" ולפעמים כשאני כך לבדי
אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי"
לריחות וטעמים שלא נס ליחם
אותם אני שומרת בבלוג החם.
אז אהלן חברה מה העניינים אחרי שטעמתם
פלאפל, ראש כרוב וחמוצים…
זה בדיוק הזמן לנגב צלחת חומוס כזה אמיתי וביתי.
אז קדימה תתחילו בחצי ק"ג ככה בקטנה
ואז תגידו סבתא שלי גדולה.
למה חומוס?
כי חומוס ופלאפל הולכים ביחד!
כשסבתא שלי הייתה משרה את גרגירי החומוס
היא כבר הייתה משרה גם גרגרים חומוס לפלאפל.
בזמן שאלה מתבשלים לחומוס…
אלה נטחנים לפלאפל…
אך סבתא סבתא איך גידלת 8 ילדים
ודאגת גם לנו הנכדים היית מכינה לנו מכלום מטעמים
בריחות וטעמים שלא נס ליחם אותם אני מתעדת בבלוג החם.
אתם קולטים מגרגרי חומוס הייתה מכינה ארוחת
מלאכים.
פעם חומוס היה חומוס
לא כמו היום שלכל חומוס קוראים "חומוס של פעם".
סבתא שלי תמיד הכינה אחלה חומוס בבית
לא! היא לא קנתה חומוס "אחלה"!
כי חומוס "אחלה" לא היה קיים!
בערב היא הייתה יושבת ליד השולחן
עם ערימה של גרגרי חומוס אותם הייתה בודקת
גרגר גרגר הטובים ישר לתוך קערת אמייל לבנה גדולה
עם פס כחול כזו ווינטג' כמו שמודרני היום.
שמה מים בקערה ואומרת לחומוס "לילה טוב" ותפיחה נעימה
בבוקר כל הגרגרים היו מתעוררים תפוחים יפיפיים
חצי מגרגרי החומוס היו נכנסים לסיר
על הפתילייה עד שיתבשלו…
ואת החצי השני סבא היה עוזר לה לטחון כדי להכין את הפלאפל.
מתכון הפלאפל כאן
הפיתות היו כבר מוכנות מוקדם בבוקר כשעוד היינו ישנים.
סבתי הייתה יורדת לאפות את מעשה ידיה במאפייה השכונתית.
אז קדימה מסיפורי הסבתא שלי לא יהיה חומוס.
אני קניתי חומוס ענק במיוחד
למה?
כי הוא בא לי טוב בעיניים רק ראה אותי בסופר
קרה לי ישר מהמדף,
היי סבתוש… מה שלומך סבתוש
מה את מבשלת היום סבתוש?
הבטתי בו ובחיוך אמרתי לו "חומוס אני מבשלת היום!
ברגע כל מדף גרגרי החומוס בסופר החל מחייך…
אלה מכאן ואלה מכאן, גדולים קטנים…
ואני בחרתי את הראשון זה שהקדים להגיד שלום.
גרגרי חומוס ענק יפים השרתי אותם והם הפכו לסופר ענקיים.
עכשיו באמת מהרגע שהחומוס התבשל להכין אותו לוקח בדיוק רבע שעה.
תגידו סבתא אמרה ואפילו הכנתי TAKE AWAY לכל החבורה.
אז 5 מרכיבים בכלום עבודה ויש לכם חומוס לכל המשפחה
כזה עם טעם של פעם טעם של עוד…
כמה פשוט ככה טעים
אתם גם תכינו וגם תקבלו מחמאות ותגידו סבתא אמרה.
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לנגב חומוס ישר מהצלחת
לא צריך כף גם לא מזלג תביאו פיתה חמה שרופה קצת על האש
ותרגישו את הטעם האמיתי של חומוס פשוט וקל "בלי סודות"
תפשילו שרוולים ותתחילו לעשות זוכרים אפשר להקפיא
אהבתם אז פרגנו כאן בלייק ואם תרצו לעקוב תלחצו על כפתור עוקבים אחרי למעלה
ועד למתכון הבא… אני אגיד לכם תודה