היא הודיעה לי חגיגית שהשנה היא לא מארחת
שהשנה הזמינו אותה לארוחת חג, השנה היא האורחת
הסתכלנו האחים אחד על השני המומים. אז מה נאכל? מי יכין? איך מכינים ארוחת שבועות לכל כך הרבה אנשים? עם מנת פתיחה, עיקרית, קינוחים וסלטים מגוונים. איך היא נוטשת אותנו ? ילדיה בשר מבשרה, מילא אותנו , מה עם הנכדים?
המטרה : להכין ארוחה איכותית מבלי לעמול שעות במטבח.
מטרה נסתרת : להראות לאמא שלי שגם אני יודעת להרים ארוחה ושבכלל לא נעלבתי
מטרה עליונה : שכולם יהנו מהארוחה ויספרו לה שהיה טעים וחגיגי.
הכנות: לדעת מה כל אחד אוהב + התחשבות בסועדים. יותר מסובך ממה שחושבים במשפחה כה גדולה יש מהכל : טבעונים , רגישים ללקטוז, רגישים לגלוטן ורגישים לארוחות משפחתיות.
הכנות נפשיות : לנשום עמוק : זה בסה"כ 8 מבוגרים ו 15 ילדים , זה לא מבחן ואני לא באודישן למאסטר שף .
הכנות במטבח : יש לי שבוע להפוך את ארבעת ילדיי לשפני נסיון . כל יום ננסה עליהם מתכון חדש
ולמה אני מספרת לכם את כל זה?
כי אתמול ניסיתי עליהם מתכון בהשראת רותם ליברזון , זה היה טעים – הילדים טרפו והלב שלי רקד משמחה כשראיתי אותם אוכלים מהירוק הזה .
זאת מנת פסטה מתאימה בדיוק לשבועות : קלה להכנה אך נראית כאילו הזעתי במטבח יום שלם.
אז מה צריך :
חבילת פסטה ( אני בחרתי פסטת רומו המיוצרת באטליה , היא איכותית ומשתלבת נהדר עם הרוטב פסטו)
ברוקולי אחד מפורק לפרחים
300 גרם שעועית ירוקה שטוחה
5 גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן והירוק ) שטופים וחתוכים .
אופן ההכנה :
שוטפים את השעועית הרחבה , קוטמים את הקצוות וחותכים אותה באלכסון באורך 2-3 ס"מ
מפרידים את פרחי הברוקולי
את השעועית הירוקה מכניסים לסיר עם מים רותחים ל 5 דקות ואז את הברוקולי ל 3 דקות (לא יותר כדי שישארו קריספיים) .
מכינים את הפסטה לפי ההוראות ע"ג האריזה , בחרתי רומו רדיאטורי בגלל הצורה המיוחדת שלה
מוסיפים את השעועית והברוקולי
לרוטב פסטו :
צרור בזיליקום גדול וטרי
2 שיני שום גדולות
¼ כוס צנוברים
½ כוס שמן זית
מלח ופלפל
להכנת רוטב הפסטו : טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
מעבירים לקערה גדולה את הפסטה, השעועית הרחבה, הברוקולי, הבצל הירוק החתוך והפסטו
ומערבבים הכל .
מנה ירוקה, בריאה, משביעה וטעימה !!!