אני מתה על סדנאות. לא אכפת לי מה העיקר ללמוד משהו חדש. גם אם זה משהו שאני מכירה ויודעת, תמיד מצליחה להשתדרג וללמוד משהו נוסף. אבל מה עושים אם חלק מהסדנה זה צילום של משהו מתוק שאת בעצמך מכינה?
אהה, את החלק הזה בביוגרפיה שלי אתם לא כל כך מכירים:
נעים מאוד, שמי יערה ואני לא אופה. אני הרבה דברים מוצלחים בחיים, אבל אפיה לא החלק החזק שלי. זו התעסקות מורכבת, מדויקת שמבזבזת לי המון זמן, והתוצאה נעלמת מהר מידי מלווה בהרבה יסורי מצפון. אז לא בשבילי הקטע.
אהה, כן, חלק נוסף בביוגרפיה שלי שאתם לא מכירים זה שאני לא מוותרת בקלות – משימה היא משימה וצריך לעשות אותה על הצד הטוב ביותר. נו טוב, לא חייב להיות "הטוב ביותר", סתם טוב זה גם טוב.
אז אחרי שנרשמתי לסדנה המצוינת של הצלם ירון בן חורין, יצאתי למסע הפרטי שלי, להתמודד עם הכנה של משהו מתוק. התחלתי עם כיכר לחם באופה לחם. כן, כן, אני שומעת את הצחוק שלכם עד כאן "אופה לחם? איפה פה האפייה?". תתפלאו – עבורי אופה לחם זה ממש אתגר לא פשוט. זה מחייב אותי לדייק במתכון ולדאוג למוצרים שיהיו זמינים. לאחר כמה ניסיונות כושלים הצלחתי! ברוך אתה המוציא לחם מן האופה!
לחם, ככל שיהיה טעים, הוא לא "משהו מתוק". חשבתי שאהיה ממש מתוחכמת ואכין כיכר מתוקה כזו עם חמוציות, אולם בתוך תוכי ידעתי שזה לא נכון, זו לא באמת אפייה. ויצאתי להמשך המסע הקולינרי שלי. כבר הייתה לי בראש התמונה הזו של מאפה עם פירות יבשים בתוכה והחלטתי ללכת על הכנת בסקוטי. מתה על העוגיות היבשות הללו ומעולם לא הכנתי. חשבתי לעצמי מה כבר יכול להיות מסובך? מערבבים קצת קמח, איזה משהו תופח, נוזל, סוכר, ביצים, פירות יבשים ויאללה לתנור. אז זהו, שלא! למדתי המום בתהליך בדרך ויש הרבה כללים מה מותר ומה אסור. נאלצתי ללכת לחנות 3 פעמים על מנת לדייק את המוצרים שאיתם אעבוד. ויש בסקוטי! והם טעימים! זה משהו מתוק אמיתי. המתכון יחכה לכם בסוף.
עם הדבר המוצלח הזה יצאתי לסדנת צילום בסמטרפון. ירון הצלם לימד אותנו איך לצלם, זויות, תאורה, מיקום ועוד המון המלצות ובסוף למדנו על עריכת התמונות בסמרטפון. והנה התוצאה המרהיבה לפניכם:
והמתכון:
המצרכים:
1 כפית אבקת אפייה
2 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
½2 כוסות (350 גרם) קמח בקמח מלא אורגני (אפשר גם רגיל)
מנפים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח
טורפים ביצים וחלמונים בקערה נפרדת עם הסוכר במשך שתי דקות, עד שהתערובת מבהירה וגרגרי הסוכר קטנים
מוסיפים תמצית וניל
יוצרים גומה בחומרים היבשים, ויוצקים פנימה את תערובת הביצים
מערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
מוסיפים את תערובת האגוזים
יוצרים מהבצק שתי כיכרות ברוחב של 6-8 ס"מ בידיים רטובות, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
אופים 35-30 דקות, עד שהכיכרות יציבות למגע (אם הן משחימות מאוד במהלך האפייה, מורידים את החום ל-170 מעלות, או מכסים באופן רופף ביריעת רדיד אלומיניום)
מצננים
פורסים את הכיכרות בעזרת סכין לחם או סכין שף לפרוסות בעובי חצי ס"מ
מניחים את הפרוסות על רשת ומייבשים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות, במשך 30-25 דקות, עד שהן יבשות למגע (זהירות לא לשרוף!)
מצננים וטורפים (זהירות על השינים!)
לאוהבי השוקולד – אפשר לשדרג לבסקוטי שוקולד: מחליפים 1/4 כוס קמח בכמות זהה של קקאו מנופה ו- 1 כוס אגוזים ב1- כוס שוקולד צ'יפס או 200 גרם שוקולד פרה קצוץ גס.
להיות אחת שלומדת זה אומר להיות באתגר מתמיד. זה גם אומר להיות בשמחה כל הזמן.
למה, כמה ואיך? על זה אספר בכל פעם בפסיעות מדודות.
מוזמנים לעקוב ולהשתתף בלמידה שלי :)