היא הגיעה לבקר אותי ואת רגלי השבורה.
היא הכינה לנו קפה וישבנו במרפסת ביתי, שמש חורפית נעימה ליטפה את פנינו.
דיברנו על המון דברים ובעיקר על הדרך שעברתי מאז שפתחתי את הבלוג "שחר של יום חדש" ועל האהבה שלי למילים ולבישול.
כעבור שעה קלה היא אמרה לי: "אני חייבת לזוז הביתה, צריכה להכין להן ארוחת צהריים, כל כך הרבה שנים אני אמא ועדיין כל כך לא טובה בזה" והוסיפה בלחש: "אני אפילו מצליחה לשרוף פתיתים".
הסתכלתי עליה וחייכתי, החברה שלי המדהימה הזו, מוכשרת כל כך, אבירת המילים הכתובות ואלופת המילים המושמעות (ומי שלא שמע הרצאה שלה עד עכשיו, חייב לרוץ לשמוע, היא מרצה בחסד, מודל להשראה ומשנה מציאות של נשים רבות),מסתבכת עם פתיתים.
"יש סוד לפתיתים" אמרתי לה, זה סוד שגילתה לי בת דודתי רונית, שגם הגיעה לבקר את רגלי השבורה, ובאמתחתה לחמניות שזה עתה אפתה, זיתים שכבשה, ריבת תותים מדהימה שהכינה, ממרח ארטישוק, והכל אצלה מגיע עם חיבוק ענק, אהבה ונתינה השמורים רק לה.
את הסוד הזה קבלתי ממנה ואותו העברתי לחגית, שהכינה עבור בנותיה(המהממות יש לומר) ואז היא סמסה לי:
"זה סוד שחייבים לספר, הבישול ההפוך ואם אני הצלחתי כל אחת יכולה".
אז תשכחו מהוראות היצרן, שאומרות לכם לטגן את הפתיתים, ולהוסיף מים ותבלינים וכו'.
תתייחסו לפתיתים ממש כמו פסטה.
אני מכינה את הפתיתים עם אפונה וגזר שתהיה תוספת בריאה למנה, היא טעימה, צבעונית והסיר מתרוקן בדקה.
ניתן כמובן להכין אותם עם כל ירק אחר שיש בבית.
פתיתים עם אפונה וגזר
מה צריך:
סיר עם מים רותחים
חבילה פתיתים (אני משתמשת בפתיתי אורז)
2 כפות שמן רגיל
1 בצל קצוץ
1 גזר מקולף ומגורר בפומפייה
כוס אפונה של סנפרוסט
כפית מרק עוף
פלפל, מלח שחור
איך מכינים:
בישול הפתיתים: כשהמים רתחו, מוסיפים את הפתיתים לסיר ומבשלים כ – 9 דקות, עד שהפתיתים מתרככים, אבל לא מידי (לא להרוג אותם, כשם שלא הורגים פסטה). שופכים את הפתיתים למסננת ושוטפים.
מנגבים את הסיר ומוסיפים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את האפונה וממשיכים לטגן עוד כדקה והכל תוך כדי ערבוב.
כשהירקות רכים (אך לא מידי), מחזירים את הפתיתים לסיר, מערבבים.
מתבלים בכפית מרק עוף, מלח ופלפל שחור.
בתיאבון !!