השבוע הוזמנתי ע"י מועצת הלול לסדנה בה השתמשנו בבשר הודו טרי.
טרי? כןןןן
במקום לאכול פסטרמה תעשייתית ועוד מוצרים מלאי תוספים יש הודו טרי זמין וטעים והבונוס בריא בריא ומלא ברזל למי שזקוק לו .
ואל תגידו אייי הבשר טעים ביותר ואם תדעו לעבד נכון יצאו לכם קציצות מדליקות ללחמניות ביתיות ,סלט ורטבים וילדיכם יאכלו מאצבעותיכם .
אז נעים מאודו מבשר ההודו . בשר ההודו הוא בשר רזה יותר עד 5% שומן לעומת בשרים אחרים אבל מכיל את כל מה שדרוש לגופנו ובמיוחד לילדים.
100 ג' בשר הודו מכילים:
כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12 (כ-0.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס.
ברזל – כ-1.4 מיליגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על 18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.
מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול: "לאור תהליכים העולמיים המקדמים צריכת בשר רזה, מועצת הלול ממשיכה להוביל מהלך לקידום צריכת בשר הודו. הישראלים מכירים את ההודו בעיקר באמצעות דוכני השווארמה – מאכל אהוב ואהוד מחוץ לבית, אך אנו שמנו לנו למטרה להגביר את הצריכה הביתית תוך שאנו נותנים מענה למגוון נושאים: הקולינרי, הבריאותי והכלכלי, שכן מחירו של ההודו נמוך ממחיר הבשרים האדומים ונוח לכל משק בית. כך שאם מוסיפים לזה את מגוון השימושים והטעמים הקולינריים שמאפשר השימוש בבשר ההודו ואת הערכים הבריאותיים – אנחנו יוצרים משוואה מנצחת עבור משק הבית הישראלי"
אודות המועצה לענף הלול
המועצה לענף הלול מייצגת את מכלול הגורמים הקשורים בשלוחות הלול, תחום המגלגל למעלה מ-5 מיליארד ש"ח – לרבות ענף בשר ההודו, המייצר כ-90 אלף טון בשר בשנה, ענף ההטלה (ביצי מאכל) בו עוסקים כ- 3,000 מגדלים המשווקים כ-2 מיליארד ביצים וענף הפטם, המייצר כחצי מיליון טון בשר פטם בשנה. למועצה לענף הלול ממשק מתמיד אל מול המגדלים, המשווקים, הצרכנים, ומשרדי הממשלה.
עד כאן פרטים מיוחדים ומידע ועתה לכיף .
שמרית צפדיה והסו שפים שלה לימדו ועזרו לכולם ליצור מנות מטורפות וטעימות והתמונות ימחישו לכם עד כמה טעים ובסוף יהו גם…ניחשתם.מתכונים .
נשנושי חזה הודו בבלילת בירה טעימה .
מכינה את הקציצות הטעימות הללו –
500 גרם בשר שווארמה הודו טחון טרי .בקשו טחינה גסה
1 בצל קצוץ
1 כף חרדל
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה,
3 כפות פירורי לחם
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס טרי
מעט שמן לטיגון הבצל
ההכנה –
מטגנים הבצל בשמן עד שהוא עשוי היטב .מקררים מעט .
מעבירים לקערה בה הנחנו את שאר החומרים ולשים יחד .
מכינים קציצות בגודל הרצוי
מטגנים על פלמצ'ה משומנת היטב .
מגישים חם בלחמניות עם סלט ליד ומתענגים.
כנאפה מלוחה ממולאה בשר הודו מתובל ,צנוברים מכוסה בפרוסות חצילים קלויים ואפויה . והטעם …ללא מילים
קציצות הודו ברוטב חלב קוקוס וקארי מפתיעות וטעימות .
לחמניות באו מאודות ממולאות בשר הודו ובטטה מתובלת.
שולחן ערוך
קינוח מרק טפיוקה קר ופירות העונה
סלט עגבניות וירוקים שהתלווה למנות
שששששש. אוכלים!!!!
שיפודייקיטורי טעימים להפליא .בחיי שאף אחד לא ינחש ממה עשויים .
המצרכים (12 שיפודים):
1 ק"ג נתחי שווארמה הודו חתוכים לקוביות.
6 כפות שמן זית.
מיץ סחוט מ- 2 לימונים.
3 שיני שום קצוצות.
1 כף אורגנו יבש.
12 עגבניות שרי.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות.
12 פטריות שמפיניון קטנות.
מלח ופלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה:
מערבבים את נתחי ההודו עם שמן זית, מיץ לימון, שום ואורגנו למשך שעתיים בקירור.
משפדים אותם על שיפודים עם שרי, פלפל ופטריה.
צולים על גריל ומוסיפים מלח ופלפל לפני ההגשה.
לסיכום אומר שהחכמנו , טעמנו ונהנינו וממליצה לכם גם!!!
קנו הודו טרי ולא תצטערו .