ראש השנה,חמותך, גיסך ומתכון לכבד קצוץ.

דמיינו לעצמכן את הסצנריו הבא: ערב ראש השנה, כל השבועיים האחרונים רצת בין העבודה לניקיונות וקניות ובשלושה ימים האחרונים התווספו גם הבישולים כי משום מה החלטת שאת מארחת השנה.

דמיינו לעצמכן את הסצנריו הבא:  ערב ראש השנה, כל השבועיים האחרונים רצת בין העבודה לניקיונות וקניות ובשלושה ימים האחרונים התווספו גם הבישולים כי משום מה החלטת שאת מארחת השנה.

חמותך מגיעה, גיסך עם הילדים, זוג חברים וההורים שלך ואת רוצה להוכיח לכולם שארוחת חג כמו שאת מכינה לא הייתה ולא תהייה אצל אף אחד. ( האמת.. את יותר מקווה שידברו עליה כול השנה ושגיסתך תרצה להתעלות עלייך בשנה הבאה או לפחות כבר בפסח).

סיימת את ההכנות, ערכת את השולחן בחגיגיות, כולם הגיעו והתמוגגו מהיופי.

עברנו את חלק הברכות, הוצאת את הסלטים על השולחן וכולם התחילו לאכול. העיניים מבריקות ואת גורפת מחמאות.

ואז…משום מקום את רואה את גיסך ואביך נגשים לצלחת של הכבד קצוץ ועם המזלג שלהם לוקחים מהכבד. נחנקת. באותו הרגע מסתיימת לי הארוחה או שרפלקס ההקאה מתחיל לעלות.

אופציות:

1. לא שמת כף בסלטים (נראה לכן??)

2. הנימוסים שלהם לא משהו… (רגע גם אבא עשה זאת).

3. והכי פשוט, הם לא שמו לב !!! הם היו עסוקים בלשוחח ולהרעיף עלייך מחמאות.

מה שבטוח אני משום סלט כבר לא אוכל היום !!! ולהעיר להם עכשיו יוציא אותי מארחת אפעס…לא משהו. דילמה..איך מגיעים למצב שלא יקרה ???

 אני פתרתי את העניין . הגעתי לנוסחה המנצחת !!! (פה פתחתי בריקוד הולה קצר)

הכנת סלטים בצלחות אישיות קטנטנות שבעצם בכל צלחת יש כף אחת מאותו הסלט !!

ומכוון שסלט הכבד שלי הוא פייבוריט של כולם, המתכון שאצרף הוא כמובן שלו.

מתכון לסלט כבד קצוץ אישי. 

כבד קצוץ אישי

מצרכים: חצי ק"ג כבד, 5/6 בצלים גדולים, 4 ביצים קשות 2 טבליות שום כתוש דורות, שמן זית.

תבלינים: פפריקה אדומה, פלפל שחור, מלח, כמון, אני אוהבת להכניס גם קורט אניס – אבל לא חובה.

ריבת הבצל: 4 בצל, 1 כוס יין אדום, 1/2 כוס סוכר חום, 1/15 כפות חומץ בלסמי.

אופן ההכנה :

  1. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים פרוסות בצל ו2 תבניות שום כתוש דורות.
  2. מוסיפים את הכבד ואת כול התבלינים ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה כחצי שעה.
  3. לאחר שהכבד מוכן מסננים מהנוזלים, מכניסים את הכבד,הבצל והביצים קשות למג'יק מיקס וטוחנים הכול.
  4. ריבת הבצל: קצת שמן במחבת מוסיפים את פרוסות הבצל במשך 6 דקות עד שהוא מתרכך.
  5. מוסיפים למחבת את החומץ בלסמי, יין, סוכר חום. ומערבבים הכול היטב.
  6. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
  7. הערה : בריבת הבצל – ניתן להשתמש כקישוט ועדיין טעים בעוד מס' סלטים אחרים.

בתיאבון !!!