קפה נמס – הבחירה המהירה
אתם בעבודה בלחץ של זמן כדי להספיק את כל המטלות הנדרשות, אך רוצים לקחת שניה מעומסי היום ולפקס את המחשבות שלכם. אפילו שאין לכם הרבה זמן, אתם לא מוכנים להתפשר על איכות הקפה שלכם.
האפשרות המהירה ביותר היא לבחור בקפה נמס מיובש בהקפאה שאתם יודעים שיפיק עבורכם את הטעם והניחוח הממכר שאתם כה אוהבים. תוך כמה רגעים הקפה יהיה מוכן, ואתם תוכלו ללגום אותו בהנאה. אז למי מתאים הקפה הזה? לאנשים עסוקים במיוחד!
רוצים להתפנק? הקפוצ'ינו מחכה לכם
מי לא מכיר את המשקה הנפלא הזה שמגיע כל הדרך מאיטליה. הקפוצ'ינו משלב באופן מושלם פולי קפה (מסוג ערביקה, רובוסטה או את שניהם יחדיו) בבלנד אהוב.
בעבר הייתם צריכים להגיע לבית הקפה או לרכוש מכשיר להכנת קפוצ'ינו והקצפה של החלב. כיום, הכול הרבה יותר קל כיוון שאפשר לקנות קפה נמס מוכן מסוג קפוצ'ינו, שכולל בתוכו כבר את החלב ולעיתים גם את הסוכר. כעת נותר להוסיף מים, בדיוק כמו בכל קפה אחר וליהנות ממשקה מפנק וטעים במיוחד.
דרך אגב, האם חשבתם פעם מהיכן מגיע השם קפוצ'ינו? חשבו רגע איזו מילה מוכרת הביטוי האיטלקי הזה מזכיר. נכון! קפוצ'ון. אז מה הקשר בין כוס קפה עם מרקם ייחודי וחלב מוקצף לבגד המוכר? באיטליה, הנזירים היו מסתובבים עם ביגוד הכולל את הכובע המפורסם המכונה באיטלקית 'קפוצ'יו', גוון הבגד דומה מאוד לשילוב בין הקפה לחלב המוקצף וכך הוענק לו שמו.
אז למי מתאים המשקה הזה? למי שרוצה קצת יותר, ומאוהב בשילוב המרענן והקליל של פולי הקפה עם החלב. אם אתם רוצים ממש להתפנק ואתם מחובבי המתוק, הוסיפו מעל החלב המוצף מעט קצפת אמיתית ושברי שוקולד.
אספרסו – להתעורר ברגע
מי שלא מוכן לתת לחלב להשתלב בטעמים העמוקים של הקפה, ורוצה להרגיש את הפולים במלוא עוצמתם ישמח לגלות את האספרסו.
זהו קפה שמבוסס על פולי קפה גרוסים ולחץ קיטור, שיוצרים משקה מרוכז ומעורר במיוחד.
מעניין לגלות כי ממציא מכונת האספרסו הראשונה היה לא אחר מאשר מנהל בית מלון בטורינו האיטלקית (כן, גם הקפה הזה הוא מארץ המגף), שהחליט לייעל את תהליך הכנת הקפה בשנת 1884. ההמצאה הזו כנראה הייתה הבסיס שהקל עליו לבצע את כל מה שהספיק בחייו – עם כוס אספרסו אחת.
המשקה הזה מתאים לאניני הטעם, אוהבי הקפה וכמובן לאלו שרוצים להעלות את המוטיבציה מ-0 ל-100 במספר דקות כאשר הם מתעוררים בבוקר או אחרי יום ארוך.
קלייה בהירה או כהה?
יש לא מעט סוגי משקאות קפה שאפשר להכין, אך אחד מהמאפיינים המעניינים של הקפה הוא צורת הקלייה שלו. כיום אנו רואים מוצרי קפה שמבוססים על קלייה בהירה, בטמפרטורות נמוכות יותר, שמחזקים את טעמי הקפה. במקום הטעם המעט מריר ושרוף, ניתן ליהנות מקשת רחבה יותר של גוונים. את מוצרי הקפה השונים היום תוכלו למצוא כקפה שנגרס לאחר שנקלה בשיטה הקלאסית המכונה "כהה" או בשיטה החדשה יותר, בטמפרטורה נמוכה. חובבי האספרסו יעדיפו כמובן את השיטה המיושנת יותר, המעניקה לקפה את טעמו החזק.