הגברת מתארחת: פסטיבל בין הכרמים

פרק מיוחד בסדרת "הגברת מתארחת", ובו אני ממליצה לכם על פסטיבל בגליל שיקרה בקרוב

…וכך יצא, שבוקר בהיר אחד עליתי על אוטובוס לסיור עיתונאים לגליל העליון, כדי לסקר בשבילכן את מבחר ארועי פסטיבל בין הכרמים, שיתקיים במועצה אזורית מרום הגליל בט"ו באב.

מה זה זה הפסטיבל הזה?

מועצה אזורית מרום הגליל שוכנת בגליל העליון, מגבול הלבנון בצפון ועד טבריה בדרום, צפת במזרח וכרמיאל במערב. בכל שנה, והשנה בפעם העשירית, מתקיים במועצה, לכבוד ט"ו באב, פסטיבל בין הכרמים. בפסטיבל, שיתקיים השנה בין ה-18 ל-26 באוגוסט בשיתוף משרד התיירות, תוכלו לבקר במופעי מוזיקה תחת כיפת השמיים, להשתתף בפעילויות לכל המשפחה, לבקר בגלריות של אומנים מקומיים, ולהנות מסיורים ומתפריטים מיוחדים ביקבים ובמסעדות שבאיזור.

איפה הייתי ומה שתיתי?

התחנה הראשונה בסיור היתה מרכז המבקרים של יקב ומחלבת אדיר באיזור התעשייה דלתון. במחלבת אדיר מייצרים גבינות מחלב עיזים, וביקב מייצרים יין מענבים שגדלים בכרמים ביישוב כרם בן זמרה הסמוך. במרכז המבקרים מציעים באופן רגיל ארוחות בוקר ובראנץ' חלביים ממטעמי המקום, סדנאות גבנות שבהן לומדים להכין גבינה ביתית, וסדנאות יין. לכבוד הפסטיבל, הם מזמינים אתכם לחגיגה לטינית עם הרבה מוזיקה לטינית חיה, השקה של שני יינות חדשים ליקב והמון טעימות.
לנו הגישו שם ארוחת בוקר נאה, עם מבחר מגבינות המחלבה, סלטים וחביתות, לחמים שנאפו במקום וריבה שהבנתי שגם היא מייצור מקומי. לצד כל זה טעמנו שני יינות, ומזלכם הגדול שאני יודעת לטעום יין, כי ככה אתם יכולים לקבל תיאור של הטעמים כפי שעברו אצלי דרך האף:

  • סוביניון בלאן 2015, שיושק בפסטיבל הקרוב – יין יבש, עם ריחות וטעמים רעננים של אגס וענבים לבנים. הלך נפלא עם שלל הגבינות והלחמים בארוחה.
  • PLOT NINETY EIGHT הוא יין מחוזק בסגנון פורט, הוגש לנו עם צלוחית של פרוזן יוגורט עיזים לקינוח. הפורט עוצמתי בטעמו, עם ריחות וטעמים של שזיפים שחורים ועור. הפורט ביחד עם היוגורט הקפוא החמצמץ והעדין היו תענוג שעקף בסיבוב את הקפה המצויין שבא עם הארוחה, וסיים אותה בצורה נפלאה.

adir_tot1ארוחת בוקר ביקב אדיר, עם פורט נפלא לקינוח

יקב אדיר
פארק תעשיות דלתון
היקב פתוח בכל ימי הפסטיבל בשעות 17:00-09:00 וביום ו' עד 15:00.
חגיגה לטינית: יום שישי, 19 באוגוסט 2016, בשעה 10:30 בבוקר
פרטים והזמנות בטל': 04-6991039

אחרי הביקור ביקב אדיר, נכנסנו למושב כרם בן זמרה הסמוך. כרם בן זמרה מתפרנס משני ענפים עיקריים: צימרים ויין, אבל אנחנו הגענו פנימה אל תוך המושב לבית קפה קונדיטוריה קטן ומקסים בשם מאדאם אלקלעי. מאדאם אלקלעי היתה ממשפחות מקימי המושב, והמקום שהוקם על ידי מוטק'ה ומזל אלקלעי נקרא על שמה. בבית הקפה מגישים ארוחות חלביות ומבחר מעוגות הקונדיטוריה שאופה ביתם, בר, בקונדיטוריה הצמודה. הקונדיטוריה כשרה ופתוחה רק בימות השבוע, ואילו בית הקפה הצמוד פתוח רק בסופי שבוע ולכן אינו מחזיק בתעודת כשרות, אך מוגשים בו רק מאכלים חלביים כשרים. בר אלקלעי, תנו לי להגיד לכם, היא קונדיטורית צעירה ומוכשרת ביותר. בכל יום היא אופה מגוון קטן ומובחר של מאפים טריים ומצויינים. מבין מה שטעמתי שם, אהבתי מאוד את המקרונים – ותאמינו לי, הם לא דומים לשום דבר שבטעות אכלתם פה באף רשת יומרנית. העוגיה פריכה וקלילה, והקרם בפנים נדיב בכמותו ועדין בטעמו. עוד אהבתי את עוגות השמרים שלה, עסיסיות  במילוי ועשירות בלי להיות מתוקות מדי.
בקיצור, תגיעו לשם, תזמינו מה שתזמינו ביחד עם כוס קפה מצויין, ושבו בגינה הקטנה שבחוץ, לנשום אויר הרים גלילי ולהתחרות ב"מי יודע יותר מורשת קרב על בינת ג'ביל שנמצאת בטווח ראייה".

