כל מה שצריך נמצא מתחת לאף – סיור בניחוח גלילי

הוזמנתי לטעום חוויה גלילית, בליבי חשבתי: מה עוד אפשר לחדש לי? הרי ביליתי את מרבית שנותיי בשכנות לגליל. הופתעתי לאורך הסיור…מוזמנים להציץ ולגלות עולם גלילי חדש יחד איתי.

galil11

IMG_20170620_115434 (Custom)

הוזמנתי לטעום חוויה גלילית, בליבי חשבתי: מה עוד אפשר לחדש לי? הרי ביליתי את מרבית שנותיי בשכנות לגליל העליון. משנת 91 בגיל 15 שלי עברו הוריי ליישוב כרכום שם גרתי רוב הזמן עד שנת 2000 שעברתי לגבעת יואב שברמת הגולן שכנת הגליל. בשנים אלו טיילתי באיזור זה לא מעט ובכל זאת הופתעתי לאורך הסיור…מוזמנים להציץ ולגלות עולם גלילי חדש יחד איתי.

אילת שנהב שהגיעה מאיזור המרכז  לביקור בשקט שבגליל כמובן התאהבה ונשארה, מהר מאוד היא הבינה שיש בו משהו מיוחד שכדאי להפיץ ולחלוק יחד עם כולם. בסיור יומי ניתן לטעום מנפלאות הבריאות שבגליל ומבטיחה לכם שישאר טעם לעוד.

IMG_20170620_093323 (Custom)

התחלנו את הסיור בשדה אליעזר,  במקום קסום שנקרא "אחלה זית" מן הסתם מקום ייצור של שמני זית, זיתים כבושים ותמצאו בו גם טחינה אחת הטעימות שטעמתי.

IMG_20170620_093920 (Custom)

IMG_20170620_103047 (Custom)המקום שנבנה במו ידיו של נבו, איש מיוחד שמרתק בסיפורו האישי שמסופר על ידיו למבקרים כשחיוך נמרח על פניו וניצנוץ של הכרת תודה נראה בעיניו. בצעד הראשון מרגיש בית, הכנסת האורחים והשפע שיש שם גורם לך להתמכר.

IMG_20170620_100201 (Custom)במקום הקסום שלו תמצאו מעשי אמנות ידיו כמו פסלים, מזרקות, מפלים קטנים, ספסלים ופינות ישיבה ממוזאיקה. בהזמנה מראש תוכלו להנות מארוחת בריאות ואף מקיומי אירועים קטנים ואינטימיים. מיותר לציין שאל תוותרו על סיפוריו שישאירו בכם הרבה חומר למחשבה על בריאות, על הגשמת חלומות ועל החיים במרוץ הזמן היום.

IMG_20170620_093603 (Custom)

אחרי שהפשרנו והכרנו מעט, המשכנו משם בשיירה הישר לממלכת הלחם בחולתה – "שלום עלחם", שם נהנינו מקפה טעים עם טעימות מלחמים מיוחדים שנאפים טריים במקום.

IMG_20170620_105449 (Custom)IMG_20170620_105620 (Custom)

במקום תוכלו למצוא, לחמים טריים ובריאים הנאפים מדי בוקר. אפשר למצוא במקום לחמי מחמצת מחיטה מלאה וגם משיפון, לחמי דגנים או אגוזים, לחם זיתים או לחם אורגנו ושום טרי, חמאה בכל מיני טעמים, דבש טבעי ללא תוספת סוכר, זיתים תוצרת בית ועוד. הכל טבעי וטרי ללא חומרים משפרים ולא משמרים.

IMG_20170620_105656 (Custom)בפינת הישיבה בחוץ נהנינו מקפה טעים, טעימות של לחמים ושל הפירות המיובשים טבעי של בן דור שיושבים ביסוד המעלה, אחרי שתטעמו תשכחו כל מה שהכרתם על פירות מיובשים. הפירות מעולים בפני עצמם כחטיף בריאות וגם כחליטה במים קרים או חמימים, לגמרי משדרג את המים ואת חווית האירוח.

IMG_20170620_111535 (Custom)במהלך הקפה, שמענו קצת מאילת איך הגיעה לגליל ומצאה את כל פינות החמד האלה, קיבלנו סלסלה לכל אחת עם שמה עליה, וכבר היה ברור שתכף תתמלא במטעמים מהסיור.

IMG_20170620_112017 (Custom)IMG_20170620_112257 (Custom)מכאן המשכנו לואדי ינשוף, הדרך לשם כבר רמזה שאנחנו בדרך לגן עדן בעוד אנחנו בחיים…

IMG_20170620_115718 (Custom) IMG_20170620_120200 (Custom)ואדי ינשוף היא חווה אורגנית אקולוגית בשטחים החקלאיים היפים של ראש פינה, הנוף בה מרהיב ויש בה מגוון מוצרים מעולים, אפשר גם להנות , בהזמנה מראש, מסדנאות אוכל טעימות וסיור מעניין על אקולוגיה וקיימות סביבתית.

IMG_20170620_123807 (Custom) IMG_20170620_123521 (Custom)בסיור בחווה נדהמתי מהמרחבים ומהרוגע ובעיקר לא האמנתי איך לא הכרתי את חלקת האלוהים הקטנה הזו שהיתה מתחת לאף שלי. לרגע, פתאום החיים נראים כל כך פשוטים.

IMG_20170620_121541 (Custom) IMG_20170620_120440 (Custom)כבר כמעט צהריים והרוח הקלילה סחפה אותנו ליקב 3 הגפנים ברמות נפתלי, לטעימות מלוות בהסבר על הטעמים השונים ואף למדתי כמה טיפים לשמירת יין ואפילו להחזקת הכוס בטעימה מקצועית. הידעתם? מחזיקים ברגל הכוס שמא חום גופנו לא יחמם את היין.

IMG_20170620_131502 (Custom) IMG_20170620_131529 (Custom)יוסי ועינת בן ברק, בעלי היקב פינקו אותנו תחת גפנם במטעמים ובטעמי יינות משובחים מהיקב שלהם. ביקב מיוצרים סוגי יינות שונים זניים וממסכים (בלנדים). סוגי היינות בד"כ הם: ק.סוביניון, ויונייה, ברברה, מלבק, סירה וממסכים כמו עמק קדש, קרן נפתלי ונחל קדש הכוללים הרכבים שונים מהזנים הללו.

IMG_20170620_132054 (Custom) IMG_20170620_132729 (Custom) IMG_20170620_133053 (Custom) IMG_20170620_134710 (Custom)וכמובן שעם היין בא התיאבון, ואילת המטיילת לוקחת אותנו בדיוק בזמן עם סלסלאות הטנא שלנו הישר לביתה המדהים! שברובו עיצובים מרהיבים שהם מעשי ידיה ומטעמיה צבעוניים ומיוחדים כמוה.

IMG_20170620_142633 (Custom) IMG_20170620_142735 (Custom) IMG_20170620_142812 (Custom)על הגז כבר עומדים הסירים והתבשילים, שאילת מכינה משפע מוצרים אורגניים, טבעוניים, טעימים כל כך. בתור טורפת כל ומארחת בדמי, תמיד תהיתי איך אפשר להגיש ארוחה ללא בשר, שתפנק ותשביע, אילת הוכיחה לי שזה אפשרי לגמרי!

IMG_20170620_143402 (Custom)

אם יכולתי להעביר דרך הצבעים בתמונות את הטעמים והריחות אני בטוחה שהייתם מוצאים את עצמכם ליד השולחן של אילת במהרה… מגוון של טעמים מיוחדים ושונים והכי חשוב בריאים ומשביעים. אתן לתמונות רגע לדבר בשמי… בטוחה שזה יהיה חזק יותר מכל מילה שאגיד…

IMG_20170620_144253 (Custom) IMG_20170620_145209 (Custom) IMG_20170620_145344 (Custom) IMG_20170620_145348 (Custom)

אילת לא רק יוצרת את הכלים שבהם היא מגישה, היא גם מגדלת את מרבית הדברים אצלה בגינה…

IMG_20170620_143717 (Custom) IMG_20170620_143736 (Custom) IMG_20170620_143812 (Custom)

הגיע זמן להפרד, אבל… רגע לפני עוד טעימה מתוצרת מקומית, קינוח מתוק בדיוק בשבילי. גלידה של ilo שמגיעה מקיבוץ הגושרים, במגוון טעמים מדהימים. המיוחד בגלידה הזו שהיא גלידה טבעית וטבעוניות המיוצרת בעבודת יד מחלב קוקוס וסירופ אגבה ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל.

IMG_20170620_153529 (Custom)

מה כבר נגמר?! רק התחלנו להכיר… כשתפגשו עם אילת, אין לי ספק שתבינו כמוני שעוד נטייל שוב ביחד. בעיקר תבינו שלא צריך ללכת כל כך רחוק, כדי לבחור בבריאות ובטעם הכל נמצא ממש מתחת לאף שלנו, רק אם נעצור לרגע -נושיט יד – ונטעם מכל מה שיש לסביבה להציע לנו.

תודה על סיור מרתק ומפתיע ובעיקר על סלסלה מלאה בהפתעות מפנקות

גם לכל מי שהפעם נשאר בבית…

IMG_20170620_170418 (Custom)אחרי הטעימות לאורך היום כמובן שבערב הספיק לנו סלט מפנק עם הנבטים מואדי ינשוף בתיבול עדין של דואה גם מתוצרת הואדי (על שניהם אל תוותרו), מעט שמן זית של "אחלה זית" עם הטחינה ליד (גם עליהם לא לוותר!) והנה כבר הסתיים לו עוד יום של קסם…

IMG_20170620_203654 (Custom)