חג הפסח הבא עלינו לטובה מביא עימו זמן משפחתי, חופשה, טיולים והמון אוכל(!)
כמו בכל בית בישראל פאניקת הנקיונות והבישולים מתחילה, אז תנו לי להקל עליכם עם מנה טעימה, פשוטה וקלה במצרכים.
עוף מתוק על מצע אורז
מצרכים:
עוף (כרעיים)
2 טבליות בצל ״דורות״
סויה
מייפל/אגבה
קטשופ
לתוספת:
כוס אורז
חצי כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
לעוף:
-מרתיחים בסיר מים
-מוסיפים את הכרעיים והבצל הקצוץ של דורות
-מכבסים עד ריכוך של העוף
-לאחר שהתרכך, מוציאים את העוף מהסיר
-לוקחים שתי כוסות מתוך הציר ומניחים בצד
-מוסיפים פנימה את הסויה, הקטשופ והמייפל/האגבה
-מצמצמים
-לאחר שהרוטב רתח, מחזירים את העוף ונותנים לו להיצבע ולספוג את טעמיו
לאורז:
-שוטפים את האורז היטב
-מכניסים לסיר יחד עם שתי כוסות הציר שהכנו מקודם
-מתבלים במעט מלח
-מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה
-לאחר שהאורז התנפח, להוריד מהאש ולשים מגבת
המתכון המדהים הזה שייך במקור לסבתא רותי שלי שהיא אומנם בולגריה גאה אבל טוענת שהוא פשוט הכי ישראלי שיש – מסכימים?