המבורגר פטריות טבעוני שילדים אוהבים

אנחנו מכורים לפטריות ומלקטים אורניות אחרי הגשם, טיגון קל על מדורה והקסם קורה, מעדן! מזל שגם באוגוסט אפשר להכין מטעמי פטריות מבלי לחכות לגשם

צילום: קרן פרגו
כרגע הלהיט התורן בבית הוא המבורגר טבעוני, לעיתים מעדשים, לעיתים מאורז, אבל תמיד בשילוב פטריות שמעניקות טעם עמוק ומיוחד,
הבנות שלי חזרו ממחנה קיץ של התנועה וזו סיבה מספיק טובה לערוך ארוחת המבורגרים, בריאה {טוב, נו, חוץ מהלחמניה}, טעימה, מנחמת ומשביעה

צילום: קרן פרגו
צילום: קרן פרגו
זכיתי להתארח בדן גורמה בסדנא טעימה וכייפית במיוחד מטעם סלונה ובהנחיית פאני רוטשטיין שהיא פצצת אנרגיה השופעת רעיונות, מתכונים ונדיבות ידע.

צילום: גלית סבג
צילום: גלית סבג

סדנה בנושא פטריות ולא רק, עוד מוצרים מופלאים של מרינה פטריות כמו "פסטה" מירקות חיים, כמה חיכיתי שהמוצר הזה יעשה עלייה.
בישלנו מתכונים מסורתיים, קלאסיקות ישנות כמו פטריות שלמות מטוגנות בטחינה, כמה פשוט, ככה טעים.

צילום: גלית סבג
צילום: גלית סבג
שימו לב שהכל ניתן לשינוי ולמשחק, העיקר שיש בסיס של
פטריות, אגוזים וקמח עדשים, כל השאר בהחלט לפי הטעם האישי
צילום: קרן פרגו
צילום: קרן פרגו

המתכון:
צמד חמד פטריות של מרינה קצוצות ומטוגנות
בצל מטוגן
כוס עדשים מונבטות ואו מבושלות
חצי כוס קמח עדשים כתומות {להדבקה}
כוס אורז שחור {המכונה גם האורז האסור}
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים או גרעיני חמנייה
2 כפות שמרי בירה
מלח, פלפל, טימין ופטרוזיליה קצוצה.
לא חובה אבל כדאי: כף רסק עגבניות, קארי, שום כתוש, פרוסת ג'ינג'ר,
מעט אגוז מוסקט, כף רוטב סויה וחצי כפית כמון.
יוצא כ 9 המבורגרים גדולים.
ניתן להוסיף מעט מים ולטחון במעבד מזון חצי מהבלילה כדי ליצור עיסה דביקה,
לאפות בתנור על נייר אפייה משוח בשמן זית כ 25 דקות בחום 180 מעלות,
או לטגן במחבת כמובן- שזה הכי הכי
להניח בלחמניה קלאסית, פרוסת עגבנייה וחסה
בתיאבון

ועובדת טריוויה מעניינת:
הפטריות לא מוגדרות כצמח וגם לא בע"ח, הן מוגדרות כממלכה ייחודית ואפילו מוזכרות כבר בתלמוד כמשהו שונה: שאינו נזרע ואינו מצמיח אלא שואב מזונו מהאויר, לכן מסיבה זו לא מברכים עליהן "בורא פרי האדמה" וגם לא "פרי העץ".