החברה שבבעלותך לא פעילה? זה הזמן לפרק אותה

בחורה עם מחשב נייד

חברה בע"מ שלא משלמים עבורה אגרה שנתית צוברת חובות וקנסות. למה לחכות למעקלים? כדאי למהר לסגור אותה.

חברה שלא משלמים עבורה את האגרה השנתית לרשם החברות היא "מפרת חוק".

מי שבבעלותו חברה בע"מ הרשומה בישראל, חייב פעם בשנה לשלם אגרת חברות. הדבר נכון גם אם החברה אינה פעילה.

תמונה פנימית במסגרת

חברה עלולה לצבור חובות וקנסות על אי תשלום האגרה השנתית, ואלה מגיעים לעתים לסכומים גבוהים ביותר. על-כן, אין כל הצדקה להשאיר חברה בע"מ שאינה פעילה, וכדאי לסגור אותה כחוק בהליך של "פירוק חברה".

בשורה חשובה לבעלי חברה בע"מ שאינה פעילה:
רשם החברות יצא בהודעה רשמית, כי החל משנת 2011, ניתן לפרק (לסגור) חברת יחיד (חברה בע"מ בבעלות אדם אחד שמחזיק במניות ומכהן גם כדירקטור יחיד בחברה) במסלול מקוצר. הליך פירוק זה מומלץ לחברות שלא נרשמו ברשויות המס ולא נפתחו בעבורן חשבונות בנקים פעילים ו/או חברות שבבעלותן מעט מאוד נכסים ו/או התחייבויות ושהן בעלות כושר פירעון (כלומר, שבאפשרותן לבצע מימוש כל הנכסים וסילוק כל ההתחייבויות תוך 6-4 חודשים).

הימנעו מקנסות ומעיקולים מיותרים! פנו לעורך דין, שמתמחה בתחום ויודע כיצד לפעול במסגרת הליך פירוק החברה המקוצר, לצורך קבלת פטור מתשלום חובות וקנסות, שנצברו על אי תשלום האגרה השנתית בתקופה שבה החברה לא הייתה פעילה.

חשוב לדעת – בימים אלה ממש רשם החברות החל להעביר את ביצוע גביית החובות על אי תשלום האגרה השנתית לרשות האכיפה והגבייה שבמשרד המשפטים (לשכת ההוצאה לפועל). לא ניתן יהיה עוד לשלם את החובות באופן ישיר לרשם החברות. גביית החוב על-ידי המרכז לגביית קנסות, נעשית באמצעות הטלת עיקולים ובתוספת חיוב בהוצאות הגבייה.

*המאמר באדיבות עו"ד שחר זמלר ממשרד עורכי דין וגישור זמלר ושות',
מומחה בתחום תאונות דרכים נזיקין וביטוח, יועמ"ש ארגון צהו"ב – ארגון הצמיגאים והבטיחות בישראל המאוגד בלשכת המסחר וניתן כשירות לחברי הלשכה!!!

מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי.

לקבלת חדשות, עדכונים שוטפים ומידע אטרקטיבי עבור העסק שלך, הצטרפו לעמוד שלנו ועשו לנו לייק: https://www.facebook.com/jerccom/