הגשמתי חלום

הגשמתי חלום ואני מאושרת. אחרי שנים כעו"ד, היום אני קונדיטורית מתוך בחירה שלמה, אופה ויוצרת באהבה מתכונים איכותיים ללא פשרות ומזמינה אתכם לטעום, ליהנות, להתענג ולחלום…

בחורה עם מחשב נייד
שמי שרון ואני קונדיטורית.
למדתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ואחרי 14 שנים במקצוע גיליתי שהמטבח מסב לי הנאה רבה יותר מהיכל המשפט, וקריאת מתכונים מרתקת אותי יותר מכל פסק דין חדש ומחודש.
רבים מתפלאים על השינוי הדרמטי, על המעבר ממקצוע יוקרתי לעבודת כפיים, אך מי שבאמת מכיר אותי יודע שדרכי למקום זה היתה סלולה זה מכבר. זה תמיד היה שם ורק חיכה לפרוץ…
דוגמה משעשעת במיוחד היא מתקופת ההתמחות שלי בבית המשפט העליון. לאחר שהבאתי ל"היכל הצדק" מספר עוגות מאפה ידי (לימי הולדת שלי ושל חברים) התבקשתי להכין עוגת יום הולדת לאחד השופטים. הפעם התכבדו בעוגה כל שופטי בית המשפט העליון. עוד באותו היום שלחה אלי השופטת שושנה נתניהו ז"ל את המתמחה שלה כדי לברר בדיסקרטיות אם אני מוכרת עוגות. השאלה כל כך הפתיעה אותי שממש התחלתי לגמגם, הרעיון הזה אף פעם לא עלה בדעתי… לשופטת נתניהו השבתי בשלילה, אבל בראה לאחור ברור לי שבאותו רגע נטמן הזרע וחיכה להזדמנות המתאימה.
שנים רבות אפיתי להנאתי לבני משפחה, חברים וקולגות לעבודה, אבל עם הזמן נמשכתי לתחום יותר ויותר, והתחלתי לחשוב עליו במונחים של עסק. התמזל מזלי – בית קפה שאליו פניתי בהצעה שמח לרענן את מבחר העוגות שלו וכך התחלתי לייצר ולמכור.
חודשים חלפו, והתגלגלו הדברים כך שהתחלתי לעבוד (כשכירה במשכורת רעב) בקונדיטוריה, קטנה אבל אמיתית. בימים ראשון, רביעי ושישי הייתי לובשת סינר ונעלי עבודה ועובדת בקונדיטוריה ובשלושת ימי העבודה הנותרים – עולה על שחור-לבן, איפור, פן, עקבים, ודוהרת לבית המשפט. העבודה בקונדיטוריה היתה בית הספר האמיתי בשבילי, שלב שאין לדלג עליו. הזדמנות משמעותית לבחון עד כמה אני רוצה את התחביב כמקצוע. ואני רציתי.
3 שנים חלפו מאז, ועכשיו כשיש לי קונדיטוריה משלי (יחד עם שותפתי האהובה רנה) אני יכולה לאמר בפה מלא – הגשמתי חלום.
נכון, אני עובדת קשה ואפילו קשה מאוד, המשכורת זה לא בדיוק זה, ושעות העבודה מטורפות, אבל להגשמה העצמית יש ערך משלה.
היום אני קונדיטורית מתוך בחירה שלמה, אופה ויוצרת באהבה מתכונים איכותיים ללא פשרות ומזמינה אתכם לטעום, ליהנות, להתענג ולחלום…