הגרגרנית – שנו א פרי (לאכול טוב בפריז)

בחורה עם מחשב נייד

ביקור בפריז הוא תמיד רצוי וכמה שיותר, יותר טוב. אי אפשר לשבוע מהעיר הזו, שתמיד מתחדשת ומשתפצת. והפעם, חידוש – הביקור כלל את הצאצאים! פרנקופילית שכמוני, שגרה בפריז וביקרה שם כבר אין ספור פעמים ולא לקחה את הילדים? אתם יודעים איך זה? –  לא רוצה לצאת מתוסכלת מקריאות בנוסח "משעמם לי" דווקא שם. חוץ מזה, הרומנטיקה קל לה יותר להתקיים בשניים מאשר בחמישה. 

אלא שהפעם החלטנו לצאת לחופשה משפחתית בעיר האורות ולא סתם, אלא חופשה של שבועיים! היה מצוין לחזור ולהיות קצת תייר בפריז, גם כשזה כולל עליה על האייפל, שיט על הסיין או ללכת לראות את המונה ליזה בלובר. המזל היה שהיתה לנו דירה לחזור אליה גם בצהריים אם עייפים ואכלנו הרבה בבית, ממיטב תוצרת השוק של הרובע (הלוואי עלינו כאן כזה שוק מתחת לבית, שלוש פעמים בשבוע). 

ובכל זאת, בלי קצת têteà-tête  קשה ומצאנו לנו איזה ערב אחד, העזר ואני, ליציאה למסעדה ובהזדמנות זו רציתי להמליץ עליה – La Table d'Eugène . הצרפתים קוראים לזה "Néobistrot" ולא בכדי. המסעדה, אשר נמצאת למרגלות המונמרטר ברובע ה-18, ידועה בזכות שני השפים הצעירים שלה שעושים קצת ניסויים על האוכל הצרפתי ויוצרים פיוז'ן עם טעמים מארצות נכר, בסט-אפ מאוד שכונתי ולא מדי מעונב.

La Table d'Eugène

אז מה היה לנו שם?: למנות ראשונות הזמנו אספרגוס ירוק עם ביצה עלומה וקרם פרש עם קוויאר וטרטר של דג לברק עם צנון דאיקון, נבטים וויניגרט על בסיס יוזו (לימון יפני). לעיקריות, מנת דג Cabillaud עם פלפל אדום קלוי ממולא במחית סרטנים ועוגת סרטנים וקוטלט של חזרזיר עם קויאר חצילים, עגבניות וזיתים. זה הזמן להעביר לשון על שפתיים יבשות ולהתחיל להרגיש את הקרקור בבטן… החלטנו לא להגזים במנה האחרונה וטעמנו יחד מעוגת פיננסייר עם מרמלדת אשכוליות וקצפת. ממממ… גם לי נעים בתוך הפה להיזכר בזה.  והצילחות! מזל שסטפן היה במקומותינו כדי שנכיר את הבלטה השחורה ולא ניבהל ממנה.

עוגת פיננסייר עם מרמלדת אשכוליות וקצפת

שלא תחשבו שאני מאלה שחושבים שהאוכל במסעדות בישראל פחות טעים. להיפך, אנחנו מאוד פטריוטים בעניין הזה. פשוט המגוון והנגישות לחומרי הגלם בצרפת הוא מעורר קנאה!

ואי אפשר לסיים עם בלוטות רוק פעילות בלי לעשות עם זה משהו, נכון? אז ממטעמי המטבח הצרפתי הקלאסי – משהו פשוט, לא כשר (בעליל) וטעים מאוד! Bon Appétit!

קיש לורן

קיש לורן
(עיבוד של המתכון מה"תנ"ך" של האוכל הצרפתי, Larousse Gastronomique)

תבנית קיש 25 ס"מ 

חומרים:
140 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח
5 ביצים
225 גרם ביקון, חתוך לפיסות קטנות
250 מ"ל שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק – בפוד פרוססור או מיקסר לעבד מעט 125 גרם חמאה, קמח, מלח, ביצה אחת ו-3 כפות של מים קרים. כשנוצר הבצק, לעטןף בניילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתיים.
  2. לחמם תנור ל-200 מעלות.
  3. לשמן את התבנית במעט חמאה ו"לאבק" במעט קמח. 
  4. לשטח את הבצק המקורר בעזרת מערוך לעובי של כ-3 ס"מ ולעלות אותו על תבנית הקיש.
  5. לדקור את הבצק המשוטח בתבנית באמצעות מזלג ולאפות אותו אפיה עיוורת כ-12-15 דקות. 
  6. להוציא את התבנית מהמקרר, שהתחתית תתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
  7. לחלוט את פיסות הבייקון  במים רותחים ל-5 דקות. לשטוף במים קרים ולייבש.
  8. להמיס את החמאה שנותרה במחשבת על אש בינונית ולטגן את הבייקון עד להזהבה.
  9.  לפזר את הבייקון המטוגן על תחתית הקיש האפויה.
  10.  בקערה לערבב את הביצים הנותרות עם השמנת המתוקה ולתבל במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
  11. ליצוק את התערובת על תחתית הקיש והבייקון ולאפות בתנור כ-30 דקות.
  12. להגיש חם.

 
השוונץ:

  • ואיך תגיעו למסעדה? –
    La Table d'Eugène
    18 rue Eugène-Sue
    75018 Paris
    Tel. 01 42 55 61 64
  • מסעדה נוספת נהדרת, מוכרת ומיוח"צנת יותר, שעושה הרבה פיוז'ן מהאוכל הצרפתי וגם נותנת לנו קצת גאווה פרובנציאלית – השף בפועל הוא ישראלי. מדובר באחות הקטנה של מסעדת Ze Kitchen – מה שאומר קצת פחות כסף, אבל לא פחות חובה להזמין מקום:
    KGB
    25 rue des Grands Augustins
    75006 Paris
    tel. 01 46 33 00 85
  • ולסיום סיומת – אתר שווה ביותר להיכנס אליו לפני שנוסעים לפריס – "פריזאית", שם תוכלו למצוא המון מידע להורה ולטף, על תערוכות עכשוויות, מסעדות ומוסדות אוכל, מקומות ללכת עם הילדים ועוד ועוד, מפי ישראלית שגרה בפריז:  www.parisait.com. אני נכנסת אליו ככה סתם, כדי "להריח" מרחוק את פריז…
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit