בימינו, בעידן שבו הגשמה עצמית וחיפוש משמעות מהווים חלק אינטגראלי מחיינו, הקריירה תופסת מקום מרכזי. אך גם אותה צריך לאזן עם משפחה. ככל שנטפח גמישות תעסוקתית ונייצר לעצמנו יתרון תחרותי, כך תוביל אותנו הדרך למחוז חפצנו.
הספר מדריך כיצד לברר את הצרכים מתוכם אנו יוצאים לעבוד, לזהות הצלחות ולנתח יכולות כדי לייצר שינויים ממוקדים.
הספר בנוי על התקדמות בשלושה תחומי תוכן עיקריים:
– תנועה ממחסור לשפע
– זיהוי יכולות ייחודיות
– תנועה לעבר עשייה
מאחר שלכל אחד נתוני פתיחה ומטרות משלו, דרך העבודה עם הספר חייבת להתאים את עצמה לכל אחד ואחד.
הספר מציע כמה כלים:
– שאלות פתוחות והנחיות לעבודה עצמית המופיעות לאורך הספר ומזמינות כל אחד לעבוד במיקוד, בעומק ובקצב הנכונים לו.
– ארבעת פרקי "נהל את התהליך שלך" ייתנו לך את הכלים להחזיק את התמונה הגדול ויעזרו לך לצאת מאזורי הנוחות, ולשמור על הקשבה פנימית.
ביטחון עצמי נוצר בראשית חיינו, בתקופה שבה אנו זקוקים לטיפול קשוב ולמעורבות בוטחת. הודות לתמיכה ולתיווך של הורינו או מטפלים אחרים, או לומדים להתמודד עם מורכבויות בעולם. בהמשך, עידוד להתנסות יוביל אותנו להכיר ביכולות שלנו, ולפעול מתוכן.
מדובר בתהליך שמקוקו בנו ובאינטראקציה של הסביבה הקרובה עמנו.
קיימות 2 קטגוריות של קשיים:
1. קשיים שמקורם חברתי ומשפחתי- "בשם הצניעות", הליכה בתלמים מוכרים, התעלמות מהכרת האותנטי.
2. קשיים שמקורם אישי- תפיסת עצמי מעורפלת, חלקים מקטינים, חוסר בהזנה, חשש בהיעדר ניסיון, הפחד להיות גדול.
בהיעדר מיומנויות זיהוי, ימשיכו הפחדים להתערבב זה בזה ויפעלו כשרשרות מוקשים. ניצור מצבים שבהם נתקדם וניסוג. נלמד תחום וננטוש אותו, נפתח ונעזוב רעיון מלהיב, נשקיע בקשר ונגרום לכך שיאבדו בנו אמון.
המציאות מלמדת שכדי להפוך קושי להזדמנות צמיחה, אנו זקוקים לתהליך סדור שיעזור לנו לזהות את התסכול ולהפוך אותו לשיעור.
ברצוננו להתמקד בזיהוי השאריות ל אמונות המחסור ודפוסי ההישרדות שעדיין פעילים בנו. חקירה ממוקדת זו תעזור לנו לפוגג חסימות ולהתקדם להתנהלות אפקטיבית ובוטחת.
בירור חוויות "השפע" ישפוך אור על משאבינו הפנימיים ועל יכולותינו הייחודיות. ככל שנשפר אותם, כך ננוע לעבר ביטוי האמירה הייחודית שלנו, ונעצים את יכולתנו לחוות שפע.
חשיפה למצב שפע פורש כאיון ויצרה דפוס. והיום אותו רגש ממשיך לעורר ולהפעיל אותו. בעבר, נועד הדפוס להגן עלינו מהצפה רגשית, אך בפועל הוא מנציח בנו את התקיעות. לכן כיום, כדי להתגבר על מנגנון ההדחקה שהיה למכשול שאנו מניחים בפני עצמנו, נדרשות לנו מיומנויות לבירור רגשי.
על מנת לייצר את נקודת האתחול, נדרשות ארבע מיומנויות.:
– זיהוי "רעש" פנימי.
– עצירת פעולה אוטומטית.
– התבוננות והבנה של המתחולל בתוכו.
– גיוס כוחות חבויים.
סדר העדיפויות המשפחתי, אופן ההתנהלות וסגנון התקשורת, מושפעים מקודים עמוקים. הכרה בכך שמדובר בקודים ובמנגנונים משפחתיים נסתרים, שממשיכים לגבות מאתנו מחירים קשים, מחייבת אותנו להכיר בכך שכדי להשתחרר מהם עלינו לפתח מבט מערכתי מעמיק וחד, שבעזרתו נוכל לזהות קודים פוגעים ולמתן את השפעתם.
הניסיון מעיד על כך שאצל רבים הליכה עיוורת בתלם פוגעת במהות האותנטית ובאפשרות לממש את הייחודיות האישית. באותם זמנים שבהם לא ידענו את כוחותינו, לא יכולנו לפלס שביל עצמאי, וכך דבקה בנו דרך ההישרדות.
על פי רוב, בסיטואציה קונקרטית שיש בה ביטוי אישי של עוצמה, אנו פועלים מתוך שתיים או שלוש יכולות מתוך ליבת הייחודיות שלנו. כל יכולת מופיעה על פי הצורך ברגע מסויים.
הבנת ליבת הייחודיות והדרך שבה אנו מתפקדים מתוך כל יכולת תאפשר לנו:
– ליצור את עמדת הניהול העצמי הנדרשת כדי להצליח.
– להבין ולנסח את צורכי ההתפתחות שלנו.
– להגדיר מטרות נכונות, לטווח הארוך ולמיידי.
כולנו זקוקים לאדם משמעותי שאיתו נוכל לחשוב ולהבין את היכולות שלנו. אם אתה מוצא את עצמך נע במעגלים ומתקשה להגיע למסקנות חדשות על עצמך, יתכן שזה הזמן לחשוב עם אדם נוסף.
ללא זיהוי של מלוא קשת הדרכים שלנו, והבנתם לעומק, אנו עלולים לחוות תסכול ושחיקה, בלי לדעת מה גורם לכך וכיצד עלינו לשפר את דרכינו.
מימוש יכולותינו הייחודיות מהווה צורך התפתחותי וקרש קפיצה להמשך צמיחה.
פיתוח היצירתיות וחיזוק הגמישות החשיבתית שלנו הם הכלים שיאפשרו לנו לשנות את הדרך שבה אנו תופסים את עיסוקנו, ולהתפתח בעולם משתנה.
עשייה שתאפשר לך לבטא את קולך האותנטי, שתענה על צורכי התפתחותך, ותעודד אותך ליצור חדשנות, תהווה פלטפורמת צמיחה פלטפורמה כזו תבטיח חוסן אישי, כלכלי ומשפחתי ארוך טווח.
כדי לנהל תהליך מאוזן ליצירת הפלטפורמה יש להתקדם בשני שלבים: האינטואיטיבי- ,משאלת הלב" והאנליטי ומעשי- "העשייה שלך כמוצר".
מאחלת לכם קריאה מעשירה!
XOXO
אחת שיודעת 😉