הבאות (ניתן להקפיא בשקית אטומה).

בקערת מיקסר שמים את 2 כוסות הסולת, את 2 החמאה, את השמן, קמח, אבקת אפיה, שמרים, וניל מי זאהר והמים ומערבלים לבצק נוח לעבודה. אם הבצק יבש מעט להוסיף מעט מים ולבדוק. מניחים את הבצק לנוח עד שהמילוי מוכן.

למילוי:

1 אריזת תמרים בוואקום (להוציא את החלקים הקשים)

100 גרם מחמאה/חמאה מומסת במיקרו

1/2 כפית קינמון

חופן אגוזים קצוצים

לערבב הכל יחד ולאחד.

*** אסתר טוחנת במטחנת בשר פירות יבשים שונים כמו משמשים, תאנים, תמרים ואם יש עוד מכמה סוגים ועם זה עושה את המעמולים. הכי כיף לאכול את המעמולים כשיש בתוך המילוי תאנים כי אז הגרעינים שלהם מתפצפצים בפה בזמן האכילה – תענוג!

לכדרר עיגולים בגודל אגוז, לשטח בפנים היד למלא עם תמרים, לסגור ולכדרר. בעזרת מצבט (קונים בכל חנות של כלי בית – לא עולה יותר מ- 10 ש"ח) צובטים את העיגולים מסביב.

לא לצבוט חזק מידי כדי שהבצק לא יקרע, מצד שני לא חלש מידי כי אז כשיתנפחו מעט בזמן האפיה לא יראו את הדוגמא.

להניח בתבנית במרחקים של כמה סמ' אחד מן השני.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שיזהיבו.

לאחר שהתקררו, לפזר אבקת סוכר ולהחביא מהר לפני שייגמר!!