תותים, הפרי הקטן, הנחשק ושובב מגיע אלינו לגיחה קצרה ומתוקה. אצלנו במושב יש אפילו מי שמגדל אותם אורגניים ומתוקים במיוחד ואנחנו מקבלים אותם הישר מהקטיף לבתים ביחס מיוחד. הקריאה לפוסט תותים קראה לי לנסות לצאת מהקופסה (של התותים) ולא רק לטבול אותם בסוכר או קצפת כמו בילדות.
הפשלנו שרוולים והתחלנו לשחק יחד במטבח באחה"צ קריר שכזה, הכנו מאפינס תותים מפנק ונימוח שיפתה את הילדות שוב לאכול עוגה עם קמח כוסמין ושמן קוקוס מבלי להרגיש… ואי אפשר בלי פינוק קטן ואלכוהולי גם למבוגרים שבינינו לשבירת השגרה העמוסה.
כמובן שהשיר "החיים שלנו תותים" של חנן בן-ארי התנגן לו בראש, כי תכלס עם כל המצב בארץ ובחיים לפעמים צריך לזכור שבגדול החיים שלנו תותים, יש בהם את המתיקות הזו שנשארת ומשאירה טעם לעוד כמו עונת התותים. חוץ מזה, זה אחד השירים האהובים עליי בפלייליסט ריצה שמגיע בדיוק ברגע שאני מרחמת על עצמי שקשה וזה והוא נותן לי את הפוש הזה לנשום ולחשוב תותים.
טוב, שנצא לדרך?!
מאפינס תותים בקערה אחת:
כ- 300 גרם תותים.
1 ביצה.
1/2 כוס שמן קוקוס (אפשר גם רגיל).
1 כפית תמצית וניל (אני שמתי רבע כפית א.וניל).
1/2 כוס סוכר (אפשר להפחית לרבע ולהחליף בחום).
1 ו-3/4 כוס קמח כוסמין מלא (או רגיל).
1 שקית אבקת אפייה.
1/4 כפית מלח.
לקישוט: אפשר קצפת ותותים שמוסיפים יופי או אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את התותים לחתיכות עדינות

כמה שהמאפינס נימוח כבר אמרנו?!
אפשר גם לקשט עם אבקת סוכר ותות:
לקוקטייל:
שימו בבלנדר:
כ- 10 תותים.
קרח כפול בכמות.
כוסית מידה של ויסקי (125 מ"ל או 1/2 כוס מידה של אפיה).
כוסית מידה של ליקר תפוזים (125 מ"ל או 1/2 כוס מידה של אפיה).
מרסקים עד לאיחוד, מוזגים לכוסות, מקשטים בנענע ובתותים.
מי שאוהב פחות סמיך מוסיף לכוסות מעט MULE של שוופס.