מאיה נגרי
כשהוזמנתי לפרזנטציה של הקולקציה החדשה של מאיה נגרי נאלצתי לדחות את ההזמנה בשל התחייבויות קודמות. יומיים לפני הפרזנטציה הפגישה שתוכננה לי בוטלה, וערב לפני, כשאירחתי אצלי את המשפחה, אחותי ואימי הגיעו שתיהן עם שמלות של נגרי. כל אלו היוו עבורי סימן מספיק שכנראה נועדתי ללכת לפרזנטציה ובבוקר הארוע הודעתי שאגיע. שוב הבנתי שהסימנים לא הגיעו סתם. הפרזנטציה נערכה בחלל תל-אביבי יפיפה ברחוב ללינבלום בת"א ששיקף בדיוק את מה שנגרי אוהבת. חיים טובים, דברים יפים ונשים מצליחות. נגרי מעצבת לנשים כמוה וכמו חברותיה הטובות שלוקחות חלק בלתי נפרד מהקולקציות ומצטלמות איתה לקטלוג מדי עונה. ולראיה, הבגדים שהוצגו בפרזנטציה נראו טוב יותר על נגרי וחברותיה מאשר על הדוגמניות שהציגו אותם.
מאוד שמחתי לגלות כי הקו הפיסולי הנוקשה שאפיין את נגרי במהלך רוב שנות עבודתה, פינה מקום גם לבגדים רכים ומעוגלים יותר. השחורים והאפורים המהוים את לב הקולקציה פוגשים לקראת החורף סגול, אדום וחרדל במעילים, שמלות, חולצות ומכנסיים. הדגש אצל נגרי הוא על איכות בלתי מתפשרת על קוצו של תפר. כל פריט מדוייק להפליא וקיבל את מלוא תשומת הלב בבחירת הבד ומיקום התפרים, והקולקציה כולה נותנת פתרונות לנשים הזקוקות לחליפות עבודה לצד שמלות קוקטייל. אני הייתי שמחה להיות אחת הנשים האלו.
לא אחת אני מקבלת פניות מנשים בנות 60+ שמבקשות המלצות גם בשבילן. זו ההזדמנות שלי לציין כי אני לא רואה הבדל גדול בין מה שמתאים לנשים בנות 40 לבין מה שמתאים לנשים בעשורים מתקדמים יותר בחייהן. ולראיה אמא שלי, בת 76, ואחותי בת 44 ושתיהן לובשת פריטים של מאיה נגרי שנראים כאילו נתפרו עבורן. החכמה היא למצוא את הבגדים שיתאימו למבנה גופף ולטעמך ללא קשר לגיל, ואני הרי לא אמליץ על מחשופים גדולים, צבעים זוהרים ובגדים צמודים מדי גם לגילאי 30.
המחירים של נגרי לא זולים, אבל מי שיכולה להרשות לעצמה לשלם תזכה בתמורה מלאה לכספה
מחירים- 390-1490 ש"ח, מידות 36-44
דניאלה להבי- קולקציית Hairculf
אם לא די בקולקציה היפיפיה שסיפקה לנו להבי לקראת חורף 2014 (אותה סיקרתי פה), לפני כשבוע הושקה קולקציית קפסולה חורפית במראה חייתי עם דגש על טקסטורות יחודיות. התיקים בקולקציה המצומצמת מבוססים על תיקים אייקונים מקולקציות קודמות של להבי שעוצבו מחדש תוך שימוש בטקסטורת עורות פוני Hairculf, והדפסי נמר וזברה, בצבעי שחור וקאמל, ואדום יין. המחירים הם מחירי דניאלה להבי, אבל קחו בחשבון שקניה של תיק כזה היא קניה לשנים.
קולקציית Hairculf מחירים:אביזרים: 129-390 ש"ח, תיקים: 590-1490 ש"ח
קולקציית UNIQUE של טופ שופ
הקולקצייה הייחודית של טופ-שופ שהוצגה לראשונה בשבוע האופנה בלונדון בפברואר שעבר, נחתה בישראל. הקולקצייה עוצבה בהשראת שנות ה-90 ע"י 30 מעצבים של טופ-שופ שמקבלים אחת לשנה את הזכות לתת דרור לרעיונותיהם בפריטים המיועדים לטווח גילאים גבוה יותר מזה שאליו פונה החברה בדרך-כלל. בקולקציה האחרונה שהוצגה על המסלול נראו פריטים בעלי מרקמים מנוגדים, והדפסים בהשראת אלמנטים בריטים וויקטוריאנים, בפלטת צבעים הכוללת שמנת, לבן ואפור בליווי ורוד פודרה, תכלת, ארגמן וכחול עמוק.
פריטים נבחרים מהקולקציה ניתן לראות ולקנות בחנות טופ-שופ בקניון רמת אביב בלבד, במחירים המתחילים מ-799 ש"ח
סרטון התצוגה– חבל שאי אפשר לשלוח יד למסך ולקחת
[youtube /-xhKfcWybr4 nolink]
קולקציית קפסולה- מיס סלפרידג'
גם במותג מיס סלפרידג' מציעים לקראת הסתיו קולקציית קפסולה ייחודית בשם The collective, שמטרתה להציע פרטי MUST HAVE לסתיו הקרוב. גם במקרה הזה ההשראה היא שנות ה-90 הבאה לידי ביטוי בגזרות ספורטיביות, חולצות אריג וג'קטים בסגנון אופנוענים וגראנג'. מה שמשך את תשומת ליבי הוא שהמותג בחר להציג חלק מהפריטים על 3 בלוגריות מתחום האופנה- אמילי לורנס מ-Emilydivine, אוליביה פורביס מ-WhatOliviaDid ולילי מלרוז מ- Llymlrse ונתן להן את האופציה לבחור את הפריטים האהובים עליהן מהקולקציה ולשלב אותם בסטייל האישי שלהן. יותר ויותר מותגים בעולם מבינים היום את כוחן של בלוגריות אופנה בשיווק וגם בארץ נראים ניצנים של שיתופי פעולה בין בלוגריות למותגים. כן ירבו.
מחירי הקולקציה בארץ- 130-800 ש"ח
איזבל מארה ל H&M
לא אכפת לי כמה כבר נכתב על הקולקציה שעיצבה איזבל מארה ל H&M. אני אמשיך לקרוא כל מילה ולחפש כל תמונה עד היום בו היא תנחת בעזריאלי (14.11.2013). אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא בחורה של שמות גדולים. אני אמנם נהנית לראות את התצוגות בשבועות האופנה, אבל לא מתעלפת מהמחשבה על פריט של שאנל בארון. מי שלגמרי עושה לי את זה והייתי יותר מרוצה לאחוז בפריט אחד או שניים שלה היא המעצבת הצרפתייה איזבל מארה שלשמחתי הרבה שיתפה פעולה עם ה&מ ליצירת קולקציית קפסולה. אחרי שיתופי פעולה מדוברים לא פחות בעבר עם בתי אופנה דוגמת ורסאצ'ה, לנווין, מרג'יאלה ועוד, שלא גרמו לי לעמוד בתור, השת"פ עם מארה הוא שינוי מרענן. הסגנון של מארה בוהמייני לא מתאמץ וכולל פריטים קלילים ולא מחייבים למראה קז'ואלי בעל שיק ייחודי. הקולקצייה לה&מ תכלול בגדי נשים, גברים (שמארה לא עיצבה בעבר), נוער וילדים. אצלי התאריך מסומן.
המחירים יהיו גבוהים מהמקובל בH&M ועם זאת זולים משמעותית ממחירי המותג של איזבל מארה.