הדרך למעלה

ללמוד בהשראת הנוף. מכללת ג'ון ברייס תל אביב
ללמוד בהשראת הנוף. מכללת ג'ון ברייס תל אביב

אם היו אומרים לי לפני שנים  שאמצא עצמי לומדת בג'ון ברייס, מכללה ללימודי היי טק ומחשבים ואפילו אשרוד שם  הייתי מגלגלת עיניים, ומגחכת. אז,  בעודי שרועה בקפה דשא שבאוניברסיטת חיפה, מסמנת בטוש מרקר עוד משפט מהקורס תיאוריות סוציולוגיות ומתכוננת לעתידי כנציגת שירות לקוחות, ואם יהיה  לי טיפת מזל אצליח לכתוב מהצד בשביל כמה גרושים ובעיקר "לנשמה".

היי טק היה מעין מושג רחוק כזה, אפילו גברי, שנועד לגאוני טכניון או בוגרים קורסים טכנולוגים, לא לתולעת ספרים כמוני, שבקושי זוכרת את לוח הכפל והמקסימום שהיא יכולה לעשות כדי להפעיל את הצד השמאלי בראשה הוא לנסות  לתפוס מהנדס, או לפחות לעבור דייט שני עם סטודנט להנדסה, החלום הכרמליסטי בהתגלמותו.

אני טובה יותר במילים ואכן הגעתי לעיתונות, אפילו במשרה מלאה וזה נפלא. עיתונות היא מקצוע מרתק, חי ועדיין משפיע אני מאוהבת בפרינט אבל לפעמים אנחנו רוצים להעשיר את ארגז הכלים שלנו אל עוד אפשרויות. בטח בעידן שבו הפרינט והדיגיטל מתחברים.

לא היה צריך לשכנע אותי להגיע לכנס משפיעני רשת שהתקיים בשבוע שעבר בסניף התל אביבי של מכללת ג'ון ברייס מדיאטק , וגם לא לכתוב על זה, היות ויש הכרות מוקדמת… ביוני האחרון סיימתי קורס ארוך משולב של SEO קידום אתרים באינטרנט וניהול מדיה חברתית בסניף חיפה. לא כל כך ידעתי לקראת מה אני הולכת אבל הבטן הרגישה, עוד יותר כשמדובר במסלולים שבתוכן  מיני מקצועות ויש המון מה לעשות עם זה. אלו לא לימודים של 'על הדרך' בין העבודה לבית. כן, צריך להשקיע, והלימודים עלו לי לא מעט אבל בתור מי שלא מאמינה בקל וזול ידעתי שאני בדרך הנכונה . זה השתלם. ואגב, שום ידע טכני לא התבקשתי להביא מהבית.

המתחם מעוצב ם. ג'ון ברייס תל אביב
המתחם מעוצבים. ג'ון ברייס תל אביב

אתה חייב להרגיש טוב במקום בו אתה לומד, להצליח להיכנס ל'מוד' של למידה. הסניף התל אביבי של ג'ון ברייס עבר לאחרונה למשכנו החדש ברחוב חומה ומגדל 29. אמנם אני לא מעצבת פנים שמדלגת מדי יום בין סניפי גוגל ואינטל אבל ברור שיש התכתבות עם עולם ההייטק וניכר שהושקעה מחשבה בכל פינה. מאוד אהבתי את העיצוב הפנימי של הסניף, יש בו משהו מכבד, חדשני ועם זאת חם ומכיל. תשכחו מחדרים מנוכרים ונורות ניאון קודרות.

בתחילת הערב קיבלנו קצת מספרים ממוטי חדד, מנהל ג'ון ברייס הדרכה : במהלך 2017 נפתחו במכללה 1059 משרות, 775 בוגרים השתלבו בשוק העבודה. לג'ון ברייס יש  3 סניפים בארץ : בתל אביב, חיפה, ירושלים ונוסף בהונגריה. למעלה מ-10,000 אנשי היי טק מוכשרים בג'ון ברייס בשנה ולומדים מלמעלה מ-500 קורסים מקצועיים שבה. כמה תרוויחו אם תהיו בוגרים הקורסים שלה? בממוצע בין 10,000-12,000 שקלים.

בג'ון ברייס משנים את תכני הקורסים לפעמים במהלך השנה, בהתאם לדרישות השוק והיא מקיימת כנסים מקצועיים עם גורואים מהארץ ומחו"ל, "אם אני צריך לסכם, אנחנו עושים  אפ גרייד לאנשים, אנשים חושבים שהבית שבו הם גרים הוא שלהם, אבל שום דבר לא באמת שלך , הדבר היחיד שאי אפשר לקחת ממך זה מה שיש לך בין האוזניים, החוויות והידע שצברת", הוסיף חדד.

ללמוד בהשראת הנוף. מכללת ג'ון ברייס תל אביב

אבל לא הגענו רק להנות מהנוף וממאפים. הגיע זמן ההרצאות הקצרות של אנשי המכללה על רשתות חברתיות, טכנולוגיה, חווית משתמש ועוד :

מתחלים עם ג'קי סויקיס , איש מלא חיים שיודע להדביק לכסא. הוא עוסק בתחום קידום אתרים משנת 1998 ומנהל התחום בג'ון ברייס כ-11 שנים, ומנהל הפיתוח העסקי ב-SEO Simple.
בהרצאתו, ג'קי הסביר על קידום אתרים בעידן הנוכחי, עם התמקדות במנוע החיפוש של אלוהים, סליחה Google. הוא סיפר כיצד בישראל ניתן לנצל יכולות מסוימות של Google כדי להקפיץ את האתר במעלה החיפוש באמצעות שימוש פשוט בעברית, ונתן דוגמא לאתר המקודם באמצעות ביטויים ללא קשר לתוכן.

ג'קי שיתף בטריקים וטיפים מעניינים והסביר כיצד ניתן לקדם אתכם או את האתר שלכם באופן האפקטיבי ביותר ב-Google, מה ההבדל בין קידום אתרים בארץ ובשאר העולם, לאן התחום מתקדם ועוד. הוא גם נתן דוגמאות על אתרים ואנשים ישראלים העושים שימוש בפרצות של Google כדי לקדם את עצמם או את העסקים שלהם בצורה שלא הייתם מאמינים.

כדאי שתשננו כי אולי תתעשרו תוך כדי. רוני קרן – מומחה לטכנולוגיה וה-CTO של ג'ון ברייס דיבר על הטכנולוגיות שישפיעו על העתיד  – הבלוקצ'יין, שמאפשר לכולנו לבצע עסקאות ורכישות מאובטחות באינטרנט ללא צורך בתיווך של חברות האשראי, ובעזרתו יש לנו את המטבעות הדיגיטליים, וה-IoT (האינטרנט של הדברים), הטכנולוגיה המאפשרת ל"דברים" לתקשר בינם לבין עצמם, לאסוף ולהחליף מידע. רוני הדגים שימוש ב-IoT – כיצד כל אחד מאיתנו יכול להרכיב מכשיר לקריאת גלי מוח בעזרת סרטוני הדרכה פשוטים ובמחיר זול ואיך המכשיר קורא את גלי המוח שלנו ומעביר את זה למחשב. המידע הזה יכול לשמש להבנת הרצונות והחוויות שלנו. "הטכנולוגיה כאן, והיא לא הולכת לשום מקום. או שנלמד לעשות בה שימוש חכם , או שנישאר מאחור", הדגיש.

שיהיה ברור, כל אדם בעל מחשב נייח, נייד, טאבלט ועוד, הוא בעל פוטנציאל להפוך לקורבן של מתקפת סייבר. "יש למעלה ממליון קורבנות של אירוע סייבר ביום, כמה קל לנכס סיסמאות, כולם היום במרחב הטכנולוגי  ואנשים מבינים שאפשר לעשות על זה אחלה כסף", מסביר יניב ברקאי – מומחה אבטחת מידע בתחום חקירות המחשב וסקרי הסיכונים דיבר על תחום הסייבר. צריך להיזהר למשל בביצוע פעולות שונות ברשת, פתיחה או הורדה  של קישורים וקבצים למיניהם. יניב שיתף בכמה דוגמאות ממתקפות סייבר שונות כמו סוס טרויאני וכופר והציג כיצד ניתן לפרוץ בקלות למצלמות רשת שונות. בנוסף, נתן מספר טיפים חשובים לשיפור אבטחת המידע האישית.

טל פלורנטין – ממובילי תחום חווית המשתמש בישראל ומנכ"ל UX Vision , הסביר על תורת החשיבה העומדת מאחורי חווית המשתמש וכיצד ניתן להבין טוב יותר את הנקודה שבה אנחנו פוגשים את התוכן והוויזואליה באפליקציות ובאתרים שונים. טל הסביר על האופן בו משתמשים צופים בתכנים באתרים לעומת האופן בו המתכנתים חושבים שהם צופים בהם, כיצד להנגיש טקסטים , שיפור האינטראקציה בין האדם לתוכן הדיגיטלי ועוד.

הוא העלה טענה שבתור כותבת קצת הקפיאה אותי – לפיה הצעד הבא של התוכן המקוון הוא הסאונד, להערכתו לאנשים אין היום סבלנות לקרוא, אז הם רוצים שיגישו להם את התוכן אחרת. "אף אחד לא רוצה לקרוא כי למוח לוקח פי 60 אלף יותר זמן לעבד טקסטים מאשר ויזואל . בעידן שבו לא קוראים צרך אלטרנטיבות אחרות, להמיר תוכן לוידאו", הוסיף ואני כבר התחלתי לתהות מה יעלה בגורל המקלדת שלי.

שי מזרחי, מנהל תחום הסלולר במכללת ג׳ון ברייס, סיפר על קורס הסלולר ושלף כמה טיפים  הקשורים לעולם הסלולר – מה לקנות, היכן לתקן, כיצד לקבל את המחיר הכי טוב, מה המכשיר המוביל כיום ועוד. אז לא, אל תעשו כמוני ותרכשו סמארטפון ב-3200 שקלים מהחברה. בכייה ותשלומים לדורות.

אלו רק חלק ממסלולי לימוד בג'ון ברייס. ברור שלא הכל מתאים לכל אחד וצריך להשקיע, אבל כמו שאמא שלי אמרה לי כשעמלתי על פרויקט הסיום של קידום אתרים באיזו שבת בבתי קפה, כשכולם סביבי הלכו לים – לפעמים בשביל משהו טוב צריך להתאמץ, כי זה שווה יותר. זה תופס לגבי כל תחום בחיים, ובוודאי כשהשאיפה היא למקצוע מבוקש, יציב ומכניס. ומי יודע, אולי בדרך גם נשנה את העולם.