החלום שמעולם לא זכיתי לו אבל שואפת להעניק לאחרים

אם הייתי מקשיבה לאנדוקרינולוג הראשון שפגשתי בחיי, אי שם בשנת 2008, אני לא רוצה אפילו לחשוב איך היו נראים חיי כיום. כמה טוב שהקשבתי לקול הפנימי שלי, לא אמרתי נואש והלכתי דווקא בדרכים שנראו כמו כביש ללא מוצא, אבל בזכותם הגעתי הביתה – לעצמי

ידע הוא כוח. הוא מקור לשלווה פנימית וריפוי. (צילום: ג'ני ביק)

יש מחלות שקטות. כאלו שאף אחד לא מכיר. לא יודע על קיומן, עד שהוא נאלץ להתמודד עימן.

יש מחלות שלא מעמידות בסכנת חיים, אבל מטלטלות את עולמו של כל מי שנאלץ להתמודד עמן.

יש מחלות שמלוות בסימפטומים שנדמים חסרי משמעות אבל הופכות את החיים למאבק מתמשך

יש מחלות שמתייחסים אליהן כאל שוליות. רק לוקחים כדור והכול מסתדר. אבל לא ממש.

כאלה הן מחלות של חוסר איזון בבלוטת התריס. 

 

ידע הוא כוח. הוא מקור לשלווה פנימית וריפוי.  (צילום: ג'ני ביק)
ידע הוא כוח. הוא מקור לשלווה פנימית וריפוי.
(צילום: ג'ני ביק)

אני זוכרת את הפעם הראשונה שישבתי מול האנדוקרינולוג, שאישר את האבחנה שאני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס. זה היה בשנת 2008.

"יש משהו שאני צריכה לשנות בתזונה שלי?" שאלתי אותו אז, והוא הביט בי ואמר "לא, אין לזה שום קשר לעניין". ואני תמהתי איך זה שכשאנשים סובלים ממחלות כמו סוכרת, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם וכד' – מפנים אותם לייעוץ תזונתי. ודווקא כשמדובר באיבר כה משמעותי בגוף, שכל תא ותא מכיל קולטנים להורמוני התריס והיא אחראית גם על מטבוליזם – נושא התזונה ואורח החיים הם לא רלוונטיים כביכול.

ידעתם שתות עשוי להיות בעייתי לבלוטת התריס שלכם?
ידעתם שתות עשוי להיות בעייתי לבלוטת התריס שלכם? (צילום: אלבום פרטי)

ההבנה הזו היתה תחילתו של מסע ריפוי מרתק והכרה ביכולת של הגוף שלי לסייע לעצמו. בעקבותיו החלטתי לעשות שינוי מקצועי ולהפוך למטפלת באיורוודה (רפואה הודית מסורתית).

במהלך השנים הללו, מלבד הרצון לסייע לאנשים שהגיעו אלי לטיפול, התעורר בי חלום – להקים קבוצות תמיכה בפריסה ארצית לאנשים המתמודדים עם חוסר איזון של בלוטת התריס.

לפעמים מישהו להניח עליו כתף הוא כל שנחוץ לנו.  (צילום: אלבום פרטי)
לפעמים מישהו להניח עליו כתף הוא כל שנחוץ לנו.
(צילום: אלבום פרטי)

הרצון שלי לספק מידע פשוט ופוקח עיניים לכל מי שמתמודדים עם חוסר איזון של בלוטת התריס. ולחסוך את הקשיים שאני חוויתי, בשעה שנאלצתי ללקט פיסות של מידע כמו בפינצטה ולהפוך עולמות, כדי להבין כיצד אני יכולה לסייע לעצמי.

גלוטן - אולי הוא מקור הבעיה שלכם?
גלוטן – אולי הוא מקור הבעיה שלכם? (צילום: אלבום פרטי)

 

אני מאמינה שכאשר מטופלים מקבלים מעטפת של תמיכה והבנה לגבי האתגרים שמתמודדים עמם, ידע וכלים לגבי האספקטים השונים של מחלתם – הם יכולים להרגיש טוב יותר. אילו הייתי זוכה אני למסגרת כזו, אין ספק שהיו נחסכים ממני המון בלבול,  חוסר אונים, תסכול וסבל.

אני מאמינה שהיוזמה והחלום הזה שלי, יכולים לסייע לי להרבות טוב בעולם ולהגשים את הייעוד שלי – לסייע לאנשים המתמודדים עם חוסר איזון של בלוטת התריס להרגיש טוב יותר, להתמודד עם המחלה שלהם בהצלחה ואולי אפילו לראות בה סוג של מתנה.

אז איפה אתם נכנסים לתמונה?

מכירים אנשי מפתח באחת מקופות החולים, שאוכל לעניין אותם במיזם כזה? אנדוקרינולוגים בעלי ראש פתוח? חושבים שיש לכם פתרון יצירתי אחר עבורי? ספרו להם עליי, שתפו את הפוסט שלי ותנו לי קצה חוט לאנשים שיוכלו לסייע לי לחולל את הקסם הזה.

מתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס? הצטרפו לקבוצה שלי ופתחו את התריס לעולם שלם של מידע.
ReplyForward