madam_alkalay_tot1בר אלקלעי הכשרונית והעוגות הנפלאות שלה

מאדאם אלקלעי
כרם בן זמרה
בכל בימי הפסטיבל בית הקפה פתוח בשעות 20:00-09:00 . בשאר ימי השנה בימים ה' 20:00-16:30, ו-ש 20:00-09:30

שי לבאי הפסטיבל – בכל הזמנה כוסית ליקר דובדבנים תוצרת מאדאם אלקלעי.
לפרטים והזמנת מקומות: מוטקה 050-7221360

מיין לעוגות, ומעוגות בחזרה ליין. אחרי העוגות המצויינות של בר אלקלעי, נסענו לבקר את גידי סיידא, היינן של יקב לוריא בספסופה. ליקב לוריא יש שני דברים שמייחדים אותם בעולם גידול הכרמים ליין: הם מגדלים את אחד עשר זני הענבים שלהם על פסיפס של אדמות בזלת, גיר וטרה רוסה, מה שמעניק לגפנים עושר מינרלי וחוסך את הצורך בדישון כימי, וכדי להגדיל את החשיפה לשמש, הגפנים מגודלות בשיטת הדלייה, שמרימה את הגפן לגובה ככל שהיא צומחת. החשיפה הזו מבטיחה הבשלה אחידה יותר של הענבים. במרכז המבקרים של היקב, בתוך היישוב ספסופה, טעמנו ארבעה יינות. אני מודה, בשלב הזה החושים שלי כבר לא היו חדים כמו בבוקר, ואני מוצאת שקשה לי קצת לקרוא את הרשימות שלי. אבל בשבילכן, קוראות נאמנות שהגיעו עד לכאן ועוד לא הלכו להביא איזו פריכית במים, אני אתאמץ.

  •  גוורצטרמינר: יין לבן חצי יבש עם ניחוחות (אחרי מספיק יין זה הופך לניחוחות) פסיפלורה, וניל ואפרסק.
  • פינו גריג'יו: יין יבש שמופק בטכנולוגיית free run, כלומר שימוש במיץ הענבים בלבד ללא סחיטה קשה. היין הזה הולך אחלה עם גבינות ארומטיות ויש לו ניחוחות טרופיים.
  • קברנה סוביניון single vineyard היה המועדף עלי בסבב הטעימות הזה, אדום וכבד עם טעמים מעושנים של קפה ושוקולד, ואיננו מסונן.
  • גראנד ויטל הוא יין הדגל של היקב, מורכב מתמהיל של קברנה סובניון, מרלו וקברנה פרנק, גם הוא עם טעמים מעושנים וכבדים וניחוחות דל פטל שחור ושזיפים.

lueria_vinesגפנים יפהפיות בכרם של יקב לוריא

יקב לוריא
מושב ספסופה
מרכז המבקרים בכרם פתוח בימי הפסטיבל בין השעות 17:00-10:00 ובשישי בשעות 17:00-10:00 בתאום טלפוני מראש: גידי 052-5254570

היינו אחר כך בעוד מקומות, שקצרה היריעה מלהרחיב עליהם: קונדיטוריית שרונה, שנמצאת גם היא בספסופה, ומגישה שלל מתוק ושמח של עוגות, עוגיות ומרמלדות פרי בטעם צרפתי משגע, וגם ארוחות בוקר כשרות למהדרין, ארוחת צהריים במלון בוטיק אמירי הגליל, שלכבוד הפסטיבל מציעים ארוחת טעימות מיוחדת, וגלריה לצילום של הצלם הבינלאומי אבי גולדברג במושב שפר ובה תערוכה מרתקת של צילומים חובקי עולם. בכל המקומות האלה יש מה לטעום, ואני ממליצה עליהם בחום.

מה עוד יהיה שם שלא ראיתי?

יהיו מופעים מוזיקליים תחת כיפת השמיים בכל שעות היום, שוק איכרים עם מופעי קרקס, טיולים מודרכים ברחבי האיזור, הרבה טעימות של יין ובירה ושלל מעדנים מהאיזור.

אני מזמינה את כולם להיכנס לאתר של הפסטיבל ולהוריד שם את התוכניה, או להתעדכן בדף הפייסבוק של הפסטיבל. יש שם משהו מיוחד לכל אחד.

לסיכום, גברת הבלים בפוזה אופיינית לביקור בגליל:

adir1

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים