הדובדבן שבריקוטה – עוגת גבינה ודובדבנים קלה וקלילה

היום היא עשתה לי כאלו בושות שלא אשכח לה לפחות שבוע, כי בסה"כ רציתי להוריד את טוי לסיבוב הבוקר שלו וזרקתי על עצמי לוק של גרושה בסגנון ביטוח לאומי שכלל קוקו של עוזרות בית, מכנסי טרנינג מלאים בכתמי שומן ואיך לא נעלי הבית הפרוותיות והורודות שלי והיא תקעה אותי שעה שלמה בגן השעשועים בלוק הזה ליד שני אבות דתיים ששחררו את הנשים שלהם לקריאת פרשת השבת  ופרקי  דיני שמירת נידה כשביד אחת הם נדנדו 8 ילדים בתוך נדנדה אחת וביד השניה החזיקו חמישה תינוקות תוך כדי האכלה בתמ"ל כשר למהדרין ללא חלב נכרי. ואחרי שכל כך התביישתי והפצרתי בה לחזור הביתה חזרנו הביתה ושמעתי את המילה אמא לפחות 23,458 עד השעה 17:30  וכשכמעט הגענו לישורת האחרונה של שעת ארוחת הערב והחליטה בפיילת הבית הודעתי לה חגיגית שאנחנו עכשיו מתכוננות לאפות לה את עוגת היום הולדת שתביא לחפלה המתוכננת למבחנות החיידקים המכונים ילדי הגן.
תיתי, בא לך לאפות את עוגת יום ההולדת שלך? ומחר כשכרגיל את דופקת את האיחור האופנתי שלך לגן תכנסי עם תבנית החנק הזו ותחנקי את כולם!!!.
ישששששששששששששש אמא היא צרחה תוך כי ניפוח בלון  מהאף, אני רוצה לעזור לך והיא נכנסה לפעולה ושפכה לתוך הקערה את התערובת לעוגה ושאגת צונאמי שהיא הצליחה הפריחה ענני אבק חומים שהתפזרו באוויר ובשניה אני הפכתי לביונסה הרמת גנית והיא עם התלתלים שלה הפכה למיני מרגול בתקופת האפרו, אחר כך היא שברה ביצים שמאחת מהן בקע אפרוח, הוסיפה גלון שמן, כוס מים והכנסנו לטאבון הביתי להשחמה.
שלב ציפוי העוגה הגיע אני הייתי אחראית על הגאנש והיא על פיזור הסוכריות הקטנות והצבעוניות – כן היא פיזרה אותן על הרצפה  ובאוזן הקרובה לחדר שמעתי את הנמלים צורחות משמחה, יש מסיבת כדורים על הרצפה במטבח תפתחו שיירה למסיבה, הןלך להיות אש !!! ואחרי שהתפניתי לנקות את המטבח שנראה כמו אחרי סופת טורנדו מלאה בבוץ התפניתי לפזר קצת לובן והחלטתי לאפות לי עוגת גבינה בחושה וקלילה עם הר של ריקוטה מהמשלוח השווה קיבלתי ממחלבות גד ושיבצתי אותה בדובדבנים חמצמצים ומעל פיזרתי עליה אבק של כוכבים.

13384921_10207838537376179_198282219_n

עוגת ריקוטה ודובדבנים:

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק

1 מיכל ריקוטה פרסקה (300 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר

3 ביצים

כוס חלב

כוס ורבע קמח תופח

כוס ורבע של דובדבנים מגולענים (אפשר גם קפואים)

כף תמצית וניל טהור

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הדובדבנים ומפזרים מעט אבקת סוכר וכף קמח ומערבבים. בקערה נפרדת שמים ריקוטה, ביצים, חלב, חמאה, תמצית וניל, סוכר וקמח, מערבבים היטב ומוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה (כמובן שנועצים קיסם באמצע ואם יוצא יבש העוגה מוכנה). מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

בתאבון 🙂

13322086_10154126520081280_2774594874897138086_n

 

** המוצרים התקבלו להתנסות **