יש מצב שחתכתן עוגה בצורה לא נכונה במשך כל השנים האלה. אל תרוצו לפינת החדר ותבכו על הפרוסות ההן, אבל שווה לבהות בסרטון המצורף ולהפנים שישנה דרך אחרת, חכמה ומשתלמת יותר. המתמטיקאי אלכס בלוס מצא טכניקה פשוטה ונכונה יותר והיא הפכה ויראלית ברשת. כן, מתברר שהיינו צריכות לא פחות ממאסטר בגיאומטריה כדי להפנים היכן טעינו כל הזמן הזה.
אם לסכם את שיטתו, רצוי לחתוך עוגה לאורך מרכזה, כדי לשמר את טריותה למחרת, אחרי שהחזרתן אותה למקרר. הוא נמדגים כל שלב ושלב וזה פשוט גאוני, האמת. הכל התחיל כאשר אנשי האתר Numberphile מצאו מאמר מדעי ממגזין "Nature" משנת 1906, שם עורך המגזין העביר את דעתו הנוקבת על איך בני אדם חותכים לא נכון את העוגות שלהם.
מה שהפך את כל הגילוי הזה ויראלי, היא העובדה שהדרך הנכונה הוכחה מדעית ומנומקת להפליא. אין פה קפריזה של איזה איש תמהוני והזוי. אם אתן רוצות לשמר את העוגה לכמה ימים, אחרי שלא חיסלתן אותה באותו היום, אז הטכניקה הזו בהחלט מתאימה לכן.
אולי לא שמתן לב עד היום אבל כאשר חותכים עוגה עגולה לחתיכות משולשים, אז נותר חלק ממנה החשוף לאוויר. מכאן הדרך לעוגה יבשה קצרה. הרעיון הוא לא לזרוק עוגה לפח אחרי יום רק כי היא איבדה את הרכות והלחות שלה. בשיטה המדעית, המטרה היא לא לחשוף את החלק הפנימי של העוגה, כדי שזו לא תתייבש אף פעם. אז מה מומלץ לעשות?
1. לחתוך את העוגה לכל אורכה לצד המרכז שלה, ואז שוב פעם לחתוך לכל האורך. בצורה זו שני החתכים יהיו סימטריים וצמודים זה לזה.
2. אחרי שחתכתן את פרוסת העוגה הראשונה, הוציאו אותה בזהירות ואז הצמידו את שני חצאי העוגה שנשארו זה לזה בעזרת גומייה. העוגה תישאר שוב "שלמה" וכך תוכלו לחזור על הפעולה שוב ושוב עד שלא נותרה עוגה.
תודו שזה מבריק! רק שעכשיו בא לי עוגה ואין לי.
הנה הסרטון המעולה:
[youtube wBU9N35ZHIw nolink]