סלמון וקדאיף בתנור – המנה הראשונה שלי לשנת 2017

מעדן סלמון בתנור, דקה עבודה ועוד 15 דקות בתנור מפרידים ביניכם לבין המנה החגיגית ומיוחדת שלא תשאיר את הסועדים שלכם אדישים.

salmon1

את שנת 2017 אני פותחת במנה שבעצם מוכיחה את כל מה שאני אומרת על בישול – ראיית הבישול כתחום יצירתי, שמאפשר מעוף וחיבורים שמענגים את החושים וכמובן כמחבר בין האנשים.

באמנות כמו באמנות מקור ההשראה משתנה מפעם לפעם. לפעמים ההשראה היא תבלין חדש, כלי חדש, תכנית, פוסט או חשק למשהו מסויים, כל דבר שמעורר את החשיבה על אוכל.

אני אסביר, המנה הזו לא תוכננה מראש כך, קניתי סלמון במטרה לאפות אותו בעשבי תיבול כהרגלי. ברגע שהוצאתי את הכלי מהארון (מגש אלומיניום שנקנה בשוק בנצרת) כבר התחלתי לחשוב אחרת אבל המשכתי חדורת מטרה ואז כשפתחתי את המקרר להוציא את עשבי התיבול שמעתי קול קורא אליי מקופסת שערות הקדאיף שישבה שם בצד…

התלבטות קלה, בכל זאת האורחים לא צריכים להיות שפני ניסיונות, אבל. אולי. נראה לי. מה יכול להיות?!(הקול שבראש). כפי שהבנתם נשברתי מול הקדאיף. למרות הרמות הגבה (גם שלי עצמי) על השילוב.

אז בלי הרבה הקדמות יש לנו עוד המון מה להספיק השנה…הנה המתכון היצירתי שלי לסלמון. אם הוא כאן בשבילכם אז אתם מבינים כבר שהוא יצא – מעדן!

המנה שתתחיל את שנת 2017 – שנהיה לראש ולא לזנב.

20161230_194123 (Custom)

המצרכים:

1 נתח פילה סלמון קפוא.

חופניים שערות קדאיף – כמות שתספיק לכסות את תחתית הכלי.

מעט שמן זית.

לרוטב:

1/2 כוס מיונז.

2 כפות חרדל דיז'ון חלק.

1-2 כפות פסטו (או עשבי תיבול קצוצים).

1 כפית טימין.

מיץ לימון מ-3 לימונים (כחצי כוס מיץ).

מלח/פלפל שחור גרוס.

4 שיני שום פרוסות דק.

1/2 כפית אגוז מוסקט.

לקראסט: חופן פיסטוקים קצוצים גס.

ולאופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים יותר: חמוץ, פסטו וכו'. תוסיפו את הטעם שתרצו שישתלט יותר.

מעסים מעט ובעדינות את שערות הקדאיף עם שמן זית. ממניחים אותן על תחתי הכלי לתנור כך שיכסו ובגובה של כס"מ מתחתית הכלי.

יוצקים כף מהרוטב מעל הקדאיף, מניחים את הדג עם העור כלפי הקדאיף (אני פרסתי את הנתח לפרוסות קטנות יותר), יוצקים מעליו את שאר הרוטב. מעל מפזרים את הפיסטוקים.

ככה זה נראה לפני:

20161230_181854 (Custom)

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהדג מוכן והשערות זהובות. תהיו עירניים ששערות הקדאיף לא נשרפות.

אם נשרף רק קצת בקצוות כמו בתמונה זה ממש לא נורא!

20161230_190609 (Custom)

אני העברתי לכלי הגשה יפה בקלות:

20161230_194102 (Custom)

רוצים עוד מתכונים יצירתיים ופשוטים שיעשו את העבודה?! בקרו אצלי בקסם הבישול.

לעוד שני מתכוני דגים פשוטים ומוצלחים כנסו לכאן.

שנה טובה, טעימה ויצירתית לכולנו ♥

[youtube fx1N_Ir4pYI nolink]