לכבוד שבוע הספר 2018, המלצות על כמה ספרים שאהבתי. שניים ישראלים, אחד צרפתי ואחרון קוריאני.
די כבר עם השקרים שלך
ספר שהוא סוג של אוטוביוגרפיה מאת הסופר הצרפתי פיליפ בסון. חברה המליצה לי עליו וקראתי אותו בכמה ימים. אהבתי אותו במיוחד כי יש פה סיפור אהבה, אבל לא מהזן הבנאלי והדביק המוכר לנו לעייפה, אלא משהו קצת אחר. הסופר מחזיר אותנו אחורה איתו בהתבוננות מפוקחת על חייו, על מה שעבר ואיך שזה שינה אותו והפך אותו להיות למה שהוא היום. סיפור כזה שגורם לנו לחשוב, שמאתגר את כל מה שידענו על מה זו אהבה ואיך בדיוק היא צריכה להיראות.
די כבר עם השקרים שלך, פיליפ בסון, הוצאת אריה ניר | נובמבר 2017, 75 עמודים
הצמחונית
אהבתי מאוד את הספר הזה, מאת הסופרת הקוריאנית האן קאנג (וכבר כתבתי עליו בעבר פוסט שלם: הקליקו כאן לקריאת הפוסט). כשחזרתי אחורה בזיכרוני לספרים שקראתי השנה הזו, נזכרתי בספר הזה. הוא מטלטל, קיצוני במוזרות שלו ובתיאורים המפורטים שלו שממש נוגעים בכאב, ובעיקר משהו אחר לעומת כל מה שקראתי לפני, למרות שיש בתיאורים משהו שהזכיר לי את הספרים של מורקמי (וקראתי כמעט את כל ספריו, או לפחות אלו שתורגמו לעברית).
הצמחונית, האן קאנג, הוצאת סאגה | יוני 2017, 169 עמודים
מסעותיי עם חמותי
ספר חדש מאת מאירה ברנע-גולדברג. אפתח בגילוי נאות: מאירה היא חברה, ואני זו שכתבתי את ערך הויקיפדיה עליה. כבר כמה חודשים לא קראתי כמעט כלום. התחלתי והפסקתי, עברתי בין ספרים במהירות החלפת גרביים ולא ממש התעמקתי באף ספר. חברה שאמרה לי "אני נורא עסוקה ואין לי זמן לקרוא ספרים" קיבלה ממני את התשובה "גם אני מאוד עסוקה בבהייה בטלפון שלי ובאינסטגרם שלי, ואין לי ממש כוח וזמן לקרוא". אבל הספר הזה עשה את השינוי. העלילה זורמת, הספר קריא ולא מפסיק להפתיע, ובעיקר: הוא מאוד אנחנו, כולנו. על משפחותינו המשוגעות, על הפרעות האכילה המודחקות ועל הרצון להיות הכי מוצלחים בכל.
מסעותיי עם חמותי, מאירה ברנע-גולדברג, הוצאת כנרת זמורה-דביר | אפריל 2018 | 135 עמודים
עקוב אחר שינויים
פעם הייתי קוראת את סייד קשוע כל שבוע. היה לו טור קבוע בעיתון, ולא פספסתי את מה שיש לו להגיד. גם את ספריו קראתי, ואני הייתי הראשונה שרצה לקולנוע לראות את הסרט "ערבים רוקדים", שמבוסס על ספרו של קשוע. קניתי את סיפרו האחרון בדרך למטוס בטרמינל 3. כבר בטיסה הבנתי שמזל שהבאתי עוד ספר כי אני הולכת לסיים את זה ממש מהר. כרגיל אצל סייד קשוע, הספר מבוסס על המציאות ועל סיפורים שעיצבו את דמותו כערבי דובר ערבית שגדל פה בישראל והיום מתגורר בארה"ב, והדימיון בין המציאות לסיפור גורם לך לשאול את עצמך לא פעם מה מכל זה באמת קרה ומה רק מבוסס על – …..בקיצור, ספר מומלץ, אהבתי אותו מאוד.